15 Studenten van de opleidingen Logistics Engineering en Logistics Management van de HvA hebben een onderzoek gedaan naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van de HvA studenten en medewerkers te krijgen. Hiervoor hebben ze de logistieke mogelijkheden van drie verschillende concepten onderzocht. Deze zijn:
- Voedseltassen met lokale producten voor studenten.
- Het opzetten van een landwinkel met lokale producten op de Hogenschool.
- Het neerzetten van een ‘snack-automaat’ met lokale ‘snacks’.
Op basis van de huidige, vergelijkbare projecten die Local2Local op de Hogeschool Utrecht uitvoert, hebben zij een eerste verkenning uitgevoerd en een logistiek concept opgezet.
Proces
Start
Maart 2021
Het project is een onderdeel van een groter onderzoek en samenwerkingsverband tussen de opleiding logistiek en Local2Local. Het doel is deze samenwerking onder te brengen onder het grote voedselnetwerk van de HvA, onder de paraplu van Enjoy Today. Het is de eerste stap in een veel groter project over de mogelijkheden van het lokaal source van cateringproducten en om studenten toegang te geven tot het lokale voedselsysteem via ons voedselnetwerk. Zo kunnen zij stages of baantje vinden, mee op voedselsafari’s en (afstudeer)onderzoeken doen bij of met de lokale voedselproducenten.
Finish
Februari 2021
De 15 studenten van de HvA hebben een logistiek concept weten op te zetten. Het is de bedoeling om in vervolgprojecten ook de commerciële en communicatieve kant te gaan onderzoeken: hoe motiveer en stimuleer je studenten om duurzamer, gezonder te gaan eten – en dan bij voorkeur ook lokale producten?
Creators
Studenten: Pieter Hoogland, Bart Janssen, Eva Kneppers, Daan Veldhuijzen van Zanten, Ilias Al Hamdi, Siddharta Dhaniramsingh, Enes Ergor, Tan Nguyen, Roel Bergman, Maartje Ravestijn, Rens de Vries en Jim Warmenhoven.
Opleidingen: Logistics Engineering en Logistics Management aan de HvA
Looptijd: februari 2021 t/m maart 2021