Perspectief en toelichting

Wat is jouw co2-voetafdruk? En hoeveel van deze uitstoot wordt veroorzaakt door jouw eten, de verpakking die daarbij hoort en de afvalverwerking? Van de boer, tot het op jouw bord gaat en wat er daarna gebeurt… daar gaat onze FoodPrint over!

Campagne 'Maak je afval bruikbaar'

Het collegejaar 2022/23 markeert het begin van de implementatie van een nieuwe strategie voor afval scheiden.

Water - A 'Greener Blue'

Hoe wij water drinken en gebruiken binnen de UvA en HvA is heel belangrijk in het verminderen van onze millieu impact. Als je meer wilt leren over hoe je mee kunt helpen, klik dan op de knop hieronder.

Nieuws

Vega(n) eten voor een prikkie!

Vega(n) eten voor een prikkie!

Sinds eind november biedt de HvA vegetarisch en vegan eten aan voor een goedkopere prijs, zo betaal je nu drie euro vijftig voor een vega(n) daghap op de Amstelcampus. Hiermee hoopt de HvA twee vliegen in één klap te slaan: hopelijk kiezen de studenten en medewerkers...

Lees meer
Goedkopere vega(n) maaltijden bij Amstelcampus locaties

Goedkopere vega(n) maaltijden bij Amstelcampus locaties

Vanaf maandag 28 november 2022 zijn goedkopere vega(n) maaltijden beschikbaar bij locaties op de Amstelcampus. Zo kunnen studenten en medewerkers bij Streetfood Company op Jakoba Mulderhuis en Wibauthuis restaurant voor €3,50 een duurzamere warme maaltijd krijgen....

Lees meer
Campagne ‘Maak je afval bruikbaar’ is begonnen!

Campagne ‘Maak je afval bruikbaar’ is begonnen!

De campagne 'Maak je afval bruikbaar' is nu gelanceerd als ondersteuning van de implementatie van de nieuwe manier van afval scheiden. Vanaf 1 september wordt op alle HvA en UvA locaties het afval ‘aan de bak’ gescheiden in 4 afvalstromen. Daarna wordt het gescheiden...

Lees meer

Nieuwe pilots voor herbruikbare bekers

Vanaf deze week (16 mei) begint een pilot bij de restaurants en coffee corners van Wibauthuis en REC H om onderzoek te doen naar meer duurzame manieren van het gebruik van je koffiebeker. Dit project is een samenwerking tussen de UvA en HvA en meerdere deelnemers om...

Thee per seizoen en moment

Misschien wist je het nog niet, maar een simpel theetje heeft veel verschillende gezondheidsvoordelen zoals: - Het versnelt de darmwerking; - Het bevat cafeïne dat je energieverbruik gedurende dag verhoogt; - Het is goed voor je immuunsysteem en bevat waardevolle...

Help Plastic Soup Foundation en Trees for All

Vraag jij je ook af wat er gebeurt met het statiegeld van de plastic flesjes die in de donatiebakken op jouw campus belanden? Enjoy Today zocht het voor je uit en vertelt je in dit artikel meer over de twee goede doelen waar het geld naar toe gaat als jij je plastic...

Future safe eten en drinken op de campus: Smeer ‘em

In deze serie ga ik, Kyra, langs bij een aantal lokale ondernemingen op de UvA en HvA locaties om erachter te komen hoe zij omgaan met het onderwerp duurzaamheid.    Met de ingang van het huidige collegejaar staan Linda en Ricardo met Smeer ‘em op het P.C. Hoofthuis....

Nu ook statiegeld op (de meeste) kleine petflessen

Voorheen zat er op de kleine flessen frisdrank bijvoorbeeld nog geen statiegeld. Op de liter & anderhalve liter flessen zat wel statiegeld. Vanaf aankomende dinsdag zal dit worden veranderd!   Je zal namelijk 15 cent statiegeld gaan betalen op flesjes van minder...

Watertappunten neerzetten op campussen

Watertappunten neerzetten op campussenHome     Projects     Watertappunten neerzetten op campussenFacility services is bezig om watertappunten neer te zetten op de campussen. Hiermee willen we studenten stimuleren om kraanwater te drinken en niet water te kopen dat...

Onderzoek naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van HvA studenten en medewerkers te krijgen.

15 Studenten van de opleidingen Logistics Engineering en Logistics Management van de HvA hebben een onderzoek gedaan naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van de HvA studenten en medewerkers te krijgen. Hiervoor hebben ze de logistieke mogelijkheden van drie verschillende concepten onderzocht. Deze zijn:

MeatlessMonday: interview

Denk jij erover om meer plantaardig te eten? Of ben jij benieuwd hoe andere bewust omgaan met vleesconsumptie? Laat je inspireren door Mila (20). Zij maakte op 1 januari 2021 de switch naar vegetariër. Afgelopen jaren heeft ze altijd vlees gegeten, maar met de start...

Positieve veranderingen bij de cateraar van UvA & HvA!

In de Week zonder Vlees eten we allemaal geen vlees en koken we dus vegetarisch. Dit initiatief heeft als doel om het flexitarisch eetpatroon te promoten waarin vlees en vis wordt afgewisseld met plantaardige gerechten, vanuit het besef dat elke dag vlees eten...

Review documentaire Cowspiracy

Cowspiracy is een documentaire gemaakt door Kip Andersen. Het is al een wat oudere documentaire doordat die uit 2014 komt. Toch wilde ik hem kijken, omdat het echt gericht is op duurzaamheid en de rol van de zuivel- en vleesindustrie hierin. Van tevoren was ik erg...

Partners

CoP Food

CoP Food

Community of Practice (CoP) “Sustainable Food Systems”. Dit is een interdisciplinaire gemeenschap van studenten, onderzoekers en het werkveld. Deze community is afgelopen jaar bij de Faculteit Techniek ontstaan. Intussen zijn de opleiding Voeding en Diëtetiek en het...

Lees meer
Faculty Student Council

Faculty Student Council

A Faculty Student Council (FSR) discusses, on behalf of the faculty’s students, faculty policy with the dean. Together they discuss faculty-specific issues such as student facilities, resit opportunities and the Teaching and Examination Regulations, which set out a...

Lees meer