Recept: winterse vegetarische erwtensoep

De winter staat weer voor de deur. Dat betekent:, comfy kleding, lekker bankhangen met Netflix aan en warme choco. Maar in de winter is ons afweersysteem jammer genoeg wat minder sterk, waardoor we eerder grieperig zijn. Daarom is het juist nu extra belangrijk om gezond te eten. Genoeg groente, fruit en variatie dus.  

Wij zouden Enjoy Today niet zijn als we jou niet zouden helpen om te kiezen voor een gezonde maaltijd. Wij hebben een aantal van de lekkerste winterse recepten voor je onder elkaar gezet om je een stapje in de juiste richting te helpen. Deze week starten we met een vegetarische erwtensoep. Want Enjoy Today staat voor duurzaamheid, dus hebben we ervoor gekozen om recepten zonder vlees voor jullie uit te zoeken. 

 

Om écht winters te beginnen,heb je het volgende nodig: 

  • 400 gr spliterwten
  • 1 zoete aardappel
  • 1 vegetarische rookworst
  • 1 prei
  • 200 gr knolselderij
  • 300 gr pompoen in blokjes
  • 150 gr winterpeen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 ui
  • 2 groente bouillonblokjes
  • Takjes selderij
  • 1,5 liter

 

Bereiding

Je begint met het opzetten van de 1,5 liter water. Hierin voeg je de bouillonblokjes, spliterwten en laurierblad. Breng dit aan de kook en laat het een uur pruttelen op laag vuur, roer om de zoveel tijd even door de pan.

Ondertussen ga je door met het snijden van de aardappel, winterpeen en knolselderij. Spoel de prei en selderij schoon en hak deze in stukjes. De ui snipper je. Kook de vega worst zoals op de verpakking staat. 

Als het goed is vallen de erwten nu uit elkaar. Nu kunnen de aardappel en groenten toegevoegd worden. Na een paar minuten voeg je ook de pompoenblokjes toe. Hierna laat je de soep nog een half uur koken op laag vuur. Voeg zout en peper toe naar jouw liking. Voeg de vega worst toe en laat de soep nog een paar minuutjes op het vuur. De soep is ready! Eetsmakelijk! 

Stay tuned want volgende week komt er weer een lekker winters recept!