Pompoensoep met linzen en kokosmelk

Een tijdje geleden heb ik, Kyra, in een Instagram story gevraagd waar jullie je kookinspiratie vandaan halen. Hieruit kwam naar voren dat jullie je inspiratie voornamijk van het internet halen, waaronder Pinterest. Op Pinterest zijn talloze recepten te vinden die je vervolgens gemakkelijk kunt bewaren in je eigen mapjes. Volg Enjoy Today op Pinterest @enjoytodayadam om meer recepten zoals deze lekkere pompoensoep te bewaren.

2 porties
Veganistisch. Glutenvrij.

Ingrediënten:
– 1 sjalot
– 3 tenen knoflook
– 90 gr wortelen
– 300 gr pompoen
– 90 gr tomaat
– Half groentebouillon blokje
– 4 el linzen uit blik
– 3 el kokosmelk
– Olie om in te bakken

Benodigdheden:
– Diepe pan
– Staafmixer

Bereidingswijze:
Snijd de sjalot en knoflook fijn en bak deze voor enkele minuten in een pan met wat olie. Snijd de wortels in grote stukken en voeg deze toe. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe. Mocht je verse pompoen gebruiken, snijd deze dan eerst in stukjes. Bak dit 2 minuten en voeg daarna de tomaten, 400 ml water en een half bouillonblokje toe. Laat dit geheel 10-15 minuten koken met de deksel op de pan totdat de groenten zacht zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een geheel met een staafmixer. Serveer de soep met linzen en kokosmelk. Eet smakelijk.

Heb jij dit gerecht uitgeprobeerd? Laat ons weten wat je ervan vindt en tag ons op Instagram @enjoytoday.amsterdam

FOOD SERVICE

COLLABORATION