Vegan tiramisu

Kerst en de jaarwisseling komen er weer aan en dat betekent lekker eten. Daarom deel ik, Kyra, met jullie dit recept voor vegan tiramisu. Dit nagerecht kan een dag van te voren klaar gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden.

12 kleine porties

Ingrediƫnten koekjes laag
– 100 ml zwarte koffie afgekoeld
– 2 el amaretto (alcoholische drank) of 1,5 tl amandelextract
– 240gr thee biscuits

Ingrediƫnten room laag
– 150gr cashewnoten
– 500gr sojayoghurt
– 110 gr poedersuiker
– 3 el bloem
– 1 el amaretto of 1 tl amandelextract
– 65gr kokosolie gesmolten

Als garnering
– Cacaopoeder

Bereidingswijze:
– Zet een kopje koffie en laat dit volledig afkoelen.
– Week de cashewnoten in warm water voor ongeveer 10 minuten.
– In een keukenmachine mix de sojayoghurt, cashewnoten, poedersuiker, bloem, amaretto of amandelextract en kokosolie voor enkele minuten tot een glad mengsel.

Voeg de amaretto aan de afgekoelde koffie toe. Dip de koekjes een voor een in de koffie en leg de eerste laag in een (oven)schaal. Leg dan een room laag neer en herhaal dit 2 keer. Eindig met een laag room en sprenkel de cacaopoeder erover heen. Zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast. Eet smakelijk!

Variatietips:
– Gebruik speculaaskoekjes i.p.v. thee biscuits
– Liever geen sojayoghurt? Maak dan gebruik van kokosyoghurt.

Wat ga jij met Kerst eten? Laat het ons weten en tag ons op Instagram @enjoytoday.amsterdam als je deze tiramisu hebt gemaakt.

Social Media

Benieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social wall!

Neem ook eens een kijkje op het Linkedin account van Enjoy Today!