Duurzaam doen!

Door studenten en medewerkers wordt duurzaamheid als pijler onder het nieuwe eten & drinken op de UvA en HvA nadrukkelijk aangegeven.

Er is vanaf het begin van het traject veel aandacht besteed aan duurzaamheid: in een workshop over duurzaamheid met medewerkers en studenten, in de offerte aanvraag en in de contracteringsfase.


Hieronder is te zien welke onderwerpen er nu al worden opgepakt.


Community
• Deel je ideeën en feedback
• Open voor input

Research
• Foodlab
• Open voor start-ups
• Gezamenlijke onderzoeksprojecten met Uva & HvA
• Stageplekken

Duurzame logistiek
• Geen lokale wasstraten
• Eén logistieke hub
• Gecombineerd transport naar lokaties 
• Duurzaam transport
• Centrale productielocaties

Vending automaten
• Energielabel A++
Join the pipe waterflessen
Made blue drinkwaterprogamma 
• Duurzame koffie en thee 
• Duurzame bekers 
• Gebalanceerd gezond assortiment

Product
• Duurzame koffie en thee 'impact@origin' programma 
• Aanmoedigen kraanwater vs pet flessen
Join the pipe (koop 1 fles, geef 1 fles weg)
• Gezond assortiment en concepten
• Eiwittransitie / vegetarisch
• Duurzame banqueting opties 
• Lokale producenten

Afval
• Voorkomen voedselverspilling 
• Composteerbaar servies
• Tweedehands meubels
Mush bin
• Afvalscheiding