Studentenmaaltijd – Nasi met vezelrijke toverrijst

Nasi met vezelrijke toverrijst 
Hoofdgerecht 2 personen  

Ingrediënten: 

  • 250 gram Lassie toverrijst Extra Vezels  
  • 250 gram Kalkoenblokjes 
  • 450 gram Nasi groente 
  • 1 zakje Nasi kruidenmix  
  • Evt. Satésaus, kroepoek, gebakken ei 

Bereidingswijze: 

Zet een pan water op het vuur en breng dat aan de kook. Wanneer het water kookt mag de rijst erbij. Kook het volgens de aanwijzing op de verpakking. Zet ondertussen een wokpan op het vuur en laat het warm worden. Doe een beetje olie in de pan. Bak de stukjes kalkoen in de pan totdat ze goed gaar zijn. Voeg hierna de groente toe en bak die voor ongeveer 3 minuten mee. Giet ondertussen de pan met rijst af in een vergiet of zeef. Spoel dit daarna even om met koud water zodat de rijst wat afkoelt. Verspreid het zakje met nasikruiden over het kalkoen/groente mengsel en bak dit voor een minuutje mee. Voeg hierna rustig de rijst toe en meng dit goed door elkaar op laag vuur. Wanneer het goed gemengd is kan het vuur uit en kan je opscheppen.   

Variatietips: 

  • De kalkoen kan ook prima worden weggelaten voor een vegetarische nasi, of worden vervangen door (vegetarische) kipstukjes 
  • Om de nasi helemaal af te maken kan je nog een eitje bakken, satésaus opwarmen en kroeppoek erbij serveren  

Let op: 

  • Heb je een restje rijst in je koelkast liggen van een dag of een paar dagen geleden? Gooi het niet weg want koude gekookte rijst is perfect voor de nasi.  
  • Kook als het mogelijk is in de ochtend al de rijst en laat het daarna volledig afkoelen. Hierdoor ben je in de avond sneller kaar en het zal ten goede komen van je nasi.  
  • Wees slim en kook wat meer rest en doe er wat meer groente bij. Alle nasi wat overblijft kan je in een bakje doen en invriezen. Zo heb je voor een andere dag ook lekkere nasi.  
  • In dit recept wordt toverrijst met extra vezels gebruikt. Dit maakt het product een stuk gezonder doordat vezels een positieve werking hebben op je darmen.