Erwtensoep

MeatlessMonday: Doe je gezellig met ons mee?! Elke maandag zal er om 13:00 een nieuw heerlijk recept online komen. Op deze manier hopen we mensen te motiveren om minder vlees te eten. Deel jouw lekkere vleesvrije gerechten onder de hashtags #enjoytoday en #meatlessmonday. Zo blijven we elkaar inspireren!   

Vandaag delen we graag een lekker recept voor erwtensoep. Erwtensoep blijft eigenlijk het hele jaar door erg lekker. Daarom willen we het recept nog een keer met jou delen. Een soort van recyclen dus! Voor de soep het je de volgende ingrediënten nodig:  

400 gr spliterwten   

1 vegetarische rookworst   

1 prei   

200 gr knolselderij   

300 gr pompoen in blokjes   

150 gr winterpeen   

1 laurierblaadje   

1 ui   

2 groente bouillonblokjes   

Takjes selderij   

1,5 liter water 

  

Je begint met het opzetten van de 1,5 liter water. Hierin voeg je de bouillonblokjes, spliterwten en laurierblad. Breng dit aan de kook en laat het een uur pruttelen op laag vuur, roer om de zoveel tijd even door de pan. Ondertussen ga je door met het snijden van de aardappel, winterpeen en knolselderij. Spoel de prei en selderij schoon en hak deze in stukjes. De ui snipper je. Kook de vega worst zoals op de verpakking staat.   

Als het goed is vallen de erwten nu uit elkaar. Nu kunnen de aardappel en groenten toegevoegd worden. Na een paar minuten voeg je ook de pompoenblokjes toe. Hierna laat je de soep nog een half uur koken op laag vuur. Voeg zout en peper toe naar jouw liking. Voeg de vega worst toe en laat de soep nog een paar minuutjes op het vuur. De soep is ready! Eetsmakelijk!   

Neem vooral ook een kijkje naar de andere lekkere recepten op onze website!