Duurzaam en gezond snacken: pompoenpannenkoekjes

Duurzaam en gezond snacken: pompoenpannenkoekjes

Duurzaam en gezond snacken: pompoenpannenkoekjes

Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today

Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat transport voor enorm veel uitstoot van broeikasgassen zorgt. Wil jij ook een keer indruk maken op je huisgenoten of moet je je docent inpalmen om toch een 5,5 van die 5,4 te maken? Lees dan vooral verder. Een voldoende gaat immers door de maag.

Een heerlijk ontbijt: pompoenpannenkoekjes

Wil je een keer iets anders ontbijten, kies dan voor pompoenpannenkoekjes! Dit kan natuurlijk ook als lunch, diner of als lekkere snack tussendoor. Dit recept is een leuke en lekkere variatie op je standaard pannenkoekjes.

Wat heb je nodig?

  • Mes
  • Snijplank
  • Pan om in te koken
  • Kom
  • Staafmixer
  • Olie om in te bakken

Ingrediënten:

  • 70g Pompoen
  • 1 Ei
  • 100g Bloem
  • 100ml (haver)Melk
  • Snufje zout
  • 1tl kaneel

Bereiding:

  • Schil de pompoen en snij de pompoen in blokjes
  • Kook de pompoenblokjes voor 10 minuten
  • Maak ondertussen het beslag door het ei, bloem, melk, een snufje zout en 1tl kaneel te mixen tot een beslag
  • Doe de gekookte pompoenblokjes bij het beslag en pureer met de staafmixer
  • Doe wat olie in een bakpan en bak de pannenkoekjes

Benieuwd naar meer duurzame recepten? Bekijk ook het recept voor deze duurzame partysnack

FOOD SERVICE

COLLABORATION

Woest

Woest

Woest

UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. 

Heb jij al wat geproefd bij Woest?

Bij WOEST draait alles om de persoonlijke voorkeur. Qua vlees bieden we de originele bratwurst, currywurst of de vega variant. Als de keuze is gemaakt maak je het broodje af aan de topping bar. Daar vind je verschillende soorten groenten, sauzen, salsa’s en krokante toppings waar je hebberig van wordt. Zo creëer je bij WOEST zélf het beste broodje bratwurst dat je ooit hebt gegeten.

FOOD SERVICE

COLLABORATION

Duurzaam en gezond snacken: pompoenpannenkoekjes

Duurzaam en gezond snacken met groente van het seizoen van Nederlandse bodem

Duurzaam en gezond snacken met groente van het seizoen van Nederlandse bodem

Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today

Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat transport voor enorm veel uitstoot van broeikasgassen zorgt. Wil jij ook een keer indruk maken op je huisgenoten of moet je je docent inpalmen om toch een 5,5 van die 5,4 te maken? Lees dan vooral verder. Een voldoende gaat immers door de maag.

Maak deze makkelijke snack: pastinaakchips

Pastinaak ken je misschien omdat je moeder je vroeger dwong om het te eten. Een vergeten groente werd het genoemd. Gelukkig heeft deze knol de vergetelheid weten te ontvluchten en zijn er talloze toepassingen mogelijk. Bijvoorbeeld deze heerlijke pastinaakchips uit de oven:

Wat heb je nodig?

  • Mes
  • Snijplank
  • Oven
  • Bakpapier

Ingrediënten:

  • Pastinaak
  • Olie om in te bakken

Bereiding:

  • Maak je pastinaak schoon en snij in plakjes
  • Dip in olie
  • Leg op bakplaat en stop in de oven voor 20 minuten op 160 graden
  • Even laten afkoelen
  • Klaar!

Benieuwd naar meer duurzame recepten? Bekijk ook het recept voor deze pompoenpannenkoekjes.

FOOD SERVICE

COLLABORATION

Toko Mammie

Toko Mammie

Toko Mammie

UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. 

 

Heb jij al wat geproefd bij Toko Mammie?

Toko Mammie verkoopt Indonesische Lekkernijen en gerechten.

 

FOOD SERVICE

COLLABORATION