Food&Finds: Pita Chef

Food&Finds is je beste vriend als het gaat om het spotten van het lekkerste eten en drinken op jouw campus. Elke week wordt er een nieuw artikel geplaatst van een lokale ondernemer, restaurant of café op verschillende locaties van de UvA en HvA. Zo hoef jij niet te twijfelen over wat je wilt eten, maar neem je gelijk een kijkje op de website wat er allemaal te bieden is. We doen regelmatig een aanbeveling waarbij je kunt lezen over de Top foods, locaties binnen de campussen, het aanbod en we proeven zelf ook even om je een eerlijke feedback te kunnen geven.   

Pita Chef is één van de nieuwe concepten bij REC H restaurant en Wibauthuis restaurant. En ze staan op je te wachten! Pita Chef is een familiebedrijf waarbij twee broers begonnen met hun onderneming op de Albert Cuyp markt en nu bij jou op de campus staan. Ze serveren traditionele Syrische en Libanese gerechten gemaakt met verse producten. 

Ze serveren onder andere:

  • Pita chicken en cheese: versgebakken pita met kip, mozzarella en huisgemaakte knoflooksaus. 
  • Pita walnut baba ganouch: vegan pita met geroosterde en gerookte aubergine, tahini en walnoten. 
  • Pita Lebanese zaatar and hummus: vegan pita met zaatar, verse groenten en huisgemaakte hummus.
     

Roeterseiland
Roetersstraat
1018WD Amsterdam

 

Top foods 
Top Foods zijn de meest bekende producten van de lokale ondernemer, café of restaurant. Hier wordt er een beschrijving gegeven van de producten en hun ingrediënten.

  • Chicken wrap 
    Dit is de best seller van Pita chef, het wordt gemaakt met kip, huisgemaakte yoghurt, sla en augurk. Het wordt geserveerd in een wrap of in een bak. Dit is een go to gerecht voor de studenten omdat het makkelijk er lekker is.
  • Baba Ganoush
    Baba Ganoush is een dip gemaakt van aubergines het is één van de populairste vegetarische gerechten van Pita chef. Het wordt gemaakt van gegrilde aubergine waarbij er tahini, knoflook, olijfolie en granaatappel bij wordt toegevoegd. Dit wordt geserveerd met op pitabrood (fatayer). 
  • Halloumi 
    Halloumi is een traditionele ongerijpte kaas met olijfolie. Het wordt geserveerd op Pitabrood (fatayer) met sla, tomaat, komkommer, olijfolie en pesto. Het wordt geroosterd op een grill.  


How does it taste?

Deze week heb ik de Chicken labneh geproefd van Pita chef.

De Chicken labneh wordt geserveerd in een wrap met chicken tenders, labneh (huisgemaakte yoghurt), amandel salade en augurk. De Chicken labneh is mijn favorieten gerecht van Pita chef. Het is een simpele wrap met chicken tenders maar de labneh wat gemaakt wordt uit huisgemaakte yoghurt geeft het een unieke smaak. Het heeft een zure smaak en is makkelijk om te eten. Een snelle, handige lunch voor tijdens de pauze.  

Ontdek elke week een nieuwe plek op de campussen en probeer elke keer iets nieuws. Op ons Instagram account @enjoytoday.amsterdam kan je volgen wanneer wij weer een artikel van Food&Finds plaatsen.  

 

 

Social Media

Benieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social wall!

Neem ook eens een kijkje op het Linkedin account van Enjoy Today!