Studentenrecept – Gezond bananenbrood

Tussendoortje 
+/- 13 plakjes  

Ingrediënten: 

  • 3 rijpe bananen  
  • 175 gram havermout  
  • 65 gram ongezouten notenmix  
  • 3 eieren  
  • 50 ml (plantaardige) melk 
  • 1 zakje vanille suiker  
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden  
  • Een snufje zout 
     

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de schil van de bananen en prak ze met een vork zo fijn mogelijk. Voeg hierna de 3 eieren en de melk toe. Meng dit goed door elkaar met een vork of garde. Doe de havermout in een keukenmachine en maal dit wat fijner (met een blender/staafmixer lukt dit ook prima). Voeg dit daarna toe aan het natte mengsel. Het zakje vanillesuiker, koek- en speculaaskruiden en snufje zout kan er dan ook bij en meng dit allemaal goed door elkaar. Vet een cakevorm in en doe er wat bakpapier op. Vul de cakevorm met het beslag. Snijd de noten iets door zodat ze wat kleiner zijn en druk ze dan op de bovenkant in het beslag. Zet de cakevorm in de oven voor ongeveer 45 minuten maar hou dit goed in de gaten. Test met een satéprikker of de cake gaar is (komt die er nat uit, is die dus nog niet gaar). Eetsmakelijk!  

 

Variatietips: 

  • Om het nog gezonder te maken zou het zakje vanillesuiker vervangen kunnen worden door vanille extract/vanillearoma. Houd je niet van zoet? Dan kan het ook prima weggelaten 
  • Hou je meer van kaneel dan van koek- en speculaaskruiden? Dit kan prima gecombineerd of vervangen worden naar voorkeur 
  • De stukje noten kunnen ook door het beslag gemengd worden  

 

 Let op: 

  • Mocht je het niet allemaal in 1x willen opeten kan je het ongeveer 4-5 dagen in de koelkast bewaren of de losse plakjes invriezen. Zo heb je op elk moment een lekkere snack  
  • Elke oven is anders dus blijf het goed in de gaten houden dat het niet verbrand  
  • Door de havermout zal je snel en lang verzadigd zijn