Studentenmaaltijd – The wrap hack: caprese

The wrap hack: Caprese 
Lunch 2 personen  

Ingrediënten: 

  • 4 Volkoren tortilla wraps XL 
  • Klein potje pesto  
  • 1 bol mozzarella  
  • 1 trostomaat (of een paar cherrytomaatjes) 
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden  

Bereidingswijze: 

Knip (of snijd) de volkoren tortillas vanaf de onderkant tot in het midden. Snijd de tomaatjes doormidden en de bol mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de tortilla in gedachte in 4 kwarten in. Smeer de pesto op het eerste kwart. Vervolgens leg je een paar plakjes mozzarella op het volgende kwart. Strooi hier wat Italiaanse kruiden overheen voor extra smaak. Op het volgende kwart van de tortilla leg je de stukjes tomaat. Dan vouw je de kwarten op en leg je hem in een tosti-/grillijzer. Wanneer er grillstreepjes opstaan en de mozzarella gesmolten is, is die klaar. Laat hem dan wel even een minuutje afkoelen want de tomaatjes kunnen heet zijn. Doe precies hetzelfde met de andere tortilla wraps 

Variatietips: 

  • Naast Caprese kan je ook variëren met tonijn, rode uit en kaas of (vega)gehakt, paprika en guacamole 
  • Bij dit recept zijn (licht) geroosterde pijnboompitten ook lekker
  • De volkoren wraps kunnen vervangen worden door normale wraps of groentenwraps (bieten/wortel) 
  • Wanneer je geen tosti-/grillijzer hebt kan je het ook in een koekenpan doen

 Let op: 

  • Zorg dat de wrap niet te lang in het grillijzer ligt, dan kan die aanbranden