Maak kennis met onze nieuwe stagiaire Laura

Hoi iedereen! 

Mijn naam is Laura Hajema en ik ben vierdejaarsstudent Voeding & Diëtetiek aan de HvA. Ik doe de afstudeerrichting Health Promotion, wat inhoudt dat ik het enorm leuk vind om andere mensen enthousiast te maken over gezonde voeding. Tijdens mijn stage bij Enjoy Today ga ik leuke content voor jullie maken over waarom gezonde voeding goed is en wat voor lekkers je er allemaal mee kan maken.  

Ik woon in een klein dorpje vlakbij Leiden, waar ik uitkijk op heel veel mooie grote weilanden en boerderijen. Het zal je dan ook niks verbazen dat ik een echt boerenmeisje ben die enorm geïnteresseerd is in hoe ons voedsel wordt geproduceerd. Naast dat mijn interesses uitgaan naar het boerenleven probeer ik ook mezelf sterk te maken om voedselverspilling tegen te gaan. Vanaf de middelbare school werd ik al helemaal geïrriteerd wanneer ik klasgenoten dagelijks hun (waarschijnlijk door hun ouders gesmeerde) brood zag weggooien in de prullenbak om vervolgens een frikandelbroodje te halen bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Dit kon ik niet aanzien en sindsdien probeer ik zelf zo min mogelijk voedsel te verspillen en het hier met veel kennissen/vrienden/familie over te hebben.  

Persoonlijk noem ik mezelf een flexitariër. Dit houdt in dat ik meerdere dagen per week vegetarisch eet. Voor mij zijn dat ongeveer twee tot drie dagen per week. Ik kom er dus regelmatig achter dat ik vegetarisch heb gekookt terwijl ik dat niet van tevoren in gedachten had. Hierbij kom ik gelijk bij nog een hobby van mij, koken! Maar niet alleen koken, ook de voorbereiden zoals boodschappen doen. Ik kan uren op verschillende sites rondstruinen opzoek naar een lekker en gezond recept om vervolgens een uur rustig aan in de supermarkt mijn spullen daarvoor te halen. Elk pad ga ik gemiddeld drie keer langs om te kijken of er nieuwe producten zijn, etc… Dit vind ik zo leuk om te doen! 

Naast dat mijn interesses liggen bij voeding, kan ik ook mijn passie vinden bij de paarden. Ik ben een echt paardenmeisje waar ik meerdere dagen per week met veel liefde naar toe ga. Hier kan ik echt mijn hoofd leegmaken. Uiteraard hou ik ook enorm van een drankje doen met vrienden en lekker te dansen in een grote tent op een weiland (dus niet in een club 😉) 

Ik heb enorm veel zin om content te gaan maken voor jullie over verschillende onderwerpen. Heb jij een onderwerp wat je graag behandeld wilt hebben of gewoon erg interessant vindt? Laat dit dan vooral weten.