Stimuleren van duurzame consumptie

Bewustwording en gedrag met betrekking van het stimuleren van duurzame consumptie

Home   Projects     Stimuleren van duurzame consumptie

Amber, Karlijn, en Djuna zijn bezig met een onderzoek naar hoe studenten gestimuleerd kunnen worden om een duurzame aankoop in de kantines van de Amstelcampus te doen. Het aanbod in de kantines wordt op dit moment afgestemd op de vraag van de consument. De student bepaald dus eigenlijk wat er in de kantines wordt aangeboden. Daarom is het van belang dat zij zelf graag duurzamer willen consumeren. Wij gaan kijken naar wat er vanuit de aanbodkant kan worden gedaan om de student zover te krijgen. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in welke maatregelen Facility Services kan nemen om de student te stimuleren tot een duurzame aankoop. Hierbij gaan wij kijken naar wat er nu wordt gedaan aan duurzaamheid, wat er nog kan worden gedaan in de toekomst en hoe er richting gegeven kan worden aan het nieuwe duurzaamheidsbeleid zodat de doelstellingen, opgesteld voor 2025, behaald kunnen worden. Het uiteindelijke doel van de Hogeschool van Amsterdam is dat de student nu en in de toekomst bewust bezig is met duurzaamheid.

Creator

project gezonde voeding

Amber Sprinkhuizen, Karlijn Doors en Djuna Verdonk

Opleiding: Laatstejaarsstudenten van de opleiding Bedrijfskunde MER.

Begeleider: Jasper Bok, contactmanager eten en drinke UvA & HvA

Periode onderzoek: 7 september 2020 – 22 januari 2021