Perspectief en toelichting

Of je nu bio, flexitarisch, vegatarisch of vegan eet… samen maken wij het verschil voor een duurzame toekomst. Denk hierbij aan de keuze voor ingrediënten die onze planeet minder belasten. Want er zijn genoeg lekkere alternatieven! Laat je inspireren door de recepten en tips van Enjoy Today.

Nieuws

Oat of this world – Maas pilot voor plantaardige melk

Oat of this world – Maas pilot voor plantaardige melk

Heb jij de nieuwe koffiemachines van Oat of this World al gezien? Als je op de locaties Science Park, Bushuis & Dr. Meurerhuis een bakje koffie hebt gehaald bij een van de koffieautomaten ben je ze waarschijnlijk al tegen gekomen. Deze machines zijn te herkennen...

Lees meer
Leeuwenburg, Fraijlemaborg & AUC zijn vega test lokaties!

Leeuwenburg, Fraijlemaborg & AUC zijn vega test lokaties!

Vanaf het begin van het college jaar op 6 september 2021 zullen de Leeuwenburg, Fraijlemborg en AUC restaurants vega test lokaties zijn. Dit betekend dat er op deze lokaties een groter aanbod van vegetarisch en veganistisch producten is.   Leeuwenburg restaurant...

Lees meer
Meer dan de helft van het assortiment is vega!

Meer dan de helft van het assortiment is vega!

In het restaurant op de campus Fraijlemaborg is het assortiment aangepast! Er zijn meer vega gerechten bijgekomen waardoor nu meer dan de helft van het assortiment vegetarisch is! Wat een goede verandering!   We weten allemaal dat minder vlees eten goed is voor de...

Lees meer

Opmerkelijke vacature voor afgestudeerde foodies!

Voor de (bijna) afgestudeerde studenten willen wij regelmatig een vacature voorbij laten komen om het aanbod te tonen van verschillende FOOD ondernemers. Vandaag is het een vacature van CIRFOOD, de cateraar van UvA/HvA. Zij werken namelijk samen met lokale ondernemers...

MeatlessMonday: interview

Denk jij erover om meer plantaardig te eten? Of ben jij benieuwd hoe andere bewust omgaan met vleesconsumptie? Laat je inspireren door Mila (20). Zij maakte op 1 januari 2021 de switch naar vegetariër. Afgelopen jaren heeft ze altijd vlees gegeten, maar met de start...

Positieve veranderingen bij de cateraar van UvA & HvA!

In de Week zonder Vlees eten we allemaal geen vlees en koken we dus vegetarisch. Dit initiatief heeft als doel om het flexitarisch eetpatroon te promoten waarin vlees en vis wordt afgewisseld met plantaardige gerechten, vanuit het besef dat elke dag vlees eten...

Review documentaire Cowspiracy

Cowspiracy is een documentaire gemaakt door Kip Andersen. Het is al een wat oudere documentaire doordat die uit 2014 komt. Toch wilde ik hem kijken, omdat het echt gericht is op duurzaamheid en de rol van de zuivel- en vleesindustrie hierin. Van tevoren was ik erg...

Het lijstje van voordelen van vegetarisch eten

Nova (22 jaar) eet helemaal vegetarisch sinds ze een keer mee deed aan de Week zonder Vlees. Ze at hiervoor al geen varkensvlees vanwege de slechte reactie met haar huid. Dit is ze toen gaan uitbreiden naar volledig vegetarisch vanwege huidverbetering en...

MeatlessMonday

Een nieuwe campagne is de MeatlessMonday, bedacht door Tika. Ze wil mensen stimuleren om minder vlees te eten. Om daar een begin mee te maken starten wij met MeatlessMonday. Doe jij ook mee?

5x duurzaam kerst vieren

De lampjes branden, Mariah Carey schalt uit de speakers en de jaarlijkse discussie over wie welke gang maakt is losgebarsten. Dat betekent maar één ding: Het is bijna kerst. You hate or love it, maar je kunt er niet onderuit. Kerst is echter niet de meest duurzame...

De duurzame partysnack: knoflookspruiten uit de oven

Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat...

Duurzaam en gezond snacken: pompoenpannenkoekjes

Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat...

10 tips voor een duurzamere levensstijl

Hoi! Mijn naam is Berend en ik ben de nieuwe sustainability blogger van Enjoy Today. Ik studeer voeding en diëtetiek aan de HvA en ben momenteel bezig met mijn stage. Door mijn opleiding weet ik veel over voeding en de productie ervan. Ik ga jou twee keer per maand...

Wist je dat…

Partners

HvA Project Circulair

HvA Project Circulair

Project Circulair is een initiatief van de HvA en ontwikkelen de grondstoffenvisie voor de toekomst. De HvA wil vooruit lopen als voorbeeld voor anderen met duurzaamheid en specifiek op het gebied van afval. De Hva onderzoekt hoe zij het beste bij alle processen zo...

Lees meer
HvA Faculteit Techniek

HvA Faculteit Techniek

HvA faculteit Techniek (FT) is gefocussed op het oplossen en ontwerpen van materialen, producten en processen. In deze zin is de faculteit ook betrokken bij verschillende projecten allemaal met het doel van verbetering, efficientie en duurzaamheid. Zij gebruiken hun...

Lees meer
HvA Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

HvA Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

De Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie is gericht op het gebied van media, communicatie, digitaal design, ICT en mode. De opleiding bereidt studenten op hun carrière voor met kennis, ervaring en beroepspraktijk in een breed en gevarieerde industrie. Door...

Lees meer