Perspectief en toelichting

Of je nu bio, flexitarisch, vegatarisch of vegan eet… samen maken wij het verschil voor een duurzame toekomst. Denk hierbij aan de keuze voor ingrediënten die onze planeet minder belasten. Want er zijn genoeg lekkere alternatieven! Laat je inspireren door de recepten en tips van Enjoy Today.

Nieuws

MeatlessMonday: interview

MeatlessMonday: interview

Denk jij erover om meer plantaardig te eten? Of ben jij benieuwd hoe andere bewust omgaan met vleesconsumptie? Laat je inspireren door Mila (20). Zij maakte op 1 januari 2021 de switch naar vegetariër. Afgelopen jaren heeft ze altijd vlees gegeten, maar met de start...

Lees meer
Positieve veranderingen bij de cateraar van UvA & HvA!

Positieve veranderingen bij de cateraar van UvA & HvA!

In de Week zonder Vlees eten we allemaal geen vlees en koken we dus vegetarisch. Dit initiatief heeft als doel om het flexitarisch eetpatroon te promoten waarin vlees en vis wordt afgewisseld met plantaardige gerechten, vanuit het besef dat elke dag vlees eten...

Lees meer
Review documentaire Cowspiracy

Review documentaire Cowspiracy

Cowspiracy is een documentaire gemaakt door Kip Andersen. Het is al een wat oudere documentaire doordat die uit 2014 komt. Toch wilde ik hem kijken, omdat het echt gericht is op duurzaamheid en de rol van de zuivel- en vleesindustrie hierin. Van tevoren was ik erg...

Lees meer

MeatlessMonday

Een nieuwe campagne is de MeatlessMonday, bedacht door Tika. Ze wil mensen stimuleren om minder vlees te eten. Om daar een begin mee te maken starten wij met MeatlessMonday. Doe jij ook mee?

5x duurzaam kerst vieren

De lampjes branden, Mariah Carey schalt uit de speakers en de jaarlijkse discussie over wie welke gang maakt is losgebarsten. Dat betekent maar één ding: Het is bijna kerst. You hate or love it, maar je kunt er niet onderuit. Kerst is echter niet de meest duurzame...

De duurzame partysnack: knoflookspruiten uit de oven

Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat...

Duurzaam en gezond snacken: pompoenpannenkoekjes

Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat...

10 tips voor een duurzamere levensstijl

Hoi! Mijn naam is Berend en ik ben de nieuwe sustainability blogger van Enjoy Today. Ik studeer voeding en diëtetiek aan de HvA en ben momenteel bezig met mijn stage. Door mijn opleiding weet ik veel over voeding en de productie ervan. Ik ga jou twee keer per maand...

Food trends onder millenials

Hoe kijken voedselbedrijven naar de nieuwe consument? Daar gaf trendwatcher Ariane van Mancius op vier oktober antwoord op tijdens het Food Forward event bij FLOOR in het Kohnstammhuis.   Millenials waren van heinde en verre naar debatcentrum FLOOR in het...

Partners

HvA Project Circulair

HvA Project Circulair

Agenda    Joep de Hoog (projectmanager project Circulair) j.de.hoog@hva.nl 06 411 625 79Social MediaBenieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social wall!Neem ook eens een kijkje op het Linkedin account van...

Lees meer
HvA Faculteit Techniek

HvA Faculteit Techniek

Agenda    Kees-Willem Rademakers (Docent en onderzoeker logistiek) E: k.w.j.f.rademakers@hva.nl T: 06-21 55963   Melika Levelt (Senior onderzoeker en projectleider in Urban Technology) E: m.levelt@hva.nl T: 0621156213Social MediaBenieuwd wat wij...

Lees meer
HvA Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

HvA Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Agenda    Eelco Brancart (Opleidingsmanager Communicatie en Creative Business) E: e.m.brancart@hva.nl T: ‎+31  621 157 181 of +31 6 14 997 984  Social MediaBenieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social...

Lees meer