Aangepaste openingstijden restaurants herfstreces

Ondanks dat we net de warmste 16 oktober ooit gemeten mochten meemaken, ziet het weer er voor volgende week echt herfst-waardig uit. Perfect weer om keihard bij te spijkeren voor je studie, extra werk te verzetten of om gewoon even een week lang te Netflixen.

 

Als jij een van die gelukkige bent die toch langskomt op de campus staat de warme chocolademelk, soep en veel meer voor je klaar. Houd wel even rekening met de volgende openingstijden op de HvA-campussen (de UvA openingstijden blijven ongewijzigd).

 

Overzicht aangepaste openingstijden HvA:

 

Wibauthuis                                     

Brandstof 8:00-10:00                   

Restaurant 10:00-16:00


Kohnstamhuis 

Brandstof 8:00-14:00


Nicolaes Tulphuis

Brandstof 8:00-14:00


Fraijlemaborg

Brandstof 10:00-14:00


Leeuwenburg                   

Brandstof 8:00-10:00         

Restaurant 10:00-14:00


 

Op het Theo Thijssenhuis, Benno Bremselahuis en Dr. Meurerhuis zijn de restaurants en coffee corners gesloten.


Geplaatst op: 18-10-2017 om 11:00

Everything is Toastable

De laatste ronde!

Vanaf 9 oktober zijn het niet langer lekkere uitziende foto’s op Facebook maar kun je ze ook echt zelf gaan proeven: de drie meest populaire tosti’s van de ‘Everything is Toastable’ competitie. Deze drie heerlijke originele recepten van twee studenten en een docent van de UvA en HvA kregen de meeste likes en gaan dus een maand lang in de grill bij Toastable in de UB aan de Singel.


Op het menu kun je dus vanaf maandag de Filet Italian, Guilty Pleasure en British Breakfast terugvinden. Deze drie populaire tosti’s gaan in deze laatste ronde van de competitie uitmaken wie op 3 november als bestseller uitgeroepen wordt. Naast eeuwige roem krijgt de winnaar ook een eigen trendy toasty grill.



Geplaatst op: 08-10-2017 om 20:00

verbouwing en verbetering van restaurants en zitgebieden

Wat gebeurde er deze zomer?

Terwijl velen onder ons genoten van een welverdiende zomervakantie, werd er door Cormet en Facility Services hard gewerkt aan het verbeteren en verder verbouwen van de verschillende restaurants binnen de UvA. Naast het restylen en (her)inrichten van zitgebieden werden eveneens enkele restaurants compleet verbouwd. Zo is op Roeterseilandcampus in gebouw H de uitgifte van het restaurant omgebouwd tot een food court en is het zitgedeelte vernieuwd. Op het Science Park vond een vergelijkbare metamorfose plaats. En dit is nog niet alles en ook zeker niet het ‘einde’. Volgens planning opent eind oktober in REC A een Grand Café, dat ook voor de buurtbewoners toegankelijk is. Benieuwd? Bekijk de foto’s op Facebook of Instagram.

De voordelen
Naast het feit dat de verschillende eet- en drinklocaties nu nog meer zijn toegespitst op de wensen van de gebruikers, brengen de verbouwingen meerdere voordelen met zich mee:

Kortere wachttijden
Doordat er in verschillende restaurants extra kassa’s zijn geplaatst, zullen de wachttijden korter zijn. 

Meer variatie in lokaal aanbod
Het lokale aanbod is verder uitgebreid. Je vindt meer lokale ondernemers én meer producten van lokale aanbieders in de verschillende restaurants.

Een aantal, inmiddels bekende, ‘gezichten’ zie je nu, na de zomer, weer terug – al dan niet op een andere locatie. Denk aan Bowls n Buns, Strong Food, Sab Se Acha, Warung Wanto en Amigos Cantina. Daarnaast wordt het assortiment op verschillende locaties verder uitgebreid met de gezonde en krachtige voeding van de lokale ondernemer Strong Food. 

Een volledig overzicht van de lokale ondernemers vind je steeds via deze pagina op onze website. 

Meer variatie in gezonde keuzes en uitbreiding Mediterraan
De ondernemers Smooth (smoothies), DASlekker, Spinach King en Strong Food brengen een verdere verbreding van gezonde producten. Strong Food verbreedt eveneens het vegan aanbod. Het gezonde aanbod wordt, afhankelijk van aanwezige lokale ondernemers, aangevuld door Cormet met salades, smoothies, vegetarische en vegan soepen

De gewenste Mediterrane keuken wordt ingevuld met producten van OfJeSpaanseWorstLust, Pasta Joe en Strong Food. Cormet vult dit naar behoefte aan met belegde Italiaanse broodjes, volkoren pizza’s, Lasagna’s en pasta’s.

Duidelijke informatievoorziening
Uit reacties van de doelgroep bleek dat het niet voor iedereen altijd even duidelijk was waar gezonde maaltijden, vegetarisch of veganistisch eten of bijvoorbeeld goedkopere maaltijden verkrijgbaar zijn. Nu wordt met kleuren aangegeven wat waar te vinden is:

Rood = best deal (meest voordelige)

Oranje = veganistisch

Groen = vegetarisch

Alle actuele informatie over eten en drinken op de UvA vind je steeds terug op onze website en social media.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om input te blijven geven over het eten en drinken op de UvA. Nieuwe ideeën, kritische opmerkingen, verbeterpunten: alles is welkom! Op basis daarvan kan er blijvend worden vernieuwd. Het zijn nu lokale aanbieders, maar daarnaast is er ook alle ruimte voor eigen initiatieven van studenten. Zo importeerde en verkocht een groep studenten begin dit jaar ‘cheesecake’ reep uit Litouwen. Studenten kunnen met eigen producten een stand inrichten. Zo wordt eten en drinken van iedereen en dat is precies de bedoeling.

Laat van je horen via onze social media kanalen. Je kunt ook een mail sturen naar info@enjoytoday.amsterdam 


 


Geplaatst op: 12-09-2017 om 12:00

Verbouwen en restylen restaurants en zitgebieden HvA

Terwijl de meesten genieten van een welverdiend zomerreces, wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van diverse uitgifte en zitgebieden van de restaurants.

In december heeft Cormet al verschillende restaurants, coffee corners en zitgebieden gerestyled.

Begin september zullen grotere veranderingen zichtbaar zijn. Naast het restylen en inrichten van zitgebieden worden ook enkele restaurants compleet verbouwd. Onderstaand overzicht en schetsen geven een eerste indruk van wat je bij terugkomst kunt verwachten.

 

Fraijlemaborg
De uitgifte van het restaurant wordt omgebouwd.

Nicolaes Tulphuis
De uitgifte van het restaurant wordt gerestyled.


Wibauthuis
De uitgifte van het restaurant wordt omgebouwd.


Dr. Meurerhuis
Het zitgebied krijgt een totale make-over.

Geplaatst op: 01-08-2017 om 15:00

Verbouwen en restylen restaurants en zitgebieden UvA

Terwijl de meesten genieten van een welverdiend zomerreces, wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van diverse uitgifte en zitgebieden van de restaurants.

In december heeft Cormet al verschillende restaurants, coffee corners en zitgebieden gerestyled.

Begin september zullen grotere veranderingen zichtbaar zijn. Naast het restylen en inrichten van zitgebieden worden ook enkele restaurants compleet verbouwd. Onderstaand overzicht en schetsen geven een eerste indruk van wat je bij terugkomst kunt verwachten.


P.C. Hoofthuis
Het zitgebied van het restaurant op de 3e etage wordt opnieuw ingericht.


Science park 904
De uitgifte van het restaurant wordt omgebouwd tot een food court.


Roeterseiland gebouw H
De uitgifte van het restaurant wordt omgebouwd tot een food court en het zitgedeelte wordt ook vernieuwd.


Roeterseiland gebouw A
In gebouw A kun je straks terecht in een nieuwe kiosk.


Oudemanhuispoort en UB Singel
Hier krijgt het zitgebied een totale make-over.

Sluiting faciliteiten Atrium BG5
Alle faciliteiten in het Atrium/BG5 zijn gesloten. De medewerkers van Cormet staan voor je klaar in Oudemanhuispoort. 

Geplaatst op: 01-08-2017 om 14:00

Van bewustwording naar gedragsverandering

'Waarom betalen wij voor een duur en milieuvervuilend plastic flesje iedere dag, iedere week, terwijl wij het beste kraanwater ter wereld hebben?'


Leon ten Have en Joris Kemna, twee studenten aan de Hogeschool van Amsterdam vinden het ‘een krankzinnige situatie’. Ze maken zich grote zorgen om de wereldwijde milieuproblematiek en strijden voor een, om te beginnen, bronwaterfles-vrije Hogeschool en Universiteit van Amsterdam.


‘Nederland heeft het beste kraanwater ter wereld en het is in overvloed aanwezig. Waarom betalen wij studenten steeds weer voor een plastic flesje bronwater? We moeten het gewoontegedrag doorbreken. Vanuit bewustwording moeten we over naar gedragsverandering. Na het ondertekende klimaatverdrag van Parijs en de talloze krantenkoppen over de noodzaak van duurzaamheid kunnen onderwijsinstellingen als de HvA en UvA niet achterblijven’.

‘Het alternatief dat wij aanraden is de transitie naar de verkoop van de duurzame en hervulbare flessen van Join the Pipe’. 


Join the Pipe
Join the Pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom, het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en met donaties financiert de organisatie schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden.

Hun grootste mijlpaal sinds ze in april 2016 begonnen zijn, is dat de fles van Join the Pipe momenteel in alle eet- en drinklocaties van de HvA en UvA verkrijgbaar zijn.

‘Na een jaar onderhandelen met verschillende besturen en de cateraar is dit een heel belangrijk resultaat waar wij erg trots op zijn. Nooit eerder waren er hervulbare flessen verkrijgbaar in de restaurants van de UvA en HvA, verspreid over zoveel faculteiten. Onze eerste mijlpaal is binnen!’ 


Maar dit is niet het enige. Joris en Leon realiseerden al meer.


De programmadirecteuren van twee grote opleidingen van de HvA, Media, Informatie en Communicatie (MIC) & Communicatie (CO), kochten 1000 duurzame hervulbare waterflessen van Join the Pipe. Deze flessen worden cadeau gedaan aan gasten die, bijvoorbeeld, een presentatie hebben verzorgd. ‘Een duurzame waterfles in plaats van de eerdere fles wijn; hoe mooi is dat!?’ ‘Zij steunen onze doelstellingen, bieden hulp voor nieuwe campagnes en geven een duidelijk signaal af’.


De Centrale Medezeggenschap Raad heeft 250 JTP-flessen besteld en wil geen bronwater meer tijdens de raadsvergaderingen. ‘Zij omarmen onze visie en denken mee over een strategie’.


De facilitaire dienst van de UvA en HvA heeft flessen gekocht en verspreid deze onder de eigen medewerkers. 


Naar aanleiding van een presentatie in het Benno Premselahuis hebben docenten van MIC en CO Joris en Leon uitgenodigd een aantal lessen (onder andere over storytelling) te verzorgen aan studenten. 

Daarnaast zijn de twee gedreven studenten met Cormet en Join the Pipe in gesprek om heel concreet te bekijken hoe het initiatief tot een petfles vrije onderwijsomgeving verder vorm kan worden geven.


‘Ons werk is nog niet af, wij gaan verder. Graag willen wij zoveel mogelijk andere studenten hierbij betrekken. Immers: hoe groter het draagvalk, hoe meer wij (denken te) kunnen realiseren. Je maakt een statement, natuurlijk, door het kopen van een duurzame en hervulbare fles, maar ook door ons te helpen het goede verhaal te (blijven) verspreiden’. 


Heb jij ideeën hoe zij dit samen verder kunnen uitrollen? Heb je vragen? Wil je in gesprek?  Je kunt hen bereiken via joriskemna@live.nl  of leon.ten.have@hva.nl


Enjoy Today biedt Leon en Joris een podium en via dit platform willen zij zoveel mogelijk duurzame initiatieven en ideeën met studenten delen!

Spread the right words!

Join!!  

Geplaatst op: 02-06-2017 om 14:00

HvA YouTuber Julian bezoekt restaurant Wibauthuis


Geplaatst op: 30-05-2017 om 18:00

The Food Lab brings ideas into reality

The Food Lab has been built by four graduate students from the Nutrition & New Product Management study. Lars, Kjelld, Tessa and Cindy decided to join forces working on optimizing the range of caterer Cormet.

The Food lab is an innovative collaboration created by students for students ready to tickle your taste buds!

The brand name, 'The Food Lab' consists of three different product lines, with expandability opportunities for the future. As a startup company, built by four graduation students in co-operation with staff of the Dr. Meurerhuis, it focuses on healthy, more sustainable products that not only are very tasty but also affordable. The products are produced and sold at the HvA Dr. Meurerhuis as well as the Amsterdam University College canteen restaurants. Its focus lies in stimulating a healthy meal or snack and lowering the threshold to a sustainable choice.


“We see a lot of creativity, innovation and talent at the Summer Fair, Food and Diet Science program at HvA Dr. Meurerhuis, but after this fun event nothing is done with all these spectacular concepts. “We want to bring change in that”, was stated by the nutrition graduates. With added expertise from fellow students and lecturers The Food Lab gives all students the opportunity to bring their ideas into reality. These food concepts are then transformed into tangible, authentic products for everyone to enjoy.

The Food Lab provides a practical learning framework for students and contributes to a tasteful, creative assortment for a healthy and more sustainable choice.

Every Tuesday The Food Lab produces its products for the week. The products are then available in the canteen of the Dr. Meurerhuis and the Amsterdam University College.


The product line ‘Zoetekauw’ offers healthy, sweet snacks to enjoy without guilt!

The cauliflower pizza helps a savoury appetite during the day and the Chickpea burger, lintels burger as well as the Cool Bean salad are a fantastic twist to a mouthwatering lunch.

Tomorrow (Tuesday 16th May), our assortment will be stoked-up with your favourite Food Lab products. Be sure to be accountable of your own actions and make the healthy Food Lab choice! Come appreciate our innovative products and taste the sustainable, flourishing products we have to offer, stimulating young talent, the local environment and enriching your body with healthy nutrition.

Lars, Kjelld, Tessa and Cindy

Geplaatst op: 15-05-2017 om 11:00

Eten voor een vriendelijke prijs

Via Enjoy Today komen regelmatig wensen en ideeën binnen over het assortiment. Deze bespreken wij met Cormet, waarna verbeteringen, waar mogelijk, snel worden doorgevoerd. Zo ontvingen we ook vragen naar budgetmaaltijden.

Cormet heeft hierop ingespeeld door budgetvriendelijke lunch- en avondmaaltijden te introduceren in de restaurants van UvA en HvA.


Meeneem lunch voor €2,50
De meeneemlunch bestaat uit twee broodjes met Noord-Hollandse kaas, ham of kipfilet, een stuk seizoens fruit en een pakje halfvolle melk. Deze lunch wordt elke dag vers bereid en is te vinden in het koelvak.



Eenspansmaaltijden voor €3,50
Van de eenpansmaaltijden zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Het zijn eenvoudige maar voedzame eenpansgerechten zoals bijvoorbeeld nasi, bami of macaroni. Het assortiment kan wisselen en per locatie verschillen. Deze maaltijd vindt je terug in het koelvak en kan worden verwarmd in de aanwezige magnetron.



Driecomponentenmaaltijd voor €4,95
De driecomponentenmaaltijden wisselen eveneens per locatie en per seizoen. Deze maaltijden bestaan uit een zetmeel component (zoals aardappel, pasta of rijst), een vlees/vis of vega component en een groente component. Ook deze maaltijden vind je in het koelvak en kunnen worden verwarmd in de aanwezige magnetron. 



Warme maaltijden in de counters
Uiteraard zijn er op diverse locaties ook vers bereide broodjes en warme maaltijden in de counters verkrijgbaar, zoals een wokmaaltijd. Afhankelijk van de locatie kan dit variëren. In diverse lokaties worden ook warme maaltijden door lokale ondernemers aangeboden in de counters. Deze ondernemers wisselen regelmatig, dus houdt onze websote en social media in de gaten.


Enjoy Today
Enjoy Today is het platform van de community bedoeld voor en door studenten en medewerkers van de UvA en HvA. Een (online) plek waar ervaringen en ideeën met betrekking tot het eten en drinken binnen de UvA en HvA met elkaar worden gedeeld. Met de intentie, uiteraard, waar mogelijk te blijven verbeteren op basis van jouw wensen!

Wil je meer informatie over het eten en drinken op jouw campus, wil je wat meer weten over die lokale ondernemer, ben je op zoek naar openingstijden of wil je iets vertellen of delen? Laat het ons weten via onze contactpagina of sociale media.



Geplaatst op: 02-05-2017 om 12:00

Help West-Papua met jouw lunch!

De bevolking van West-Papua heeft onvoldoende toegang tot schoon (drink)water en dat is een situatie die het International Development Project van studievereniging Sefa wilt verbeteren.

Lunchvoucher
Jij kunt daarmee helpen door een lunchvoucher te kopen bij de Sefa Store in de E-hal van de Roeterseilandcampus. Met deze voucher kun je zeer voordelig een lunch krijgen in Agora: je betaalt €4,99 en krijgt daarvoor een luxe baguette, een kleine basissoep en een koffie, cappuccino of thee. Hiervan gaan 99 cent naar het International Development Project, zodat schoon drinkwater in West-Papua weer een stapje dichterbij is!

Deze actie loopt t/m 7 juli 2017.

Geplaatst op: 01-05-2017 om 13:00

Zoetekauw producten

De eerste ZOETEKAUW producten liggen sinds dinsdag 11 april in de winkel. Kom snel langs om de Zoetekauw Appel-Kaneel Ringen of de banaan haverreep te proberen! We horen graag wat jij ervan vindt. Ben je deze week niet meer op het Dr. Meurerhuis. Wees niet getreurd! Volgende week zijn de mangoflakes te vinden in de schappen  


Weet jij een lekker en gezond product dat nog mist in het kantinerestaurant van het Dr. Meurerhuis? Laat het ons weten via de mail: cindy.dinjens@hva.nl


Liefs Cindy & Tessa


Geplaatst op: 12-04-2017 om 14:00

UvA students love Lithuanian cheesecakes!

Dutchies love their peanut butter, licorice and ‘hagelslag’. So when we go on holiday we will make sure we bring our own Dutch goodies with us. Sounds familiar? 

The same happened to Vincentas and Vilius, two UvA students’ economics and business, from Lithuania. They could not believe that a cheese loving country like Holland did not sell the cheesecake bars they eat every day at home in Lithuania. So they decided to import the cake to Holland and sell them at the UvA locations.



A golden opportunity?
Vincentas and Vilius, both have an entrepreneurial spirit and started their own businesses at a young age. “We see opportunities all the time and selling these cheesecakes in Holland was one of them. We started doing some research and asked students what they thought of the idea of selling the cheesecakes in Holland. They loved the idea, so after some investigation we got in touch with enjoytoday.amsterdam. They introducted us to Cormet, who is responsible for all the restaurants and coffee corners at UvA and HvA. We started the process at the end of 2016 and are very pleased that all our hard work is paying off! The first weeks we sold the bars at the Roeterseiland campus, where we study. We sold way more than we had expected!”


You named your company Thesürel, what does this mean?
Vilius: “Surel is Lithuanian for cheese, so it is a play on words. The bars are made from fresh curd*, wrapped with a thin layer of chocolate. The Magija bars are produced by Zpienas, a dairy company based in Lithuania. 


* Curd is a dairy product obtained by coagulating milk in a process called curdling


How can you further improve sales?
“Millennials love trying new products, so this is a great target market to start with. Our goal is to sell our bars to Albert Heijn and other supermarkets in the Netherlands, but first we will focus on universities and on the fine-tuning of a number of things. One of them is the communication of the product. Students think it is an ice-cream, because we display the bars on ice. We are also planning to sell different varieties, like bars with poppies or raspberries!”



How do you combine the startup of your company with your study?
“It is quite a challenge to combine it, especially in the weeks before our exams. We have divided the tasks between us, so one is focused on the logistics and the other on the marketing and expanding the business.”

Have you not tried the cheesecake bars yet, you still can! 
This week Vilius and Vincentas are selling their cakes at Science Park.


Mėgautis!!
(Enjoy!!)

Geplaatst op: 06-04-2017 om 11:00

Soep – verser, gezonder en goedkoper!

Op basis van de reacties die via Enjoy Today zijn binnen gekomen is er overleg geweest met Cormet over de invulling van soep in de restaurants. Met ingang van deze week zijn onderstaande soepen verkrijgbaar in de restaurants, waarmee de verwachting is dat er beter wordt ingespeeld op de behoefte van studenten en medewerkers.


Het aangepaste aanbod soep bestaat uit:

1. Verse bouillon | klein €0,50 – groot €0,80

2. Vers gemaakte soep | klein €1,00 – groot €1,50

3. Kromkommer soep | klein €1,50 – groot €2,25


Verse bouillon
De verse bouillon en soep worden beide op locatie gemaakt. De bouillon wordt afgewisseld in 4 smaken: Kip / Rund / Groente / Tomaat


Verse soep
De vers gemaakte soep is verbeterd en wordt op locatie klaargemaakt met verse groenten. Cormet wisselt deze soep regelmatig, met onder andere de volgende smaken: lente-uitjessoep, Oosterse bamisoep, Toscaanse tomatensoep, mosterdsoep en uiensoep.



Kromkommer 
Kromkommer redt (te) gekke groenten die met liefde geteeld zijn door Nederlandse telers. De soepen zitten bomvol deze gekke groenten. Daarom is er geen plaats meer voor kunstmatige toevoegingen, toegevoegde suikers, gluten en lactose. De soepen zijn vegan.

Daarnaast verkoopt Kromkommer nog een zak soep die je mee kunt nemen voor thuis. Ook deze soep is in prijs verlaagd: van €3,95 naar €3,50. Deze soepen zijn te vinden in de counter bij de soepen. 


Geplaatst op: 01-03-2017 om 12:00

Couscoussalade van studenten Voeding en Diëtetiek verkrijgbaar in restaurant DMH

De komende dagen kunnen studenten en medewerkers in het Dr. Meurerhuis genieten van een heerlijke maaltijdsalade. Enjoy Today was er vandaag bij toen drie enthousiaste studenten voeding en diëtiek de salades klaarmaakten.


 
Laura van Dijk, Rick Kroegman en Leon Linger bereiden de salade


De couscoussalade is samengesteld door Group 23, bestaande uit 6 eerstejaars studenten: Laura, Irene, Jasmijn, Mees, Roos, Roseanne en Shanna. Deze studenten hebben dit gerecht bedacht voor het vak 'Project Catering Concepts'.


Veganistisch, vegetarisch of vlees
De maaltijdsalades zijn vanaf vandaag in drie varianten verkrijgbaar en zijn gevuld met couscous, komkommer, bosui, dadels, een milde peper, knoflook, amandelen, geitenkaas en kipfilet.




Je betaalt €4,60 voor de veganistische salade, €5,20 voor de vegetarische en €6,70 voor de vleesvariant.



Geniet van deze heerlijke salades!




Geplaatst op: 28-02-2017 om 14:00

Lezing | coffee in the city (VOL)

09-02-2017 17:30 | Lezing door hoogleraar stadssociologie Jan Rath

Deze lezing is helaas volgeboekt. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar aac@uva.nl, en geef daar bij aan of u AAC lid bent. Iedereen is welkom, leden krijgen voorrang.

Het aantal koffietenten in Amsterdam groeit explosief. Betekent dit dat Amsterdammers eensklaps veel meer van koffie zijn gaan houden? Wat zegt dit over Amsterdam en haar lifestyle en creatieve economie? Hoogleraar stadssociologie Jan Rath houdt een lezing over de 'hijgerige hippigheid in de hoofdstad’.

Feit is dat de snelle verspreiding van wat wordt genoemd ‘specialty coffee bars’ allerminst aan Amsterdam is voorbehouden. Die groei heeft onder andere te maken met de opkomst van creatieve economieën, de daarmee gepaard gaande concentratie van individuen met een hoge opleiding en een op consumptie-gerichte lifestyle, en de - deels door de overheid aangejaagde - ontwikkeling van modern stedelijk leven. Wie komen er eigenlijk, wat gebeurt er in die koffietenten, en welke betekenis moeten we hieraan toedelen?

Over de spreker
Jan Rath is hoogleraar stadssociologie, verbonden aan de Afdeling Sociologie en het Center for Urban Studies van de Universiteit van Amsterdam. Rath doet onderzoek naar het verband tussen de groei van de nieuwe middenklasse, de opkomst van op hen gerichte voorzieningen, en de ontwikkeling van nieuwe vormen van stedelijkheid. Voor meer informatie en publicaties kunt u kijken op de website van Jan Rath.


Programma
17.00 uur inloop
17.30 uur start lezing
18.45 uur einde lezing

aansluitend diner (optioneel)

Adres
Amsterdamse Academische Club (AAC)
Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam
+31 (0)20 525 1570

Blijft u eten?

U bent van harte uitgenodigd om na afloop te blijven voor de clubschotel voor 15 euro, een heerlijke huisgemaakte schotel voor een vriendelijke prijs. Zo heeft u de mogelijkheid weer op tijd te vertrekken. Leden krijgen 15% korting.


Geplaatst op: 08-02-2017 om 12:00

STEMPELEN voor koffie!

Heb je afgelopen jaar een spaarkaart gekocht, waarmee je het 10e kopje koffie of cappuccino* gratis krijgt? Deze kun je bij de HvA Moyee Coffee corners laten afstempelen en inleveren.

Enjoy!


* afhankelijk van de kaart


Geplaatst op: 01-02-2017 om 14:00

Sapje is een beetje uit de hand gelopen

31-01-2017 | Bijna iedere Nederlander komt niet aan de aanbovolen hoeveelheid groente. Met een sapje per dag kom je dat al snel wel. Joël Goudsmit had een uitgaansplatform samen met DJ Tiësto. Hij testte clubs, dronk Red Bull en nam dagelijks verschillende medicijnen om te kunnen leven met zijn allergieën. Totdat hij zijn vriendin Rosalynn Campbell leerde kennen. Joël begon met het drinken van groentesapjes en was na een half jaar van al zijn klachten af. Drie jaar later begonnen Joël en Rosalynn Sapje. Sinds begin deze maand is er het gelijknamige boek.

SAPJE IS VERKRIJGBAAR BIJ ALLE HVA MOYEE COFFEE CORNERS!

HOE IS SAPJE ONTSTAAN?
"Voordat we van Sapje een bedrijf maakte waren we al twee jaar bezig met juicen, voor onze eigen gezondheid. Ik had echt super veel last van allerlei allergieën en slikte dagelijks verschillende medicijnen om hier mee te kunnen leven, maar van april tot en met september kon ik eigenlijk alsnog niet naar buiten om te sporten, omdat de allergieën zo heftig waren. Mijn vriendin Rosalynn was net begonnen met de opleiding Voeding & Diëtiek en toen ging er een wereld voor mij open qua gezondheidskennis. ik realiseerde me toen pas dat ik eigenlijk helemaal geen groente at. Ik dacht, ik ga geen salades eten, daar hou ik niet van. Als eerste stap om onze gezondheid te verbeteren hebben we een slowjuicer uit Amerika gehaald, want het juicen was toen nog niet zo’n hype in Nederland. Ik dacht, ik ga die groentes gewoon juicen, dan hoef ik ze tenminste niet te eten. Na een half jaar kon ik met twee groentesapjes per dag al mijn medicijnen in de prullenbak gooien.”




HOE KUNNEN SAPJES JE MEDICIJNEN VERVANGEN?
"Wat ik met mijn medicijnen deed was symptoombestrijding. Ik pakte de oorzaak niet aan. Ik zie een lichaam als een nutriëntenbank. Je verbruikt dagelijks continu heel veel nutriënten en als je die niet aanvult dan kom je op een gegeven moment op een negatief banksaldo. Vroeger kreeg je daarvan ziektes als scheurbuik en beriberi, nu krijgen we o.a gezondheidsproblemen als allergieën. Het is puur een tekort aan nutriënten en ongezonde leefstijl waardoor ontstekingen ontstaan. En die nutriënten krijg je door onder andere genoeg groenten en fruit te eten. Wanneer je dan weer een positief banksaldo krijgt kan je lichaam gaan helen.”

EN TOEN DACHTEN JULLIE, DIT MOETEN WE MET DE REST VAN DE WERELD DELEN?
"Mijn vriendin zag dat ik er zo van opknapte en ze had nog een bijbaantje nodig, dus die bedacht het unieke idee waaruit Sapje is ontstaan, ik ga gewoon sapjes maken voor vrienden, buren en familie, on demand. Dat liep een beetje uit de hand. We besloten drie jaar geleden om samen er een serieus bedrijf van te gaan maken. We leveren nu groentesapjes door heel Nederland, voornamelijk aan particuliere klanten maar ook aan tophoreca zoals het Amstel Hotel en alle restaurants van Ron Blaauw.”

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN SAPJE EN EEN SMOOTHIE EN WAAROM KIEZEN JULLIE VOOR SLOWJUICES?
"Het is allebei supergezond. Maar een smoothie – gemaakt in de blender – is meer een vloeibare maaltijd. Alle vezels blijven erin zitten, terwijl je in een juice het pure sap overhoudt. Vezels heb je ook nodig, maar in een smoothie gaan twee handen spinazie en in een juice vijf tot tien met nog andere groentes, dus je krijgt makkelijker, sneller en meer voedingsstoffen binnen.”

ER ZIJN BEST WAT NEGATIEVE GELUIDEN OVER DETOXKUREN. HOE STAAN JULLIE HIER TEGENOVER?
"Wij zijn juist heel positief over detoxkuren en vinden als mensen er negatief over zijn dat ze er simpelweg niet genoeg vanaf weten. We bieden met Sapje zelf ook detoxkuren aan. Je lichaam is van oorsprong een ontgiftend systeem, maar we leven in een andere maatschappij dan vijfhonderd jaar geleden. We ademen onfrisse lucht in, hebben de hele dag stress, we eten e-nummers, drinken frisdranken, koffie, alcohol, transvetten, suikers, bewerkte fabrieksvoeding en gebruiken onnatuurlijke lichaamsproducten. Je lichaam krijgt veel meer giftige overbelasting waarop onze organen/lichaam niet zijn ingesteld. Door even te stoppen met de inname van deze ongezonde producten zal je lichaam automatisch gaan ontgiften of beter gezegd afkicken. In onze detoxkuur drink je heel veel groentesap, shotjes, soep en thee, op deze manier help je je lichaam een handje bij het ontgiften, geef je je lichaam rust van al het ongezonde en kan het even bijtanken. Je krijgt ook een handig menu met lekkere salades en gezonde maaltijden als je erbij wilt eten. Je geeft je auto ook ieder jaar een servicebeurt, je lichaam reinig je doorgaans alleen van buiten, wij zijn toch belangrijker dan de auto waarin we rijden. Bij een detox haal je het ongezonde van binnen eruit en krijg je het gezonde binnen.”

WAT IS HET GEHEIM VAN EEN GOED SAPJE?
"Een goed sapje moet voor ons voor 70 tot 80% uit groente bestaan. Groente van lokale Nederlandse boeren, biologisch, zo schoon mogelijk en seizoensgebonden. Maar het belangrijkste is dat je iets kiest dat goed bij jou past, als jij van wortelen houdt gebruik je veel wortelsoorten, vind jij zeewier fantastisch, dan gebruik je dat. Je moet nemen waar jij van houdt en waar jouw lichaam goed op reageert. Zelf probeer ik bijna overal wel gember in te doen en een ontgiftend kruid zoals dille, munt, peterselie, koriander en basilicum.”

MAAKT HET GEREEDSCHAP DAT JE GEBRUIKT NOG UIT?
"Ja dat maakt heel veel uit. Een goede slowjuicer is gemaakt van roestvrijstaal, want je wil liever niet dat je sapje in contact komt met plastic. Daarnaast maakt hij de pulp zo droog mogelijk, zodat de vezels bijna op zaagsel lijken. Op deze manier komen bijna alle nutriënten in je sapje. Je kunt denken goedkoop uit te zijn door een machine van 100 euro te kopen, maar uiteindelijk kan na een jaar een machine van 600 euro veel goedkoper zijn, bij goedkope machines is de sap-opbrengst vaak erg laag en is je boodschappenrekening dus hoog.”

WAT WILLEN JULLIE MET HET BOEK BEREIKEN?
"We willen dat zo veel mogelijk mensen thuis bewust aan de gang gaan met gezondheid en meer groente gaan consumeren. We willen ze laten zien dat het heel leuk, makkelijk en lekker kan zijn. Bijna iedere Nederlander komt niet aan de aanbevolen hoeveelheid groente. Met een sapje per dag kom je dat al snel.”

RECEPT: STERANANAS SAP


BENODIGDHEDEN VOOR 1 SAPJE

  • 3 schijfjes ananas
  • 1 witte peen
  • 1 pastinaak
  • 1 aardpeer
  • ½ bergamot
  • Snufje steranijs

Sap de schijfjes ananas met schil in de juicer. Verwijder de uiteinden van de peen, snijd de peen in kleine stukjes en sap in de juicer. Was de pastinaak grondig, snijd in parten en sap in de juicer. Schrob en was de aardpeer grondig, snijd in parten en sap in de juicer. Sap de bergamot zonder schil, maar met witte rand in de juicer. Voeg een snufje steranijs toe en roer het sap nog even goed door.

Bron: Metro nieuws

Geplaatst op: 31-01-2017 om 13:00

Linzenburgers en caloriearme brownies verkocht door studenten en Cormet

Gisteren werden samen met Cormet in het restaurant van Dr. Meurerhuis door de 1e jaars studenten van Voeding en Diëtetiek ontwikkelde Linzenburgers en caloriearme brownies verkocht. Een eerste gezamenlijke actie van HvA studenten en Cormet Enjoy The Good Life. We zijn benieuwd naar het volgende initiatief.
Geplaatst op: 20-01-2017 om 13:00

De Krater dit weekend open tot 20:00

In verband met de tentamenperiode zal De KRATER dit weekend (21 en 22 januari) tot 20:00 open zijn.

Tijdens de lunch worden verschillende producten verkocht, waaronder: soep, panini’s, broodjes en wraps.

We wensen jullie heel veel succes met de tentamens!

Geplaatst op: 19-01-2017 om 15:00

De lokale ondernemers!

Welke lokale ondernemers vind je waar?

De UvA geeft vanaf 1 januari 2017 samen met Cormet invulling aan een nieuw concept eten en drinken. Cormet als nieuwe partner en hoofdaannemer contracteert lokale Amsterdamse ondernemers die wisselend over de verschillende campussen in de stad, gedurende korte of langere tijd de eet- en drinkvoorzieningen zullen uitbaten. Maar wie zijn nu die lokale aanbieders? En wat en wie vind je waar? Graag stellen we de eerste ondernemers kort voor. Het volledige overzicht vind je hier. 

Sapje
Sapje perst gezonde slowjuice groentesapjes uit het seizoen, vol groenten, fruit, specerijen, kruiden en zeewieren, afkomstig van lokale biologische leveranciers. Met veel liefde maakt Sapje iedere dag heerlijke en vooral gezonde sapcombinaties die je kunnen helpen bij het verbeteren of op peil houden van je gezondheid. Sapje drink je vanaf januari bij alle Moyee cafés!
www.sap.je

Kromkommer
Te krom, te dik, te klein, te veel… te gek! Zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland wordt verspild vanwege hun ‘looks’ of door overproductie. Dat is toch Krom vindt Kromkommer. Kromkommer brengt daarom deze gekke groente weer terug op JOUW bord en maakt samen van Krom het nieuwe recht! De producten van Kromkommer vind je binnen de verschillende restaurants.
www.kromkommer.com

Bedford + Delancey
Bedford + Delancey maakt sinds 1995 heerlijke bagels, muffins en taarten in Amerikaanse stijl. De naam komt voort uit een samenvoeging van Bedford Street en Delancey Street in New York, de stad van de bagels. De stad die inspireerde om de echte Amerikaanse lekkernijen naar Nederland te brengen. Met rietsuikers, Sucanat, biologische bosbessen, havermout en bijvoorbeeld rode bessen. De lekkernijen van Bedford + Delancey worden op verschillende locaties binnen de UvA aangeboden.
www.bedforddelancey.com

Ridiculously Good
Rich Almond & date, Creamy Coconet of Jolly Ginger & Apricot. Alledrie Ridiculously Good en alledrie nu verkrijgbaar binnen de UvA en HvA. Ridiculously Good is een combinatie van een bonbon en een candybar. Gemaakt van de beste rauw cacao uit Ecuador met pure vullingen. Allemaal biologisch en eerlijk verkregen. Het idee? Iedereen laten genieten van een lekkere chocolade snack zonder daar een schuldgevoel aan over te houden.
www.ridiculously-good.com

Citea
Thee drinken in het hoge noorden van Noorwegen tot in de jungle van centraal Afrika en de kale vlaktes in het Midden Oosten. CiTea’s oprichter reisde de hele wereld over. Alle plaatsen hebben een ding gemeen: thee maken is een ritueel, het verbindt mensen en het kan zelfs levens redden in extreme weercondities! CiTea werd opgericht in 2013. Het bleek een combinatie van vertrouwen, enthousiasme, ervaring en kennis over het product thee. Je drinkt CiTea op verschillende plekken binnen de UvA.
www.citea.nl

Dorstlust
Dorstlust is duidelijk ontstaan uit een (eigen) behoefte om Nederland kennis te laten maken met frisdranken met een verhaal, frisdranken die nét even wat anders zijn dan diegene die we nu allemaal wel al kennen. Waarom zou je genoegen nemen met een frisdrank die je eigenlijk vooral kiest omdat er geen andere keuzes zijn? Drink wat anders! Dorstlust vind je op meerdere plekken binnen de UvA.
www.dorstlust.nl

Toastable
Driedubbele culinaire tosti’s Toastable houdt van tosti’s, maar dan van echte tosti’s! Goed brood, veel kaas, met alles wat lekker smaakt ertussen; super krokant getoast en een hemelse dipsaus. Kip, bacon, kerrie, paprika, kaas. Gorgonzola, peer, walnoot, balsamico. Geitenkaas, courgette, honing, zongedroogde tomaat, spinazie. Drie boterhammen, twee lagen toppings: tosti’s van zo’n 8 cm hoog! Laat je verrassen in de Universiteitsbibliotheek.
www.toastable.nl

Maslow
Tweelingbroer- en zus Raoul en Rivka startten in 2014 op het Science Park een nieuw avontuur: Maslow. Doel: de huiskamer van Amsterdam worden. Een plek waar studenten en buurtgenoten zich thuis voelen. Maslow heeft een Midden-Oosterse/Mediterrane keuken waarin zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van verantwoorde en gezonde producten. Deze lokale ondernemer vind je nu op het Roeterseiland. Je kunt er terecht voor pitabroodjes met heerlijke huisgemaakte humus, linzensoep en auberginesalade.
www.maslowcafe.nl

Peperwortel
Peperwortel is in 1995 geopend door twee vriendinnen en geboren uit een liefde voor koken. Peperwortel is gevestigd in Amsterdam tegenover de Vondelkerk. Peperwortel heeft inmiddels veel trouwe klanten in en uit de buurt en na jaren cateren voor borrels, grote feesten en verjaardagen heeft bijna iedere Amsterdammer wel eens iets van Peperwortel geproefd. De keuken is divers, van Mediterraan tot Aziatisch, Arabisch tot ‘gewone’ Hollandse pot. En altijd bereid met veel verse kruiden! Je proeft Peperwortel vanaf nu op het Roeterseiland.
www.peperwortel.nl

Las Fritas
Vers gesneden biologische friet in schil met een Spaans tintje. En bij je friet kies je verschillende toppings, zoals aioli, saus uit Andalusia, gefrituurde jalapeño pepertjes, chili con carne of snippers Pata Negra. Natuurlijk kun je ook kiezen voor echte mayonaise en ketchup. Lekker op Science Park!
www.buseventsolutions.nl

Sab Se Acha
Deze Surinaamse cateraar is een bekende in Amsterdam. Vers bereide roti, nasi, bami, gebakken banaan en gevulde barra; wie is er nou geen fan van deze gerechten? Sab Se Acha serveert deze traditionele Surinaamse gerechten nu op het Sciencepark.

Geplaatst op: 19-01-2017 om 10:00

Hoe smaakt het nieuwe eten in de kantines van de UvA/HvA?

Folia vroeg een aantal studenten naar hun mening. 


Geplaatst op: 10-01-2017 om 17:00

Van start!

"Dit is fantastisch! Eindelijk een vernieuwend en gezond concept…" "Succes met de verbouwing, leuk dat jullie studenten hierbij betrekken."

Twee van de spontaan ingevulde reacties uit de enquête met betrekking tot het nieuwe concept eten en drinken voor UvA & HvA. Het doel van deze enquête was het achterhalen van de smaakvoorkeuren per campus wat betreft interieur, keuken en lokale ondernemers. In totaal vulden bijna 5000 studenten en medewerkers de enquête in. En op basis van de uitslagen is er de afgelopen maanden met man en macht gewerkt aan de eerste invulling van het nieuwe concept. De nieuwe invulling eten en drinken wordt de komende jaren in fases verder ingevoerd.

Nieuwsgierig naar de eerste veranderingen?
Kom (letterlijk en figuurlijk) de sfeer proeven op de verschillende locaties!

Geplaatst op: 10-01-2017 om 14:00

VVD wil verbod op vleesnaam voor vegaproduct

DEN HAAG - Vegetarische producten die als vleesvariant worden aangeprezen zouden geen vleesnamen zoals worst of schnitzel mogen gebruiken. Dat vindt de VVD, blijkt uit Kamervragen die de partij dinsdag stelt aan de ministeries van Volksgezondheid en Economische Zaken.

De liberalen verwijzen naar een uitspraak van de Duitse minister van Landbouw, die vorige maand aangaf namen als ’vegetarische schnitzel’ of ’vega-curryworst’ te willen verbieden. Kamerleden Erik Ziengs en Helma Lodders suggereren dat de etiketten op vleesvervangers misleidend kunnen zijn voor consumenten. Ook als vegetarische producten vrijwel hetzelfde smaken als de vleesvariant is dat geen reden de naam daarvan te gebruiken, vinden de twee. „De keuze voor producten is natuurlijk gewoon aan jezelf, maar het is wel belangrijk dat je dan ook daadwerkelijk weet wat je eet”, stellen Lodders en Ziengs.

De VVD’ers willen niet alleen een Nederlands verbod op vleesnamen voor vegetarische producten, maar ook dat de regering zich op Europees niveau inzet voor een dergelijke maatregel.

Het voorstel kon op Twitter op nogal wat lacherige reacties rekenen, ook van politici. „In gespannen afwachting van aanvalsplan VVD tegen dropveter, slavink, kokosmelk, vleestomaat, pindakaas en alcoholvrij bier #schnitzelgate”, schamperde D66-Kamerlid Steven van Weyenberg.

Bron: Telegraaf

Geplaatst op: 04-01-2017 om 09:00

Lokale ondernemers, een tipje van de sluier...

Vanaf januari zullen gefaseerd steeds meer lokale ondernemers hun intrede doen in de BASES op de diverse campussen van UvA en HvA. Alvast een tipje van de sluier...

HvA Dr. MeurerBASE; Green is the new black!

SNCKBR maakt met duurzame ingrediënten comfort food dat finger licking good, matig in vet, vrij van geraffineerde suikers en, waar mogelijk, glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch of veganistisch is – en altijd vrij van bullshit blijft. Het is zelfs niet bereid in een omgeving waar bullshit verwerkt wordt. It’s the good, the bad and the healthy.

UvA Universiteitsbibliotheek; Driedubbele culinaire tosti's

Toastable houdt van tosti's, maar dan van echte tosti's. Goed brood, veel kaas, alles wat lekker smaakt ertussen, super krokant getoast en natuurlijk een hemelse dipsaus! Jaren geleden zijn wij begonnen met het maken van serieuze culinaire tosti's. Kip, bacon, kerrie, paprika, kaas. Gorgonzola, peer, walnoot, balsamico. Geitenkaas, courgette, honing, zongedroogde tomaat, spinazie. Drie boterhammen, twee lagen toppings. Wist je dat onze tosti's soms wel 8 cm hoog zijn voordat we ze in de grill doen? 

En dit is nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg. Houd de website en Facebook in de gaten voor meer nieuws.

Geplaatst op: 29-12-2016 om 17:00

Nieuw contract eten en drinken gegund aan Cormet Enjoy the Good Life

AAN DE SLAG MET EEN GEHEEL NIEUW CONCEPT

Cormet Enjoy the good life heeft de aanbesteding Eten en drinken van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam gewonnen. Vanaf 1 januari 2017 zal Cormet samen met Amsterdamse ondernemers de invulling van eten en drinken voor de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam verzorgen. Samen met de studenten, medewerkers en organisaties van iedere campus wordt de komende maanden het gewenste aanbod en de gewenste sfeer per campus onderzocht en bepaald. Het nieuwe concept gaat uit van dynamiek. De komende vijf jaar zullen continu de ontwikkelingen in de markt gevolgd en doorgevoerd worden en is tevredenheid van de studenten en medewerkers steeds leidend bij de invulling van de voorzieningen. De komende drie jaar wordt uitgetrokken om het nieuwe concept op elke locatie tot uitvoer te brengen (dit in samenhang met huisvestingsplannen, nieuwbouw en verbouw).

DENK MEE OVER DE INVULLING

In de week van 26 t/m 30 september 2016 wordt op de campussen een enquête afgenomen onder studenten en medewerkers om te onderzoeken wat de wensen voor eten en drinken per campus zijn. Op basis van de uitkomsten uit deze enquête wordt voor iedere campus een concrete invulling uitgewerkt. Ben je niet op een van de campussen op het moment van de enquête? Geen probleem: de enquête is ook digitaal in te vullen via de website van www.enjoytoday.amsterdam.

NIEUW CONCEPT ETEN EN DRINKEN

In het nieuwe concept voor eten en drinken zijn ontmoeten, samenwerken, studeren en ontspannen in een sfeervolle omgeving het uitgangspunt. Iedere campus heeft straks een centrum (de ‘base’) met een multifunctioneel karakter. Je vindt daar verschillende voorzieningen voor eten en drinken en ook een koffieformule met een eventuele caféfunctie. Het vernieuwde Atrium vormt als tijdelijke ‘base’ een voorproefje op een van de mogelijke stijlen voor het nieuwe concept Eten en drinken.

Geplaatst op: 28-12-2016 om 12:00

NIEUWE INRICHTING RESTAURANT ATRIUM

Jarenlang was het Atrium de vaste stek in de binnenstad voor lunch en avondeten van studenten en medewerkers van de UvA. Door het vertrek van het onderwijs uit gebouw BG5, waarin het Atrium is gevestigd, is het restaurant een stuk stiller geworden. Met dit gegeven en in de wetenschap van nog meer toekomstige aanpassingen op de Binnenstadscampus, heeft Facility Services de afgelopen zomermaanden hard gewerkt aan een vernieuwd, meer kleinschalig en sfeervoller Atrium. Vanaf maandag 5 september is het vernieuwde Atrium geopend.

NIEUWE LOOK & FEEL

Het voorste gedeelte (de Spiegelzaal) onder de glazen piramide is voorzien van een nieuwe look & feel. Hier is als aanvulling op het Atrium café een counter gemaakt voor de lunch. Ook is de vloer in het café opgeknapt en ziet deze er weer strak uit.

Het oude zitgedeelte van het restaurant onder de overkapping tussen de gevels van de mannenafdeling en vrouwenafdeling van het oude Binnengasthuis ziekenhuis is gesloten. Voor evenementen is dit deel nog wel beschikbaar. Het vernieuwde Atrium is nu weer een plek waar studenten en medewerkers elkaar kunnen ontmoeten, kunnen samenwerken en studeren, en uiteraard terecht kunnen om wat te eten en te drinken. Een mooi voorproefje op het nieuwe concept eten en drinken.

VOORPROEFJE OP NIEUWE VISIE ETEN EN DRINKEN

In de nieuwe visie op eten en drinken (introductie vanaf 2017) zijn ontmoeten, samenwerken, studeren en ontspannen in een sfeervolle omgeving het uitgangspunt. Iedere campus heeft een centrum (de ‘base’) met een multifunctioneel karakter. Je vindt daar verschillende voorzieningen voor eten en drinken en ook een koffieformule met eventuele caféfunctie. Samen vormen het vernieuwde Atrium en het Atrium Café als tijdelijke ‘base’ een voorproefje op het nieuwe concept eten en drinken.

Geplaatst op: 28-12-2016 om 12:00

Eerste automaten geplaatst op Science Park


The first vending machines have been placed this week at UvA Science Park. What do you think of the design?


Geplaatst op: 28-12-2016 om 12:00