Projects

Enjoy Today houdt zich bezig met alles rondom eten en drinken. Dat bekent ook dat wij druk bezig zijn om samen met de studenten en medewerkers van de UvA & HvA een duurzame omgeving te creëren. Wij hopen hiermee een voorbeeld te zijn voor andere onderwijsinstellingen in Nederland. Benieuwd waar Enjoy Today allemaal mee bezig is? Bekijk de events, onderzoeken en campagnes hieronder.

CoP Food

Community of Practice (CoP) “Sustainable Food Systems” is een interdisciplinaire gemeenschap van studenten, onderzoekers en het werkveld die aan een groeiend voedselnetwerk werken.

Campagnes

Master Your Vitality: hoe doe je dat?

Master Your Vitality: hoe doe je dat?

Enjoy Today gaat zich, in samenwerking met de UvA en HvA, actief inzetten voor het verbeteren van het welzijn van studenten. Als reactie op alarmerende statistieken over de mentale gezondheid van studenten, introduceren we een serie interactieve masterclasses over...

Lees meer

Gratis vegetarische hapjes proeven op de HvA

Het is de Green Super Hero Week bij Cirfood, de cateraar van de restaurants op jouw campus. Daarom kun je deze week iedere dag gratis een vegetarisch hapje proeven in de restaurants. Laat je verrassen! Maandag: vegetarische hotdog Dinsdag: vegetarische eiersalade...

Campagne ‘Maak je afval bruikbaar’ is begonnen!

De campagne 'Maak je afval bruikbaar' is nu gelanceerd als ondersteuning van de implementatie van de nieuwe manier van afval scheiden. Vanaf 1 september wordt op alle HvA en UvA locaties het afval ‘aan de bak’ gescheiden in 4 afvalstromen. Daarna wordt het gescheiden...

Watertappunten neerzetten op campussen

Watertappunten neerzetten op campussenHome     Projects     Watertappunten neerzetten op campussenFacility services is bezig om watertappunten neer te zetten op de campussen. Hiermee willen we studenten stimuleren om kraanwater te drinken en niet water te kopen dat...

MeatlessMonday

Een nieuwe campagne is de MeatlessMonday, bedacht door Tika. Ze wil mensen stimuleren om minder vlees te eten. Om daar een begin mee te maken starten wij met MeatlessMonday. Doe jij ook mee?

Kerstborrel

De eerste kerstborrel heeft plaatsgevonden. Hierin konden studenten en docenten van de HvA en UvA meedoen met een online escape room en pubquiz.

Onderzoeken

logo_projecten-removebg-preview

Samenwerken met onderwijs en onderzoek binnen het werkveld Eten & Drinken

Met de strategische koers als liedraad wordt voor de dienstverlening rondom Eten & Drinken steeds meer invulling gegeven aan de speerpunten duurzaamheid, digitalisering en samenwerken . Dit keer belichten we 'samenwerken'. In de afgelopen jaren zijn er veel stage...

Project Healthy One

Wij zijn Healthy One; vijf studenten die gezamenlijk een mediaconcept hebben opgezet waarmee wij het koken voor alleenwonende, op een duurzame wijze, willen vergemakkelijken. Voor dit mediaconcept willen wij onder andere een videoreeks publiceren, waarin recepten...

Hoe kan het koopgedrag van studenten beïnvloed worden?

Naar aanleiding van Programma Verduurzaming van Facility Services wil Enjoy Today weten hoe de houding en koopgedrag van de studenten beïnvloed kan worden door middel van communicatie in de vorm van een marketingcommunicatie campagne en bijbehorende middelen. Door middel van Design Thinking werd er onderzoek gedaan naar dit vraagstuk. 

Uni(re)Cycle: Decreasing Waste Through Fun Behavioural Change

70 percent of the waste in UvA and HvA campuses is brought in from outside sources. A team of trainees at Digital Society School tackled this problem by asking how can we inspire the students and staff to make more sustainable choices in regards to their waste production, without having their needs unfulfilled or unadjusted?

Co-creatie met stakeholders

Om beter invulling te kunnen geven aan vraag en behoefte op de diverse campussen van UvA en HvA is het van belang dat het community management (ET), beter inzicht verkrijgt in de stakeholders, binnen de doelgroepen en de deelnemende ondernemers, alsmede externe invloeden.

Onderzoek naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van HvA studenten en medewerkers te krijgen.

15 Studenten van de opleidingen Logistics Engineering en Logistics Management van de HvA hebben een onderzoek gedaan naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van de HvA studenten en medewerkers te krijgen. Hiervoor hebben ze de logistieke mogelijkheden van drie verschillende concepten onderzocht. Deze zijn:

Zonder gedrag, geen verandering

Gaye en Remy doen samen onderzoek naar het positief stimuleren van het gedrag van studenten naar een gezonde duurzame voedselkeuze.

Onderzoek belevering van food aan het universiteitskwartier

Studenten van HvA Logistics Engineering doen onderzoek naar de belevering van de vernieuwde campus van de UvA. De focus ligt hierbij op het creëren van een duurzame structuur die aansluit op de plannen van de gemeente Amsterdam.

Marketingplan catering UvA & HvA

Jaap, Wesley, Joeri en Tommer willen met dit onderzoek inzicht krijgen in de behoeften van de doelgroep van de catering binnen de UvA en HvA die betrekking hebben op de dienstverlenende voorzieningen en het aanbod omtrent catering, om vervolgens een marketingplan op te leveren voor de UvA en HvA waarin deze behoeften centraal staan.

Onderzoek kantinebezoek tijdens en na COVID-19

Studenten van HvA Master Digital Design hebben onderzoek gedaan naar het kantinebezoek tijdens en na COVID-19. Hoe kunnen studenten zo veilig mogelijk gebruik maken van de kantines en hoe kunnen de kantines zorgen voor een positief effect.

Events

Meld je gratis aan voor een interessante lezing over voeding!

Voeding speelt een grote rol binnen ons leven en tegenwoordig weten we steeds meer over de gezondheid en duurzaamheid van voeding. Binnen de Green Weeks die nu bezig zijn bij de UvA en HvA is er ook plaats gemaakt voor een lezing over voeding: weet wat je eet. Er zal...

Groene Peper: hét duurzaamheidsevent voor studenten

Op 17, 18, 19 en 20 mei vindt hét jaarlijkse duurzaamheidsevent online plaats over het onderwijs van de toekomst. Groene Peper biedt de mogelijkheid om te netwerken, inspiratie op te doen en/of kennis uit te wisselen over duurzaamheid binnen de...

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief heeft een nieuw jasje gekregen. Dit is te danken aan onze stagiaire Tika van Frederiklust, die zowel de inhoud als het design heeft gedaan.

Website

Onze website heeft een opfris beurt gekregen. Nieuwe kleuren, nieuwe pagina’s en ga zo maar door. Er is een heel proces aan vooraf gegaan en dat proces kunt u op deze pagina vinden.

TikTok

Enjoy Today heeft nu naast Instagram, Facebook en LinkdIn ook een TikTok account. Op dit account worden korte video’s geplaatst over lekkere gerechten, maar ook over de thema’s duurzaamheid en gezondheid.

Organiseer jij een leuk event, campagne of onderzoek? Laat het ons weten via de chat, links onder op de pagina en dan zorgen wij ervoor dat het op de website wordt geplaatst!