Vegetarische champignon pasteitjes

MeatlessMonday: Doe je gezellig met ons mee?! Elke maandag zal er om 13:00 een nieuw heerlijk recept online komen. Op deze manier hopen we mensen te motiveren om minder vlees te eten. Deel jouw lekkere vleesvrije gerechten onder de hashtags #enjoytoday en #meatlessmonday. Zo blijven we elkaar inspireren!   

Vandaag hebben we een recept voor als je de kerst mist. Namelijk vegetarische champignon pasteitjes. Lekker voor als hoofdgerecht.   

Voor de pasteitjes heb je de volgende ingrediënten nodig:  

400 gr champignons   

Zakje bosuitjes   

3 eetlepels olijfolie   

1 zakje gesneden spitskool   

1 pakje kipstukjes (Quorn)   

2 lepels kerriepoeder   

1 potje bechamelsaus   

1 doosje pasteibakjes   

  

Verwarm de oven op 160 graden. Maak de bosuitjes en champignons schoon. Snijd de champignons in vieren. Snijd het donkergroene deel van bosuitjes in hele smalle ringetjes. Snijd deze hierna in schuine stukjes. Verhit olie in de wok en bak de spitskool ca. 3 min   

Voeg de champignons en Quorn toe en bak deze 3 min mee. Voeg de bosui en kerriepoeder toe en laat dit 2 min meebakken. Bestrooi de groente met peper en zout naar smaak. Saus aan de groenten toevoegen en laat dit heet worden. Laat de pasteibakjes ondertussen 10 minuten warm worden. Schep de groenteragout in de bakjes en ernaast. Eetsmakelijk! 

Neem vooral ook een kijkje op onze website voor meer lekkere gerechten!  

  

  

  

  

Bron: Albert Heijn