De duurzame partysnack: knoflookspruiten uit de oven

Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today

Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat transport voor enorm veel uitstoot van broeikasgassen zorgt!

De ultieme duurzame partysnack: knoflookspruiten uit de oven

Saai, oubollig, niet te vreten. Zomaar wat termen die spruiten bij je kunnen oproepen. Maar niets is minder waar! Spruiten zijn weer helemaal terug. In New York zijn spruiten helemaal gaande. En dan niet saai gekookt zoals vroeger, maar gebakken en als snack. Bijvoorbeeld als het volgende recept:

Wat heb je nodig?

  • Mes
  • Snijplank
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpapier

Ingrediënten:

  • Spruiten
  • knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de onderkantjes van de spruiten en snijd doormidden
  • Snijd de knoflook in stukken. Niet te dun anders verbrand het in de oven.
  • Leg spruiten en knoflook op bakpapier op de bakplaat
  • Besprenkel met olie, peper en zout
  • Bak voor 20 minuten
  • Doe geraspte kaas over de spruiten en bak nog 10 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is

Bekijk ook dit makkelijke recept voor pastinaakchips!

FOOD SERVICE

COLLABORATION