Springrolls met pindasausdip
Vandaag is het Nationale Pindakaasdag! Om deze reden deel ik, Kyra, een recept voor springrolls met een pindasausdip. De springrolls zijn gemakkelijk en snel te maken en je kan eindeloos variëren in smaken en kleuren.
Vegan. Glutenvrij
5 springrolls = 2 porties
Ingrediënten pindasaus:
– 3 el 100% pindakaas
– 2 el citroensap
– 1,5 el sojasaus
– 4-5 el water
Ingrediënten springrolls:
– 5 Rijstvellen
– Sla
– ¼ komkommer
– 50 gr fijne rijstnoedels
– 50 gr gerapste wortel
– 100 gr Tempeh
Bereidingswijze:
Meng in een kommetje de pindakaas, citroensap, sojasaus en water tot een geheel. Als het nog te dik is voeg dan kleine beetjes water toe.
Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de noedels volledig afkoelen. Snij de tempeh in dunnen reepjes en bak deze vervolgens in een koekenpan met een beetje olie licht bruin. Snij de komkommer in dunne reepjes.
Maak de rijstvellen nat door deze een paar seconden aan beide kanten onder de kraan te houden. Leg deze vervolgens op de snijplank en begin met vullen. Begin met de sla, rijstnoedels, tempeh en vervolgens de rest van de groenten. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de springroll tot een rol. Snij de de helft en dip in de pindasaus. Eet Smakelijk.
Variatietips:
– Vul de springrolls met bijv. mango, gerookte tofu, avocado, koriander of munt.
– De rijstvellen zijn lang te bewaren, dus als je er nog een aantal over hebt kun je die altijd op een later moment gebruiken.
Heb jij dit recept uitgeprobeerd? Laat ons zien hoe jij springrolls maakt en tag ons op Instagram @enjoytoday.amsterdam.
Social Media
Benieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social wall!
Neem ook eens een kijkje op het Linkedin account van Enjoy Today!