Studentenmaaltijd – Gezonde bananenpannenkoekjes

Gezonde bananenpannenkoekjes 
Ontbijt/Lunch 
1 persoon (8 pannenkoekjes) 

Ingrediënten: 

  • 2 rijpe bananen  
  • 2 eieren  
  • 3 eetlepels havermout  
  • 1 theelepel kaneel ter garnering

Bereidingswijze: 

Haal de schil van de bananen af en prak ze in een kom met een vork totdat het een papje wordt. Het is niet erg als er klontjes in zitten. Klop vervolgens één voor één de eieren door het bananenpapje tot ze goed zijn opgenomen en het een dik maar vloeibaar papje is geworden. Blijf zo lang doorroeren tot je tevreden bent. Meng daarna de havermout erdoor en hussel dat nog even kort door. Zet een koekenpan op het vuur en doe er een beetje vloeibare boter en/of olie in. Wanneer dat warm is kan je het beslag er in kleine beetjes in gieten. Het makkelijkste is om daar een juslepel bij te gebruiken. Bak ze beide kanten goudbruin op middelhoog vuur voor ongeveer 3-4 min. Leg ze op een bordje en strooi er wat kaneel over. Eetsmakelijk! 

Variatietips: 

  • Voeg wat extra kaneel toe in het beslag voor een duidelijkere kaneelsmaak  
  • Voeg aan het einde (in plaats van de kaneel) wat honing of agavesiroop toe voor wat extra zoetigheid  
  • Wat ongezouten nootjes smaakt ook goed als topping  

Let op:

  • Zet het vuur niet te hoog. De kans is dan groot dat de onderkant verbrand terwijl de bovenkant nog niet droog is.   
  • Deze pannenkoekjes zijn door het hoge eiwitgehalte (door de eieren) en het hoge koolhydraatgehalte (door de bananen) een goede herstelmaaltijd na het sporten.