Verbouwing en verbetering van restaurants en zitgebieden

Wat gebeurde er deze zomer?

Terwijl velen onder ons genoten van een welverdiende zomervakantie, werd er door Cormet en Facility Services hard gewerkt aan het verbeteren en verder verbouwen van de verschillende restaurants binnen de UvA. Naast het restylen en (her)inrichten van zitgebieden werden eveneens enkele restaurants compleet verbouwd. Zo is op Roeterseilandcampus in gebouw H de uitgifte van het restaurant omgebouwd tot een food court en is het zitgedeelte vernieuwd. Op het Science Park vond een vergelijkbare metamorfose plaats. En dit is nog niet alles en ook zeker niet het ‘einde’. Volgens planning opent eind oktober in REC A een Grand Café, dat ook voor de buurtbewoners toegankelijk is. Benieuwd? Bekijk de foto’s op Facebook of Instagram.

De voordelen
Naast het feit dat de verschillende eet- en drinklocaties nu nog meer zijn toegespitst op de wensen van de gebruikers, brengen de verbouwingen meerdere voordelen met zich mee:

Kortere wachttijden
Doordat er in verschillende restaurants extra kassa’s zijn geplaatst, zullen de wachttijden korter zijn.

Meer variatie in lokaal aanbod
Het lokale aanbod is verder uitgebreid. Je vindt meer lokale ondernemers én meer producten van lokale aanbieders in de verschillende restaurants.

Een aantal, inmiddels bekende, ‘gezichten’ zie je nu, na de zomer, weer terug – al dan niet op een andere locatie. Denk aan Bowls n Buns, Strong Food, Sab Se Acha, Warung Wanto en Amigos Cantina. Daarnaast wordt het assortiment op verschillende locaties verder uitgebreid met de gezonde en krachtige voeding van de lokale ondernemer Strong Food.

Een volledig overzicht van de lokale ondernemers vind je steeds via deze pagina op onze website. 

Meer variatie in gezonde keuzes en uitbreiding Mediterraan
De ondernemers Smooth (smoothies), DASlekker, Spinach King en Strong Food brengen een verdere verbreding van gezonde producten. Strong Food verbreedt eveneens het vegan aanbod. Het gezonde aanbod wordt, afhankelijk van aanwezige lokale ondernemers, aangevuld door Cormet met salades, smoothies, vegetarische en vegan soepen

De gewenste Mediterrane keuken wordt ingevuld met producten van OfJeSpaanseWorstLust, Pasta Joe en Strong Food. Cormet vult dit naar behoefte aan met belegde Italiaanse broodjes, volkoren pizza’s, Lasagna’s en pasta’s.

Duidelijke informatievoorziening
Uit reacties van de doelgroep bleek dat het niet voor iedereen altijd even duidelijk was waar gezonde maaltijden, vegetarisch of veganistisch eten of bijvoorbeeld goedkopere maaltijden verkrijgbaar zijn. Nu wordt met kleuren aangegeven wat waar te vinden is:

Rood = best deal (meest voordelige)

Oranje = veganistisch

Groen = vegetarisch

Alle actuele informatie over eten en drinken op de UvA vind je steeds terug op onze website en social media.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om input te blijven geven over het eten en drinken op de UvA. Nieuwe ideeën, kritische opmerkingen, verbeterpunten: alles is welkom! Op basis daarvan kan er blijvend worden vernieuwd. Het zijn nu lokale aanbieders, maar daarnaast is er ook alle ruimte voor eigen initiatieven van studenten. Zo importeerde en verkocht een groep studenten begin dit jaar ‘cheesecake’ reep uit Litouwen. Studenten kunnen met eigen producten een stand inrichten. Zo wordt eten en drinken van iedereen en dat is precies de bedoeling.

Laat van je horen via onze social media kanalen. Je kunt ook een mail sturen naar info@enjoytoday.amsterdam