Newsfeed

EZ

EZ

Kan jij niet kiezen tussen al dat lekkers op de campus? Misschien is EZ dan een perfecte uitkomst. Laten we even kennismaken met EZ. EZ is opgericht door de studenten Joseph en Noah. Tijdens hun Bedrijfskunde opleiding hadden zij de ambitie om een eigen bedrijf op te...

Lees meer
Master Your Vitality: hoe doe je dat?

Master Your Vitality: hoe doe je dat?

Enjoy Today gaat zich, in samenwerking met de UvA en HvA, actief inzetten voor het verbeteren van het welzijn van studenten. Als reactie op alarmerende statistieken over de mentale gezondheid van studenten, introduceren we een serie interactieve masterclasses over...

Lees meer
CoP Food

CoP Food

Community of Practice (CoP) “Sustainable Food Systems”. Dit is een interdisciplinaire gemeenschap van studenten, onderzoekers en het werkveld. Deze community is afgelopen jaar bij de Faculteit Techniek ontstaan. Intussen zijn de opleiding Voeding en Diëtetiek en het...

Lees meer
Our Healthy Promise

Our Healthy Promise

Our Healthy Promise staat nu bij REC H restaurant!   Our Healthy Promise werd in 2022 geboren als een ondersteuning bij het sluiten van de cirkel in gezond voedingsaanbod en om alle generaties in staat te stellen gezonde levensstijlgewoonten te bevorderen. Ik,...

Lees meer
Streetfood Company

Streetfood Company

Wij zijn The Streetfood Company, de nieuwe lokale ondernemer bij Jakoba Mulderhuis | Restaurant en we hebben vanaf 05 september 2022 onze deuren hier geopend. Wellicht ken je een van onze creaties al enkele jaren onder de naam Bunsbar. The Streetfood Company is...

Lees meer
Bunsbar

Bunsbar

Welkom bij de Bunsbar! Bunsbar is de nieuwe lokale ondernemer bij Jakoba Mulderhuis | Restaurant en heeft vanaf 05 september 2022 haar deuren geopend. Hiernaast staat de Bunsbar Foodtruck élke maandag t/m zaterdag op de Albert Cuyp Markt. Onze eerste Bao Buns maakten...

Lees meer
Vegan kookworkshop op 17 mei

Vegan kookworkshop op 17 mei

Op dinsdag 17 mei organiseert student Casper Willemsen een vegan kookworkshop om jou te inspireren en kennis te laten maken met duurzaam koken. Om dit te realiseren zullen er makkelijke gerechten bereid worden die gemakkelijk zijn aan te passen. Ondanks dat het...

Lees meer
Onze vitaliteit favorieten

Onze vitaliteit favorieten

Deze week (11 t/m 14 april) was het de week van de vitaliteit bij CIRFOOD op een aantal horecalocaties van UvA en HvA. Binnen deze week ging het om fit en vitaal zijn, dit werd vertaald met leuke tastings en shadow boxing. Deze vitaliteitsweek komt na vandaag aan een...

Lees meer
Wat is vitaliteit?

Wat is vitaliteit?

Deze week (11 t/m 14 april) is het bij CIRFOOD de week van de vitaliteit, hier ligt de nadruk op fit en vitaal zijn. Vitaliteit is een term die velen van ons bezig houdt en waar iedereen zijn eigen betekenis aan geeft. Maar wat houdt het precies in? Als we er een...

Lees meer
Koffie in een nieuw jasje

Koffie in een nieuw jasje

Binnenkort is jouw koffie in de restaurants van de campus gemaakt van een andere koffieboon dan voorheen. De cateraar van de UvA en de HvA, CIRFOOD, heeft een nieuwe en duurzame samenwerking met OR Coffee. OR Coffee is een Belgische branderij en werd in 2001 opgericht...

Lees meer
5 gezonde plantaardige producten

5 gezonde plantaardige producten

De stap naar (meer) plantaardig eten kan lastig zijn in het begin omdat je een wissel moet maken naar bepaalde producten. In dit artikel hebben wij een aantal gezonde en plantaardige producten op een rijtje gezet die jij kunt verwerken in jouw plantaardige...

Lees meer
8x vegetarische swaps

8x vegetarische swaps

Make a swap Het vegetarisch aanbod wordt steeds groter en meer mensen stappen over naar een een vegetarisch of flexitarisch voedingspatroon. Dit kan lastig lijken maar is in de praktijk helemaal niet zo moeilijk. Voeding is vaak gewoonte en je kan hierdoor gehecht...

Lees meer
Hoe kan ik meer plantaardig eten?

Hoe kan ik meer plantaardig eten?

Veel mensen eten nog (dagelijks) vlees. Het zit bijna standaard in ons voedingspatroon en is een gewoonte die wellicht van jongs af aan is aangeleerd. Grote kans dat je altijd vlees hebt gegeten vanuit het ouderlijk huis en hier nooit van af bent gestapt. Naarmate je...

Lees meer
De week met veel minder vlees

De week met veel minder vlees

Van maandag 7 maart tot en met zondag 13 maart is in Nederland de jaarlijkse ‘Week zonder vlees’ (weekzondervlees.nl). Facility Services (de facilitaire dienst van UvA en HvA) steunt dit initiatief, omdat wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is....

Lees meer
Kom plantaardig proeven!

Kom plantaardig proeven!

Green Super Hero Week  Aankomende week (ma 7 t/m vr 11 maart) is het de Green Super Hero Week bij Cirfood. Facility Services zal in samenwerking met de cateraar Cirfood meer bewustwording gaan creëren rondom plantaardig eten. Plantaardig eten heeft verschillende...

Lees meer
Food&Finds: Pita Chef

Food&Finds: Pita Chef

Food&Finds is je beste vriend als het gaat om het spotten van het lekkerste eten en drinken op jouw campus. Elke week wordt er een nieuw artikel geplaatst van een lokale ondernemer, restaurant of café op verschillende locaties van de UvA en HvA. Zo hoef jij niet...

Lees meer
Food&Finds: Georgian Bread

Food&Finds: Georgian Bread

Food&Finds is je beste vriend als het gaat om het spotten van het lekkerste eten en drinken op jouw campus. Elke week wordt er een nieuw artikel geplaatst van een lokale ondernemer, restaurant of café op verschillende locaties van de UvA en HvA. Zo hoef jij niet...

Lees meer
Food&Finds: BRIO

Food&Finds: BRIO

Food&Finds is je beste vriend als het gaat om het spotten van het lekkerste eten en drinken op jouw campus. Elke week wordt er een nieuw artikel geplaatst van een lokale ondernemer, restaurant of café op verschillende locaties van de UvA en HvA. Zo hoef jij niet...

Lees meer
Springrolls met pindasausdip

Springrolls met pindasausdip

Vandaag is het Nationale Pindakaasdag! Om deze reden deel ik, Kyra, een recept voor springrolls met een pindasausdip. De springrolls zijn gemakkelijk en snel te maken en je kan eindeloos variëren in smaken en kleuren. Vegan. Glutenvrij5 springrolls = 2 porties...

Lees meer
Food&Finds: Mama Haq’s

Food&Finds: Mama Haq’s

Food&Finds is je beste vriend als het gaat om het spotten van het lekkerste eten en drinken op jouw campus. Elke week wordt er een nieuw artikel geplaatst van een lokale ondernemer, restaurant of café op verschillende locaties van de UvA en HvA. Zo hoef jij niet...

Lees meer
Project Healthy One

Project Healthy One

Wij zijn Healthy One; vijf studenten die gezamenlijk een mediaconcept hebben opgezet waarmee wij het koken voor alleenwonende, op een duurzame wijze, willen vergemakkelijken. Voor dit mediaconcept willen wij onder andere een videoreeks publiceren, waarin recepten...

Lees meer
Vegan tiramisu

Vegan tiramisu

Kerst en de jaarwisseling komen er weer aan en dat betekent lekker eten. Daarom deel ik, Kyra, met jullie dit recept voor vegan tiramisu. Dit nagerecht kan een dag van te voren klaar gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden. 12 kleine porties Ingrediënten...

Lees meer
Thee per seizoen en moment

Thee per seizoen en moment

Misschien wist je het nog niet, maar een simpel theetje heeft veel verschillende gezondheidsvoordelen zoals: - Het versnelt de darmwerking; - Het bevat cafeïne dat je energieverbruik gedurende dag verhoogt; - Het is goed voor je immuunsysteem en bevat waardevolle...

Lees meer
Food&Finds: Buba Buba

Food&Finds: Buba Buba

Food&Finds is je beste vriend als het gaat om het spotten van het lekkerste eten en drinken op jouw campus. Elke week wordt er een nieuw artikel geplaatst van een lokale ondernemer, restaurant of café op verschillende locaties van de UvA en HvA. Zo hoef jij niet...

Lees meer
Georgian Bread

Georgian Bread

Georgian Bread is vanaf 10 januari 2022 een van de nieuwe concepten bij REC H restaurant! Deze foodies serveren traditionele Georgische gerechten die helemaal vegetarisch en veganistisch zijn. In deze gerechten worden veel groenten, bonen, brood en Georgische kruiden...

Lees meer
Mama Haq’s

Mama Haq’s

Mama Haq's is vanaf 29 september 2022 een van de nieuwe concepten bij Science Park restaurant! Zainab Haq groeide de eerste jaren van haar leven op in Pakistan, woonde vervolgens 20 jaar in London waar zij opgroeide met de kookkunsten van Mama Haq. Nu woont ze in...

Lees meer
Studentenrecept Vegan BLT

Studentenrecept Vegan BLT

Vandaag is het Wereld Sandwich Day en om dit te vieren deel ik dit heerlijke recept voor een vegan BLT met jullie. Voor het maken van vegan bacon kun je rijsvellen, tofu, tempeh of groenten als aubergine gebruiken. Voor dit recept maak ik gebruik van tempeh omdat deze...

Lees meer
Wereld Veganisme Dag

Wereld Veganisme Dag

1 november is het Wereld Veganisme dag en wordt er wereldwijd aandacht besteed aan de voordelen van veganisme voor mens, dier en natuur. Drie jaar geleden heb ik, Kyra, besloten om geen dierlijke producten meer te consumeren en heb ik door de jaren heen ontzettend...

Lees meer
Het is vandaag Wereld Koffiedag

Het is vandaag Wereld Koffiedag

Dit is een feestweek voor alle koffieliefhebbers: afgelopen dinsdag was Nationale Koffiedag en vandaag is Wereld Koffiedag. Deze dag is een initiatief van International Coffee Organization, om miljoenen koffieboeren over de hele wereld in het zonnetje te zetten....

Lees meer
Meewerkstage: content creator FOOD

Meewerkstage: content creator FOOD

Meewerkstage: content creatorOp zoek naar een meewerkstage? Enjoy Today kan altijd wel een extra paar handen gebruiken. Of je nu goed bent met een camera, talent hebt voor schrijven of graag achter de schermen van alles regelt, bij ons ben je aan het goede adres. Help...

Lees meer
Buba Buba

Buba Buba

Heb jij wel eens bubble tea gedronken? Bubble tea is een verfrissend drankje op basis van ijsthee, fruit, melk en parels gemaakt van zetmeel uit de cassavewortel. Dit populaire drankje uit Taiwan wordt al sinds 1980 gedronken in Azië en is nu ook verkrijgbaar op het...

Lees meer
It’s a Wrap

It’s a Wrap

Hola amigos! Misschien ken je It's a Wrap! wel van Mysteryland, Welcome 2 the Future of Paaspop. Alle heerlijke wraps en bowls zijn geïnspireerd door keukens vanuit de hele wereld. Denk aan falafel, gyros chicken of een thai curry, maar dan in een heerlijke wrap of...

Lees meer
KoffieBazen

KoffieBazen

De Koffiebazen staan vanaf 6 september 2021 bij de Sciencepark coffee corner en vanaf 7 september 2021 bij REC H - De Krater. Ben jij ook een echte koffiebaas? Kwaliteit boven kwantiteit, daar staat deze local hero voor. Kleine koffiebranders hebben hun eigen...

Lees meer
Bowls n Buns

Bowls n Buns

Heb jij al wat geproefd bij Bowls n Buns? Bij Bowls n Buns geloofd dat balans de sleutel is voor een fit en gelukkig leve. Gezonde eetgewoonten afgewisseld met af en toe guilty pleasure. Bowls & Buns biedt gezond fast- casual food aan te bieden in de vorm van poké...

Lees meer
Pokebowls en smoothies

Pokebowls en smoothies

Meer informatie volgt. Watch this space!Social MediaBenieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social wall!Neem ook eens een kijkje op het Linkedin account van Enjoy Today!

Lees meer
Studentenrecept – Pasta pesto

Studentenrecept – Pasta pesto

Hoofdgerecht2 personen Ingrediënten:  150 gram pasta  200 gram (vegetarische) kipfiletblokjes  1 sjalotje  2 teentjes knoflook (pas hoeveelheid aan naar smaak)   3 eetlepels groene pesto  75 ml kookroom light   1 courgette   200 gram champignons   100 gram...

Lees meer
Studentenrecept – Gezonde kapsalon met kip

Studentenrecept – Gezonde kapsalon met kip

Hoofdgerecht  1 persoon   Ingrediënten:  1 zoete aardappel   150 gram kip(dij)blokjes   1 theelepel Shoarmakruiden (hoeveelheid naar keuze)  Cherrytomaatjes (hoeveelheid naar keuze)  Komkommer (hoeveelheid naar keuze)  IJsbergsla (hoeveelheid naar keuze)  Geraspte...

Lees meer
Studentenrecept – Gezond bananenbrood

Studentenrecept – Gezond bananenbrood

Tussendoortje +/- 13 plakjes   Ingrediënten:  3 rijpe bananen   175 gram havermout   65 gram ongezouten notenmix   3 eieren   50 ml (plantaardige) melk  1 zakje vanille suiker   1 eetlepel koek- en speculaaskruiden   Een snufje zout   Bereidingswijze:  Verwarm de oven...

Lees meer
Studentenrecept – Zomerse pastasalade

Studentenrecept – Zomerse pastasalade

Zomerse pastasalade  Lunchgerecht/bijgerecht 2 personen   Ingrediënten*:  100 gram pasta   Halve bol mozzarella   150 gram cherrytomaatjes   Een kwart komkommer   60 gram warmgerookte kipfiletreepjes   Halve appel  2 a 3 theelepels pesto   1 gekookt ei   15 gram...

Lees meer
Zoetstoffen in lightproducten

Zoetstoffen in lightproducten

Wanneer je opzoek bent naar bijvoorbeeld frisdrank zoals Fanta of Cola, of naar iets anders zoals halvarine, heb je niet alleen verschillende merken maar ook verschillende soorten binnen een merk. Hiermee bedoel ik dan dat je het gewone product hebt, maar ook een...

Lees meer
Watertappunten neerzetten op campussen

Watertappunten neerzetten op campussen

Watertappunten neerzetten op campussenHome     Projects     Watertappunten neerzetten op campussenFacility services is bezig om watertappunten neer te zetten op de campussen. Hiermee willen we studenten stimuleren om kraanwater te drinken en niet water te kopen dat...

Lees meer
Co-creatie met stakeholders

Co-creatie met stakeholders

Om beter invulling te kunnen geven aan vraag en behoefte op de diverse campussen van UvA en HvA is het van belang dat het community management (ET), beter inzicht verkrijgt in de stakeholders, binnen de doelgroepen en de deelnemende ondernemers, alsmede externe invloeden.

Lees meer
Onderzoek naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van HvA studenten en medewerkers te krijgen.

Onderzoek naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van HvA studenten en medewerkers te krijgen.

15 Studenten van de opleidingen Logistics Engineering en Logistics Management van de HvA hebben een onderzoek gedaan naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van de HvA studenten en medewerkers te krijgen. Hiervoor hebben ze de logistieke mogelijkheden van drie verschillende concepten onderzocht. Deze zijn:

Lees meer
Vacatures CIRFOOD

Vacatures CIRFOOD

Vacatures CIRFOODCareer catapult         Vacature CIRFOODBen jij geïnteresseerd in duurzaam eten? Kijk dan eens of CIRFOOD een leuke vacature heeft openstaan. Klik op "lees meer" en ga naar de vacature site van CIRFOOD.

Lees meer
Maak kennis met onze nieuwe stagiaire Laura

Maak kennis met onze nieuwe stagiaire Laura

Hoi iedereen!  Mijn naam is Laura Hajema en ik ben vierdejaarsstudent Voeding & Diëtetiek aan de HvA. Ik doe de afstudeerrichting Health Promotion, wat inhoudt dat ik het enorm leuk vind om andere mensen enthousiast te maken over gezonde voeding. Tijdens mijn...

Lees meer

Werkervaring3

WerkervaringCareer catapult       WerkervaringWerkervaring kan je opdoen via meerdere manieren, bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk of met een stage. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar ervaring opdoet. Vind hier vacatures voor baantjes, stages of...

Lees meer

Werkervaring

WerkervaringCareer catapult       WerkervaringWerkervaring op doen is heel belangerijk. Het kan zorgen voor een persoonlijke groei, maar het kan ook je kennis en netwerk uitbereiden. Werkervaring kan je op doen door een stage te lopen of door het doen van...

Lees meer

Bijverdienen

BijverdienenCareer catapult        BijverdienenEr zijn drie redenen om bij te verdienen: voor het geld, voor de ervaring, voor het vergroten van je netwerk. Het vergroten van je netwerk is belangrijk om met meer mensen in contact te komen. Deze mensen kunnen je...

Lees meer
Bouwen aan je netwerk

Bouwen aan je netwerk

Bouwen aan je netwerkCareer catapult      Bouwen aan je netwerkOm te kunnen bouwen aan jezelf, moet je ook bouwen aan je netwerk. Een netwerk zorgt ervoor dat jij relaties opbouwt die in de toekomst van pas kunnen komen. Denk aan een samenwerking, nieuwe klanten, een...

Lees meer

Dossier opbouwen

Dossier opbouwenCareer catapult       Dossier opbouwenHet is heel belangrijk om in de loop van de tijd een dossier op te bouwen. Een dossier staat onder ander uit een CV en een motivatiebrief. Dit is natuurlijk per situatie verschillende, de ene keer vragen ze je een...

Lees meer
CAMPUS FEED AFLEVERING 2

CAMPUS FEED AFLEVERING 2

De tweede aflevering van Campus Feed staat alweer online. Vond jij de eerste aflevering ook zo leuk? Vorige week sprak Denise met Guido Meijer project- en straatmanager van de Facility service UvA en HvA. Deze week spreekt ze met Judith van Noort, communicatie manager van Enjoy Today.

Lees meer
Doe al mee aan deze voedingswissels? 

Doe al mee aan deze voedingswissels? 

Voedingswissels zijn dingen die je vanzelfsprekend eet, maar nu omwisselt voor iets wat gezonder voor je is. Ik heb 3 voedingswissels uitgekozen die ik zelf wel interessant vind en die ik best wel op elkaar vindt lijken. Ik ben benieuwd wat jij van deze...

Lees meer
3 top tips voor je immuunsysteem 

3 top tips voor je immuunsysteem 

Mijn Naam is Denise en in het dagelijks leven vind ik het heel belangrijk om voldoende te blijven bewegen en de goede voeding binnen te krijgen. Hierdoor voel ik me veel beter fysiek én mentaal, daarom wil ik graag met jullie mijn 3 persoonlijke tips/adviezen met...

Lees meer
Een week zonder vlees?

Een week zonder vlees?

In dit artikel neem ik jullie mee in mijn belevingswereld rondom veganisme: een veelbesproken onderwerp wanneer er over voeding gesproken wordt. De afgelopen jaren is veganisme een welbekend begrip geworden binnen de westerse samenleving. Met de sterke drang naar het...

Lees meer
MeatlessMonday

MeatlessMonday

Een nieuwe campagne is de MeatlessMonday, bedacht door Tika. Ze wil mensen stimuleren om minder vlees te eten. Om daar een begin mee te maken starten wij met MeatlessMonday. Doe jij ook mee?

Lees meer
Boost je immuunsysteem!

Boost je immuunsysteem!

Ondanks de huidige situatie rondom COVID-19 maken wij het gezellig met de haard lekker aan en drinken we warme chocomel met slagroom. Ik kan zelf altijd heel erg genieten van de gezelligheid thuis. Tijdens corona zijn de meeste mensen noodgedwongen om thuis te werken....

Lees meer
Een duurzame kerst

Een duurzame kerst

♪ Santa Claus is coming to town ♪. En niet zonder cadeaus natuurlijk!   Maar ook dat kan duurzamer! Momenteel wordt er in Nederland gemiddeld per persoon zo’n 80 kilo per jaar aan papier gebruikt. Dit is inclusief al het inpakpapier dat er doorheen wordt geraasd...

Lees meer
Gezond gemak

Gezond gemak

Het is 18:00, je komt thuis na een lange en vooral drukke werk-of studiedag. Na zo een dag is het makkelijk om voor een kant en klare maaltijd te kiezen, maar deze gemak maaltijden zijn eigenlijk allesbehalve gezond. Een van deze gemak maaltijden is het gerecht pasta....

Lees meer
Macronutriënten: wat zijn dat?

Macronutriënten: wat zijn dat?

Voeding is de brandstof voor je lichaam. Deze brandstof bestaat uit micro- en macronutriënten. Vandaag gaan we het hebben over macronutriënten. Macronutriënten leveren energie aan je lichaam voor de groei, je metabolisme en andere lichaamsfuncties. Je lichaam heeft er...

Lees meer
Voedingsweetjes

Voedingsweetjes

Voedingsweetjes is een bedrijf dat online content op het gebied van voeding creëert. Deze informatie wordt gedeeld op social media. Voedingsweetjes heeft een maandelijks bereik van 100.000 personen. Instagram: 35.000 volgers, Facebook: 6.500 volgers & Website:...

Lees meer
Maak kans op een duurzame goodiebag

Maak kans op een duurzame goodiebag

Leuk dat je een kijkje komt nemen bij Enjoy Today. Wij zijn de food- en drink community voor studenten en medewerkers van de UvA en  HvA. Op ons onafhankelijk platform deelt iedereen ervaringen, inspiratie en informatie rondom eten en drinken. Ons doel is om de...

Lees meer
Lokale ondernemers update

Lokale ondernemers update

Lokale ondernemers update Voor de kerstvakantie en i.v.m. COVID-19 maatregelen zijn alle locaties en restaurants gesloten vanaf 16 december t/m 17 januari. Er staan dus helaas geen lokale ondernemers op jouw campus in deze periode. Houd deze pagina van Enjoy Today in...

Lees meer
Duurzaam in de keuken

Duurzaam in de keuken

Tegenwoordig zijn er handige duurzame keukenhulpjes die ideaal zijn voor in de keuken waarmee je het milieu helpt besparen. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!  Siliconen bakmatLeg jij ook altijd een nieuw vel bakpapier in de oven en gooi je die...

Lees meer
Duurzaam studeren: hoe doe je dat?

Duurzaam studeren: hoe doe je dat?

Bij duurzaamheid denk je al snel aan afval scheiden, minder plastic flesjes kopen en minder vlees eten. Maar wist je ook dat je duurzaam en milieuvriendelijk kunt studeren? Mijn naam is Renoeka en ik wil jullie graag inspireren om duurzame keuzes te maken. Ik zal je...

Lees meer
Help onze studenten mee aan hun onderzoek

Help onze studenten mee aan hun onderzoek

Hi! Ben jij student of docent aan de HvA locatie Dr. Meurerhuis? Dan hebben wij je nodig! In opdracht van Facility Services doen wij, Milou en Rachel, voor onze scriptie onderzoek naar het aankoopgedrag van duurzame producten in de kantine in het Dr. Meurerhuis. Je...

Lees meer
D’Aydin

D’Aydin

UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus.  De-Aydin is gespecialiseerd in authentieke Turkse gerechten en heeft voor ieder wat wils. Van vegetarische gerechten tot de meest gangbare Turkse vlees gerechten[instagram-feed...

Lees meer