CoP Food
Community of Practice (CoP) “Sustainable Food Systems”. Dit is een interdisciplinaire gemeenschap van studenten, onderzoekers en het werkveld. Deze community is afgelopen jaar bij de Faculteit Techniek ontstaan. Intussen zijn de opleiding Voeding en Diëtetiek en het Lectoraat Ondernemerschap ook aangesloten en raken steeds meer andere faculteiten betrokken.
Naast interne netwerken ontstaan er externe netwerken. Met verschillende partijen in de voedselketen, andere kennisinstellingen, overheid en NGO’s. Zij werken aan een groeiend voedselnetwerk.
Agenda
Het doel van deze CoP is om zowel binnen FT als (op termijn) voor de hele HvA, het verbinden van de verschillende onderwijs en onderzoeken rondom Food en een eenduidig verhaal hierover neer te zetten, als onderdeel van de visie & doelstellingen van de HvA:
-
- Verduurzaming voedselsysteem volgens de Donut Economie van Amsterdam
- Ontwikkeling van studenten dmv praktijkgericht onderwijs en kennisdeling/ organiseren van activiteiten
- Ondersteunen van regionale bedrijven, specifiek MKB
- Voor interne partners is er een community voor kennisdeling en samenwerking binnen onderwijs en onderzoek
Voor externe partners is de CoP een one-stop-shop.
De CoP SFS is gestart vanuit de Faculteit Techniek ism de opleiding Voeding & Dietethiek.
Contact gegevens
T: 06-21 55963
Centre of Expertise City Net Zero | Hogeschool van Amsterdam
Faculteit Techniek | Hogeschool van Amsterdam
Postbus 1209 / 1000 BE Amsterdam
Rhijnspoorplein 2 / 1091 GC Amsterdam
T: 06 211 559 63
Nieuws
Social Media
Benieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social wall!
Neem ook eens een kijkje op het Linkedin account van Enjoy Today!