
Verduurzaming
Verduurzaming in eten & drinken Facility Service UvA en HvA 2020 – 2025
Enjoy Today streeft ernaar om samen met jou en alle betrokkenen de onderstaande 3 eten & drinken doelstellingen van Facility Services UvA en HvA te behalen om een duurzaam verbeteringsproces op campus te creëren.
Help jij mee ?
Enjoy Today wil de campussen van de UvA en HvA elke dag een stukje duurzamer maken. Hiervoor onderzoeken wij de wensen en ideeën van jullie, zitten we om tafel met diverse besturen om te kijken wat mogelijk is en zijn wij de spil tussen alle partijen die zich bezighouden met de duurzaamheid op jouw campus. Heb jij een goed idee, wil je jouw mening kwijt of wil je duurzaamheidspartner van Enjoy Today worden? Laat het ons weten.

Top Prioriteiten
1. Gezondheid en vitaliteit
Door een sterke industrialisering van voeding gedurende de afgelopen eeuw en de continue focus op volume en kostenverlaging is bewerkt eten (processed food) niet alleen een grote bedreiging geworden voor de gezondheid maar kennen we ook de werkelijke waarde van voedsel niet meer. Bovendien zal de gezondheidszorg, mede door ons consumptiepatroon niet meer betaalbaar zijn wanneer we dit consumptiepatroon niet veranderen. Het bewustzijn van dit onderdeel staat bij consumenten hoger op de ranglijst.
2. Voedselzekerheid
Het met een snelgroeiende wereldbevolking en een snel veranderend consumptiepatroon in opkomende economieën kunnen blijven voorzien in voldoende en goede voeding. Hierin spelen dossiers als eiwittransitie en tegengaan van verspilling een belangrijke rol. Dit zijn ook voor consumenten en onze organisatie relevante dossiers.
In de eerste aflevering van Campus Feed heeft Guido Meijer het ook over deze top prioriteiten. Benieuwd naar de video? Klik dan op het symbool hiernaast!
Deze visie is o.a. afgeleid van de nationale visie en de Global Goals van de United Nations.
Samen met partners gaat Enjoy Today aan goals werken die gerelateerd zijn aan eten en drinken op de UvA & HvA.
Als je verder betrokken wilt worden neem dan contact met ons op.
Berichten gerelateerd aan verduurzaming

Welke verschillende organisaties bestaan er gericht op voedselverspilling?

Studentenmaaltijd – Gezonde Volkoren wraps met kip, groente en peulvruchten

Wat doen de supermarkten tegen voedselverspilling?

Studentenmaaltijd – The wrap hack: caprese

Watertappunten neerzetten op campussen

Uni(re)Cycle: Decreasing Waste Through Fun Behavioural Change
70 percent of the waste in UvA and HvA campuses is brought in from outside sources. A team of trainees at Digital Society School tackled this problem by asking how can we inspire the students and staff to make more sustainable choices in regards to their waste production, without having their needs unfulfilled or unadjusted?

Onderzoek naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van HvA studenten en medewerkers te krijgen.
15 Studenten van de opleidingen Logistics Engineering en Logistics Management van de HvA hebben een onderzoek gedaan naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van de HvA studenten en medewerkers te krijgen. Hiervoor hebben ze de logistieke mogelijkheden van drie verschillende concepten onderzocht. Deze zijn:

Huis/tuin/keuken tips om minder voedsel te verspillen

Studentenmaaltijd – Pitabroodje met pesto en groenten

Heeft Covid-19 ook effect op de voedselverspilling?

Studentenmaaltijd – Gezonde broccolisoep

Wat is er bekend over voedselverspilling?

Studentenmaaltijd – Gezonde vegetarische ravioli met tomatensaus

MeatlessMonday: interview

Positieve veranderingen bij de cateraar van UvA & HvA!

Review documentaire Cowspiracy

Belangrijke informatie over vitamines in vlees

Het lijstje van voordelen van vegetarisch eten

Een hype of een levensstijl.. Only today or here to stay?

Vegetarische champignon pasteitjes

UvA en HvA dragen bij aan schoon water in ontwikkelingslanden
Wist je al dat MAAS de koffieleverancier is van de UvA en HvA? MAAS zorgt voor de koffie en snack automaten op de campussen en is veel bezig met duurzaamheid, net als wij.

Oatmeal pancackes

MeatlessMonday: interview

Ananas mango smoothie

CAMPUS FEED AFLEVERING 5
Met aflevering vijf sluiten we een serie van vijf afleveringen campus feed af. Voorlopig even geen nieuwe video’s, maar wees niet getreurd, nieuwe zijn in de aantocht!

Erwtensoep

De toegevoegde waarde van veganisme

De Grote Vega Test: vega burgers

CAMPUS FEED AFLEVERING 4
Alweer de vierde aflevering van Campus Feed. Deze aflevering is net wat anders als de voorgaande aflevering. In deze aflevering stelt Denise 3 vragen aan Thijs Haverkamp, Judith van Noort en Guido Meijer.

CAMPUS FEED AFLEVERING 3
In de derde aflevering heeft Denise een interview met Thijs Haverkamp, community manager van HvA re-set.

Overnight oats appeltaart

MeatlessMonday: interview

CAMPUS FEED AFLEVERING 2
De tweede aflevering van Campus Feed staat alweer online. Vond jij de eerste aflevering ook zo leuk? Vorige week sprak Denise met Guido Meijer project- en straatmanager van de Facility service UvA en HvA. Deze week spreekt ze met Judith van Noort, communicatie manager van Enjoy Today.

Doe al mee aan deze voedingswissels?

CAMPUS FEED AFLEVERING 1
Ja, ja, de eerste aflevering van Campus Feed staat online! In deze aflevering heb ik (Denise Blom) een interview met Guido Meijer.

Aubergine lasagne

3 top tips voor je immuunsysteem

MeatlessMonday: Budget pasta
Doe je gezellig met ons mee?! Elke maandag zal er om 13:00 een nieuw heerlijk recept online komen. Op deze manier hopen we mensen te motiveren om minder vlees te eten.

Een week zonder vlees?

Wist je dat vuurwerk afsteken schadelijk is voor het milieu?

MeatlessMonday
Een nieuwe campagne is de MeatlessMonday, bedacht door Tika. Ze wil mensen stimuleren om minder vlees te eten. Om daar een begin mee te maken starten wij met MeatlessMonday. Doe jij ook mee?

Boost je immuunsysteem!

Hoe kan jij je CO2 voetafdruk verkleinen?

Wat verspillen wij jaarlijks aan voedsel?

Een duurzame kerst

Vitamine C: wat is het en waar is het goed voor?

Recept: winterse vegetarische erwtensoep

Waarom is genoeg water drinken zo belangrijk?

Hoeveel uitstoot bespaar jij met een zelf georganiseerde kledingparty?

Gezond gemak

Alles wat je moet weten over plastic

Maak kans op een duurzame goodiebag

Duurzaam in de keuken

Duurzaam studeren: hoe doe je dat?

‘Van afval naar grondstof’ – deel 3

‘Van afval naar grondstof’ deel 2

‘Van afval naar grondstof’ – deel 1

5x duurzaam kerst vieren

De duurzame partysnack: knoflookspruiten uit de oven

Duurzaam en gezond snacken: pompoenpannenkoekjes

Duurzaam en gezond snacken met groente van het seizoen van Nederlandse bodem

5 tips tegen voedselverspilling
4 redenen waarom jij een reusable drinkfles nodig hebt

10 tips voor een duurzamere levensstijl

Een liter voor een liter

Nieuw assortiment koffiecorners UvA en HvA

Voeding en duurzaamheid

Food trends onder millenials

Zeewierchips en veganistische shoarma winnen Smaakevent 2018 en protemine-ijs wint publieksprijs

Vijf ontwikkelingen om naar uit te kijken op koffiegebied

Onderzoek naar communicatie van gezondheid
Voedselverspilling op de kaart

Van bewustwording naar gedragsverandering

Soep – verser, gezonder en goedkoper!

Couscoussalade van studenten Voeding en Diëtetiek verkrijgbaar in restaurant DMH

Sapje is een beetje uit de hand gelopen
Food Network Partners
Ben jij op zoek naar een platform om jouw duurzaamheidsproject te presenteren, wil jij in contact komen met andere partijen om samen te werken rondom duurzaamheid of wil jij met jouw vereniging of club simpelweg bijdragen aan een duurzame campus? Dan ben je bij Enjoy Today aan het juiste adres. Neem hier contact met ons op

HvA Project Circulair
Agenda Joep de Hoog (projectmanager project Circulair) j.de.hoog@hva.nl 06 411 625 79Social MediaBenieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social wall!Neem ook eens een kijkje op het Linkedin account van...

HvA Faculteit Techniek
Agenda Kees-Willem Rademakers (Docent en onderzoeker logistiek) E: k.w.j.f.rademakers@hva.nl T: 06-21 55963 Melika Levelt (Senior onderzoeker en projectleider in Urban Technology) E: m.levelt@hva.nl T: 0621156213Social MediaBenieuwd wat wij...

HvA Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie
Agenda Eelco Brancart (Opleidingsmanager Communicatie en Creative Business) E: e.m.brancart@hva.nl T: +31 621 157 181 of +31 6 14 997 984 Social MediaBenieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social...
Social Media
Benieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social wall!
Neem ook eens een kijkje op het Linkedin account van Enjoy Today!