Positieve veranderingen bij de cateraar van UvA & HvA!

In de Week zonder Vlees eten we allemaal geen vlees en koken we dus vegetarisch. Dit initiatief heeft als doel om het flexitarisch eetpatroon te promoten waarin vlees en vis wordt afgewisseld met plantaardige gerechten, vanuit het besef dat elke dag vlees eten belastend is voor het klimaat. Van dit laatste is onze cateraar CIRFOOD zich ook erg bewust en heeft daarom actie ondernomen.   

CIRFOOD is de cateraar van eten & drinken op de campussen van UvA & HvA. Voor CIRFOOD is het enorm belangrijk dat het eten & drinken wat ze aanbieden goed, gezond en duurzaam is. Er zijn veel nieuwe recepten ontwikkeld en uitgeschreven voor alle productgroepen om het doel te behalen. Dit doel is om standaard 50% van het totale assortiment vegetarisch aan te bieden. Hoe de ontwikkelingen er nu naar uitzien zal dit percentage zelfs hoger worden! Wat goed! 

Vanaf september worden er op verschillende locaties de nieuwe gerechten gepresenteerd en naar loop van tijd zal dit op alle campussen te koop zijn. Hiernaast zijn ze ook bezig om duidelijk te communiceren naar de medewerkers en studenten van de UvA & HvA wat de herkomst van de producten is en hoeveel CO2 er minder wordt uitgestoten wanneer er wordt gekozen voor één van de vegetarische broodjes in plaats van de broodjes met vlees.  

Wij vinden dit enorm goed nieuws en zijn er in ieder geval super blij mee! Verder zijn we heel benieuwd hoe de nieuwe broodjes smaken en gaan ze dan ook zeker uitproberen wanneer de restaurants in de campussen weer open mogen. Zijn jullie ook zo enthousiast?