Studentenmaaltijd – Gezonde vegetarische ravioli met tomatensaus

Gezonde vegetarische ravioli met tomatensaus
Hoofdgerecht 2 personen 

Ingrediënten: 

  • 250 gram verse ravioli  
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroenten  
  • 350 gram pastasaus  
  • Vloeibare boter of olie om in te bakken 
  • Evt. Geraspte kaas van de boerderij  

Bereidingswijze:  

Zet een pan met water op het vuur zodat die kan gaan koken. Wanneer dit bijna kookt kan je de koekenpan of wok op het vuur zetten en warm laten worden. Giet hierin een klein beetje vloeibare boter of olie. Wanneer de pan en de vloeibare boter goed warm is kan de roerbakgroenten erbij. Bak dit voor ongeveer 3 minuten. Wanneer het water kookt kan de ravioli erin. Kook dit volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Als de groenten is gebakken kan de pastasaus erbij. Verwarm dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel het over 2 borden. Verdeel de saus met de gebakken groente ook over de 2 borden en rasp eventueel wat kaas van de boerderij hierover.  

Variatietips:  

  • Voeg eventueel wat extra groente toe zoals champignons of paprika 
  • Voeg eventueel wat (vegetarische) kipstukjes of (vegetarisch) gehakt toe 
  • Ravioli kan ook vervangen worden door andere soorten pasta  
  • Voor een nog gezondere keuze kan er gekozen worden voor volkorenpasta, verse ongesneden groente en zelfgemaakte tomatensaus  

Let op: 

  • Vergeet niet de deksel op de pan te doen zodat je water sneller kookt en er geen water onnodig verloren gaat.  
  • Kijk goed naar de ingrediëntenlijst op de pot met pastasaus. Soms zit er suiker (of andere vormen van suiker die andere benamingen hebben) in verwerkt terwijl dat onnodig is. Dit maakt de saus wat ongezonder. Uiteraard is de meest gezonde keuze om zelf de saus te maken. 
  • Laatste restje saus niet uit de pot? Voeg een scheutje water toe in de pot en draai de dop er weer op. Schut even en draai de dop er weer af. Giet het laatste restje saus ook nog in de pan.  
  • Ben je in je eentje? Doe de tweede portie in een bakje wat goed afgesloten kan worden en bewaar hem in de koelkast of de vriezer voor een andere keer.