Duurzaam en gezond snacken: pompoenpannenkoekjes
Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today
Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat transport voor enorm veel uitstoot van broeikasgassen zorgt. Wil jij ook een keer indruk maken op je huisgenoten of moet je je docent inpalmen om toch een 5,5 van die 5,4 te maken? Lees dan vooral verder. Een voldoende gaat immers door de maag.
Een heerlijk ontbijt: pompoenpannenkoekjes
Wil je een keer iets anders ontbijten, kies dan voor pompoenpannenkoekjes! Dit kan natuurlijk ook als lunch, diner of als lekkere snack tussendoor. Dit recept is een leuke en lekkere variatie op je standaard pannenkoekjes.
Wat heb je nodig?
- Mes
- Snijplank
- Pan om in te koken
- Kom
- Staafmixer
- Olie om in te bakken
Ingrediënten:
- 70g Pompoen
- 1 Ei
- 100g Bloem
- 100ml (haver)Melk
- Snufje zout
- 1tl kaneel
Bereiding:
- Schil de pompoen en snij de pompoen in blokjes
- Kook de pompoenblokjes voor 10 minuten
- Maak ondertussen het beslag door het ei, bloem, melk, een snufje zout en 1tl kaneel te mixen tot een beslag
- Doe de gekookte pompoenblokjes bij het beslag en pureer met de staafmixer
- Doe wat olie in een bakpan en bak de pannenkoekjes
Benieuwd naar meer duurzame recepten? Bekijk ook het recept voor deze duurzame partysnack.