Studentenrecept – Wrap pizza met gegrilde groente

Wrap pizza met gegrilde groente
Hoofdgerecht/lunch 1 persoon  

Ingrediënten: 

  • 1 tortillawrap Volkoren Large  
  • 1 klein blikje tomatenpuree  
  • 1 theelepel kruiden (Italiaanse kruiden en/of oregano)  
  • Handje geraspte 30+ kaas  
  • Courgette (hoeveelheid naar keuze) 
  • Champignons (hoeveelheid naar keuze) 
  • Achterham (hoeveelheid naar keuze) 
  • Halve bol mozzarella  
  • 1 theelepel pesto  

Bereidingswijze: 

Snijd de gewenste hoeveelheid van de courgette en champignons en laat dit kort even grillen. Snijd ondertussen de mozzarella en ham alvast in de gewenste grootte. Verwarm de oven voor op 180°. Besmeer een volkoren tortilla met wat tomatenpuree. Strooi daar wat kruiden op ter smaak (bijv. oregano of Italiaanse kruiden). De geraspte kaas kan er vervolgens overheen. Leg daarna de gegrilde groente erop en de stukjes ham. Beleg de pizza dan met de stukjes mozzarella en besprenkel het dan als laatste met wat pesto. Leg hem op een met bakpapier bekleed rooster en doe hem in de oven voor ongeveer 7 min. Hou dit goed in de gaten want hij kan snel verbranden. Hij is eigenlijk al klaar wanneer de kaas gesmolten is. Eetsmakelijk!  

Variatietips: 

  • De toppings kan je zelf toevoegen of weglaten naar smaak. Maak hem bijvoorbeeld ook eens met stukjes kip of tonijn.  
  • Voor de tomatensaus kan ook tomatenpassata (gezeefde tomaten) worden gebruikt. Het is nog lekkerder wanneer je dat mengt met tomatenpuree.  

 Let op: 

 

  • Gebruik wel producten die al (bijna) gaar zijn vanwege de korte oventijd  
  • Wanneer de randjes donkerbruin beginnen te kleuren moet de pizza snel de oven uit. Verbrande stukjes op de pizza is niet goed voor je gezondheid.  
  • Hoe meer kaas je op je pizza legt, hoe vetter de pizza en hoe minder gezond je pizza.