De Grote Vega Test: vega burgers

De Grote Vega Test 

Vega burgers 

Mijn naam is Tika en ik ben stagiaire bij Enjoy Today. Zoals je misschien al weet zitten we midden in de MeatlessMonday campagne. En in het kader van vleesvrij, heb ik voor jou een test gedaan naar wat nou de lekkerste vegetarische burgers zijn. Zodat jij dat niet meer hoeft te doen! Chill! De volgende burgers zijn getest: Garden Gourmet Sensational Burger, De Vegetarische slager mc2 Burger en Bert’s Burger Deluxe van Albert Heijn. Uit de test kwamen de onderstaande resultaten.  

Om te beginnen de Garden Gourmet Senational Burger. Deze burger kost €3,59 en gaan per twee stuks. De verpakking ziet er veel belovend uit. Er zijn natuurlijke kleuren gebruikt waardoor het best wel opvalt tussen de andere burgers in het schap. Zelf zie ik bijna geen verschil tussen deze en een ‘normale’ burger.  Van de drie burgers heeft deze de langste baktijd nodig, namelijk 8-10 minuten op middelhoog vuur. Na 8 minuten bakken volgens de verpakking, zat er al best een zwart randje aan. Ondanks het zwarte randje zag het er alsnog veel belovend uit. Van de drie burgers proeft deze het meeste naar vlees. Naar mijn mening is de burger behoorlijk vast en stevig, daar moet je wel van houden als je deze burger wil kopen. Daarnaast vond ik het ook een beetje droog en dus niet juicy waarmee wordt geadverteerd op de verpakking. Van mij krijgt deze burger een 6.5. 

Vervolgens was het de beurt aan de mc2 Burger van de Vegetarische Slager. Deze burger kost €2,65 en worden per twee verpakt. Dit merk kwam mij het meeste bekend voor en heb er veel goede dingen over gehoord, dus waren mijn verwachtingen best hoog. Van de drie burgers heeft deze de kortste baktijd nodig, namelijk maar 4 minuten wat natuurlijk al een groot pluspunt is. Na het bakken is de burger mooi bruin van kleur. Je merkt wel verschil met een ‘normale’ burger. De burger heeft een beetje een krokant laagje wat eigenlijk wel lekker is, maar het doet me ook niet erg denken aan een burger, eerder aan een soort schijf o.i.d.. Toch vond ik het best lekker. De smaak is ook goed, lekker kruidig. Ik vond deze zelfs beter dan de veel belovende Garden Gourmet burger. De mc2 Burger van de Vegetarische Slager krijgt van mij een 7. 

Als laatste was het de beurt aan Bert’s Burger Deluxe van de Albert Heijn zelf. Deze burger kost €2,09. Ik had de minste verwachtingen bij deze burger. De verpakking is erg simpel en de burger zelf ziet er naar mijn mening niet heel smakelijk uit. Ook is hier de baktijd niet lang, namelijk 4 tot 5 minuten. Na het bakken van de burger volgens de verpakking zat hier ook een klein zwart randje aan. Net als de mc2 burger heeft deze ook een knapperig randje. Het lijkt totaal niet op vlees, maar dat mocht de pret niet bederven. De burger is namelijk wel lekker van smaak en is best ‘juicy’ ook al verwacht je dat helemaal niet. Lekker hoeft niet per se meer te kosten. Deze burger krijgt een 7,5.  

 

Hopelijk heb ik je kunnen helpen in met deze lastige quest 😉. Ik vond het erg leuk om te doen en voor mij kwam de Bert’s Burger Deluxe het beste uit de test. De Grote Vega Test houden we er graag in, laat ons weten welke vleesvervanger we de volgende keer moeten testen!  

Dit kan via InstagramFacebook en de website.