Perspectief en toelichting

Of je nu bio, flexitarisch, vegatarisch of vegan eet… samen maken wij het verschil voor een duurzame toekomst. Denk hierbij aan de keuze voor ingrediënten die onze planeet minder belasten. Want er zijn genoeg lekkere alternatieven! Laat je inspireren door de recepten en tips van Enjoy Today.

Plant-based

Plantaardig eten, je hoort en leest er tegenwoordig steeds meer over. Wij laten je graag kennismaken met de lekkere én makkelijke alternatieven van plantaardig eten. En gaan graag het gesprek met je aan over dit veel besproken onderwerp.

Nieuws

Pride Juice: sap met een missie

Pride Juice: sap met een missie

De queer community op het platteland merkt nog elke dag dat acceptatie niet vanzelfsprekend is. Daardoor durven sommige jongeren niet zichzelf te zijn. Pride Juice, een initiatief van Local2Local en Impact Hub Nederland, probeert daar verandering in te brengen. De...

Lees meer
Vlees- en zuivelvrije producten op de campus

Vlees- en zuivelvrije producten op de campus

Let jij bij het kopen van je lunch in de kantine wel eens op je vlees en zuivelinname? Het kan soms best lastig zijn om een keer een alternatief te kiezen, want er is zoveel aanbod. Wij helpen je daarmee, lees snel verder voor vlees- en zuivelvrije producten op...

Lees meer

Aanbod eten & drinken op de campussen: steeds meer vega en vegan

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker leren we in de strategische koers van Facility Services (FS). Eten en drinken blijkt een zeer zichtbaar en veelbesproken onderwerp te zijn als het om verduurzamen gaat. Net als met voetbal zijn er heel veel bondscoaches. Om...

Kombucha, gember en kurkuma: hoe gezond zijn deze drie?

Deze week is het de week van de vitaliteit bij de cateraar CIRFOOD van de UvA en HvA. Er zullen op verschillende locaties tastings plaatsvinden van kombucha, smoothies en shotjes. En nee, geen shotjes vodka maar shotjes gember en kurkuma. Kombucha is een vrij nieuw...

Wat doe jij om aan jouw gezondheid te werken?

Vandaag, 7 april, is het Wereldgezondheidsdag. Gezondheid is iets belangrijks om dagelijks bij stil te staan en altijd aan te blijven werken. De World Health Organisation (WHO) houdt daarom ieder jaar op 7 april de Wereldgezondheidsdag om hierbij stil te staan. Ieder...

Koffie in een nieuw jasje

Binnenkort is jouw koffie in de restaurants van de campus gemaakt van een andere koffieboon dan voorheen. De cateraar van de UvA en de HvA, CIRFOOD, heeft een nieuwe en duurzame samenwerking met OR Coffee. OR Coffee is een Belgische branderij en werd in 2001 opgericht...

Welke voedingsstoffen hebben extra aandacht nodig bij een plantaardig voedingspatroon?

Een plantaardig voedingspatroon kan verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee brengen en de kans op bepaalde ziekten verkleinen. Wel zijn er een aantal voedingsstoffen waarbij er meer risico is op tekorten voor vegetariërs of veganisten. Deze voedingsstoffen...

5 gezonde plantaardige producten

De stap naar (meer) plantaardig eten kan lastig zijn in het begin omdat je een wissel moet maken naar bepaalde producten. In dit artikel hebben wij een aantal gezonde en plantaardige producten op een rijtje gezet die jij kunt verwerken in jouw plantaardige...

8x vegetarische swaps

Make a swap Het vegetarisch aanbod wordt steeds groter en meer mensen stappen over naar een een vegetarisch of flexitarisch voedingspatroon. Dit kan lastig lijken maar is in de praktijk helemaal niet zo moeilijk. Voeding is vaak gewoonte en je kan hierdoor gehecht...

Hoe kan ik meer plantaardig eten?

Veel mensen eten nog (dagelijks) vlees. Het zit bijna standaard in ons voedingspatroon en is een gewoonte die wellicht van jongs af aan is aangeleerd. Grote kans dat je altijd vlees hebt gegeten vanuit het ouderlijk huis en hier nooit van af bent gestapt. Naarmate je...

De week met veel minder vlees

Van maandag 7 maart tot en met zondag 13 maart is in Nederland de jaarlijkse ‘Week zonder vlees’ (weekzondervlees.nl). Facility Services (de facilitaire dienst van UvA en HvA) steunt dit initiatief, omdat wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is....

Kom plantaardig proeven!

Green Super Hero Week  Aankomende week (ma 7 t/m vr 11 maart) is het de Green Super Hero Week bij Cirfood. Facility Services zal in samenwerking met de cateraar Cirfood meer bewustwording gaan creëren rondom plantaardig eten. Plantaardig eten heeft verschillende...

Wist je dat…

Partners

CoP Food

CoP Food

Community of Practice (CoP) “Sustainable Food Systems”. Dit is een interdisciplinaire gemeenschap van studenten, onderzoekers en het werkveld. Deze community is afgelopen jaar bij de Faculteit Techniek ontstaan. Intussen zijn de opleiding Voeding en Diëtetiek en het...

Lees meer
Faculty Student Council

Faculty Student Council

A Faculty Student Council (FSR) discusses, on behalf of the faculty’s students, faculty policy with the dean. Together they discuss faculty-specific issues such as student facilities, resit opportunities and the Teaching and Examination Regulations, which set out a...

Lees meer