Studentenmaaltijd – Pitabroodje met pesto en groenten

Pitabroodje met pesto en groenten
Lichte hoofdmaaltijd/warme lunch  

2 personen 

Ingrediënten:  

  • 4 (volkoren) pitabroodjes 
  • Klein potje groene pesto 
  • 1 bol mozzarella  
  • 1 courgette  
  • 200 gram champignons  
  • Olie om in te bakken  
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden  

Bereidingswijze:

Verwarm de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de courgette en champignons in blokjes. Laat wat olie warm worden in een koekenpan en bak daarin de courgette en champignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg hier ook de Italiaanse kruiden aan toe. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes. Wanneer de pitabroodjes klaar zijn snijd je ze (voorzichtig) open en besmeer je ze met de pesto. Vervolgens leg je hier de plakjes mozzarella op. Hierna vul je de pitabroodjes met het mengsel van courgette en champignons. Eetsmakelijk! 

Variatietips: 

  • Je kiest voor een gezondere (en meer vullende) versie wanneer je kiest voor volkorenpitabroodjes  
  • Voor extra smaak zou je ook nog knoflook en/of ui kunnen toevoegen (of knoflook-/uienpoeder) 
  • Onafgebakken pitabroodjes over? Bewaar ze in een bakje wat afgesloten kan worden en bak hem de volgende af voor een lekker broodje bij de lunch.  

Let op:  

  • Bak de groenten niet te lang. Wanneer ze te zacht zijn wordt het een zachte smurrie.