Studentenrecept – Gezonde kapsalon met kip

Hoofdgerecht  
1 persoon  

Ingrediënten: 

  • 1 zoete aardappel  
  • 150 gram kip(dij)blokjes  
  • 1 theelepel Shoarmakruiden (hoeveelheid naar keuze) 
  • Cherrytomaatjes (hoeveelheid naar keuze) 
  • Komkommer (hoeveelheid naar keuze) 
  • IJsbergsla (hoeveelheid naar keuze) 
  • Geraspte kaas 30+  
  • 150 gram Griekse yoghurt 0% vet 
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil met een dunschiller of een mesje de zoete aardappel en maak er blokjes van. Meng de blokjes met wat olie, shoarmakruiden en evt peper en zout in een kom goed door. Verspreid ze over een bakplaat met bakpapier en doe ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. Houd dit goed in de gaten. Pak een koekenpan erbij en bak de kipblokjes in een beetje vloeibare boter of olie gaar. Voeg hierbij ook wat shoarmakruiden toe. Snijd het teentje knoflook heel fijn of pers hem uit met een knoflookpers. Voeg dit vervolgens toe aan de Griekse yoghurt. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes. Wanneer de zoete aardappel zo goed als gaar is, kan die uit de oven gehaald worden en verspreid worden over een ovenschaal. Stel de oven in op de grill (of 230 graden). De gebakken kip kan worden verdeeld over de zoete aardappel en strooi er dan wat geraspte kaas over. Zet dit in de oven totdat de kaas is gesmolten. Maak hem daarna af met de sla, komkommer, tomaatjes en wat van de saus. Eetsmakelijk!  

Variatietips: 

  • Vervang de kip eens door kalkoen of vega kipstukjes  
  • De zoete aardappel kan ook vervangen worden door normale aardappel   
  • Voor een frisse saus zou je ook nog citroensap kunnen toevoegen aan de yoghurt  

 Let op: 

  • Om het nog gezonder te maken gebruik je 20+/30+ kaas en strooi je er niet te veel overheen.  
  • Je kan de shoarmakruiden ook zelf samenstellen