Studentenrecept – Zomerse pastasalade

Zomerse pastasalade  Lunchgerecht/bijgerecht 2 personen  

Ingrediënten*: 

  • 100 gram pasta  
  • Halve bol mozzarella  
  • 150 gram cherrytomaatjes  
  • Een kwart komkommer  
  • 60 gram warmgerookte kipfiletreepjes  
  • Halve appel 
  • 2 a 3 theelepels pesto  
  • 1 gekookt ei  
  • 15 gram croutons  
  • 40 gram Rucola  
  • 100 gram courgette spaghetti

    * Alle hoeveelheden zijn aan te passen naar smaak 

 

Bereidingswijze: 

Kook het ei hardgekookt in een pan met water. Kook daarna de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de mozzarella, appel, tomaatjes en komkommer in kleine blokjes. Neem een schaal en leg daar de rucola in. Voeg daarna de in stukjes gesneden mozzarella, appel, tomaatjes en komkommer toe. De warmgerookte kipfiletreepjes en courgette spaghetti kan er ook bij. Pel het hardgekookte ei en snij het in blokjes. Voeg dit vervolgens ook toe aan de salade. Spoel de gekookte pasta af in en vergiet onder de koude kraan zodat die wat meer afkoelt. Hierna kan ik die ook bij de salade. Voeg dan 2 a 3 theelepels pesto toe aan de salade en beng dit door elkaar. Als laatste kunnen de croutons toegevoegd worden. Wanneer deze erdoorheen gemengd zijn is de salade klaar en kan je aanvallen. Eetsmakelijk!  

 

Variatietips: 

  • Voeg ook eens wat peulvruchten toe zoals kikkererwten en eventueel wat mais 
  • Om het vegetarisch te maken zou de gerookte kip ook weggelaten kunnen worden  
  • Pitten en zaden smaken hier ook goed bij, zoals pompoenpitten en/of pijnboompitten  
  • De ingrediënten kan je zelf samenstellen en/of weglaten  

 

 Let op: 

  • Voeg de croutons op het allerlaatste pas toe. Maak je de pasta van tevoren? Voeg dan de croutons net voor het serveren toe. Anders worden ze snel zacht 
  • Deze salade is enorm lekker bij een barbecue!