Duurzaam en gezond snacken met groente van het seizoen van Nederlandse bodem

Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today

Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat transport voor enorm veel uitstoot van broeikasgassen zorgt. Wil jij ook een keer indruk maken op je huisgenoten of moet je je docent inpalmen om toch een 5,5 van die 5,4 te maken? Lees dan vooral verder. Een voldoende gaat immers door de maag.

Maak deze makkelijke snack: pastinaakchips

Pastinaak ken je misschien omdat je moeder je vroeger dwong om het te eten. Een vergeten groente werd het genoemd. Gelukkig heeft deze knol de vergetelheid weten te ontvluchten en zijn er talloze toepassingen mogelijk. Bijvoorbeeld deze heerlijke pastinaakchips uit de oven:

Wat heb je nodig?

  • Mes
  • Snijplank
  • Oven
  • Bakpapier

Ingrediënten:

  • Pastinaak
  • Olie om in te bakken

Bereiding:

  • Maak je pastinaak schoon en snij in plakjes
  • Dip in olie
  • Leg op bakplaat en stop in de oven voor 20 minuten op 160 graden
  • Even laten afkoelen
  • Klaar!

Benieuwd naar meer duurzame recepten? Bekijk ook het recept voor deze pompoenpannenkoekjes.

FOOD SERVICE

COLLABORATION