Studentenrecept – Pasta pesto

Hoofdgerecht
2 personen

Ingrediënten: 

  • 150 gram pasta 
  • 200 gram (vegetarische) kipfiletblokjes 
  • 1 sjalotje 
  • 2 teentjes knoflook (pas hoeveelheid aan naar smaak)  
  • 3 eetlepels groene pesto 
  • 75 ml kookroom light  
  • 1 courgette  
  • 200 gram champignons  
  • 100 gram cherrytomaatjes 
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden  

Bereidingswijze: 

Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snijd het sjalotje met de knoflook fijn. Snijd daarna de courgette en champignons in blokjes en de cherrytomaatjes door de helft. Zet een wokpan of hapjespan op het vuur. Laat een kleine hoeveelheid olie hierin warm worden. Bak hierin de kipfiletblokjes goed gaar. Voeg wat Italiaanse kruiden naar smaak toe en bak even mee. Wanneer de kipfiletblokjes zo goed als gaar zijn kunnen de courgette en champignons toegevoegd worden. Bak dit voor ongeveer 5 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak nog even mee. Wanneer de groente ook zo goed als gaar is kan de pesto erbij met de kookroom. Roer dit goed door elkaar en laat het voor ongeveer 3 minuten goed door koken. Schep daarna de pesto erdoorheen en serveer met wat rucola erbij. Eetsmakelijk!  

 

Variatietips: 

  • Voeg wat spinazie en/of paprika toe voor wat extra groente  
  • Voor een extra bite zouden er wat (licht) geroosterde pijnboompitten bij kunnen   
  • In plaats van olie zou je ook vloeibare boter kunnen gebruiken  

 

 Let op: 

  • Wanneer je een hakmolentje/machine hebt kan je die ook gebruiken voor de knoflook en sjalot  
  • Heb je een groter potje pesto opengemaakt en wil je hem goed bewaren in de koelkast? Doe er dan een klein beetje olie op. Dit zorgt ervoor dat het wat minder snel zal bederven