Food&Finds: Georgian Bread

Food&Finds is je beste vriend als het gaat om het spotten van het lekkerste eten en drinken op jouw campus. Elke week wordt er een nieuw artikel geplaatst van een lokale ondernemer, restaurant of café op verschillende locaties van de UvA en HvA. Zo hoef jij niet te twijfelen over wat je wilt eten, maar neem je gelijk een kijkje op de website wat er allemaal te bieden is. We doen regelmatig een aanbeveling waarbij je kunt lezen over de topfoods, locaties binnen de campussen, het aanbod en we proeven zelf ook even om je een eerlijke feedback te kunnen geven.  

Georgian Bread 
Georgian Bread staat nu op Roeterseiland! Georgian Bread serveert traditionele Georgische gerechten die helemaal vegetarisch en veganistisch zijn. In deze gerechten worden veel groenten, bonen, brood en Georgische kruiden en specerijen gebruikt. Het menu van Georgian Bread is toegankelijk voor iedereen. Ze serveren namelijk vegetarisch eten maar ook halal en veganistisch eten.  

Georgian Bread serveert:

  • Adjaruli lobiani (veganistisch): Georgisch gerecht met bruine bonen gevuld brood, Georgische specerijen en kruiden.  
  • Khinkali (Halal / non-halal / vegetarisch / veganistisch): Georgische dumpling gevuld met gehakt, op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Khinkali heeft ook vegetarische variant met kaas en champignons.  
  • Pkhali assortment (veganistisch): Georgisch traditioneel gerecht van gehakte groenten, gemaakt van kool, aubergine, spinazie, bruine bonen, bieten en gecombineerd met gemalen walnoten, azijn, uien, knoflook en kruiden. Het is gegarneerd met granaatappelpitjes.
  • Lobiani (veganistisch): Georgisch Gerecht met bonen gevuld brood, Georgische specerijen en kruiden. 

Roeterseiland
Roetersstraat
1018WD Amsterdam

Top foods 
Top Foods zijn de meest bekende producten van de lokale ondernemer, café of restaurant. Hier wordt er een beschrijving gegeven van de producten en hun ingrediënten.

  • Pkhali assortment 
    Pkhali is een traditioneel veganistisch gerecht met spinazie, rode bitten, aubergine, paprika, en witte kool met walnoten saus en kruiden. 

 

  • Khachapuri 
    Khachapuri is een Georgisch deeggerecht wat bestaat uit brood gevuld met kaas en vaak ook bedekt met kaas. Dit gerecht is zeer populair in Georgië en word gemaakt van twee soorten kazen met een yoghurt gebaseerde deeg.  
  • Khinkali  
    Khinkali zijn Georgische dumplings gevuld met gehakt en kruiden. Dumplings zijn dichtgevouwen deeglapjes gevuld met gehakte groenten of vlees. Het heeft een zachte buitenkant en een sappige binnenkant.  

How does it taste?
Deze week heb ik twee soorten gerechten van Georgian Bread geproefd. Het traditionele Georgisch gerecht Pkhali. En een Georgisch deeggerecht genaamd Khachapuri.

De vegetarische Pkhali heeft verschillende smaken. De Pkhali die ik geproefd heb is gemaakt uit rode bieten, spinazie en aubergine waarbij er walnotensaus en verse Georgische kruiden aan toegevoegd werden. De unieke smaak was heel licht en had een zachte textuur. Het tweede gerecht wat ik geproefd had was een Georgisch deeggerecht genaamd Khachapuri. Als je van kaas houdt denk ik dat dit gerecht wel iets is voor jou. Khachapuri wordt namelijk gemaakt uit twee soorten kazen en word ook bedekt met kaas. Als je geen fan bent van kaas kan dit gerecht ook met ei worden gemaakt. 

Ontdek elke week een nieuwe plek op de campussen en probeer elke keer iets nieuws. Op ons Instagram account @enjoytoday.amsterdam kan je volgen wanneer wij weer een artikel van Food&Finds plaatsen. 

 

Social Media

Benieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social wall!

Neem ook eens een kijkje op het Linkedin account van Enjoy Today!