Wereld Veganisme Dag

1 november is het Wereld Veganisme dag en wordt er wereldwijd aandacht besteed aan de voordelen van veganisme voor mens, dier en natuur. Drie jaar geleden heb ik, Kyra, besloten om geen dierlijke producten meer te consumeren en heb ik door de jaren heen ontzettend veel lekkere gerechten en hapjes ontdekt.

Om de keuze tot een plantaardige optie makkelijker te maken, worden er vandaag op alle Cirfood-locaties van de UvA en HvA drie verschillende vegan producten verkocht. Voor Enjoy Today mocht ik deze producten vast proeven, dus in deze review deel ik daarover mijn mening en geef ik de producten een cijfer.  

Groentesoep

Wat zit erin?
De groentesoep is gemaakt van een groentebouillon met een mix van verschillende groenten als wortel, ui en selderij.  

Hoe is de smaak, geur, structuur, hoe vullend is het?
Als eerste indruk lijkt, ruikt en smaakt het naar een standaard groentesoep. Ik proef meteen het zout van de bouillon. Zelf ben ik niet iemand die veel zoute producten eet dus het is wel even wennen. De groenten hadden van mij ook wel wat steviger gemogen want ze zijn wel erg zacht. Als je honger hebt raad ik aan om er nog iets van een broodje bij te nemen, aangezien de soep niet zo vullend is.  

Eindoordeel:
Ik geef de soep een 6.5. Voor de prijs een prima groentesoepje.
 

Prijs: klein 1,50 & groot 1,80 
Verkrijgbaar op maandag 1 november op alle UvA en HvA locaties  

Broodje humus met gegrilde groenten 

Wat zit erin?
Het is een (bruin) broodje met humus, sla, tomaat en gegrilde aubergine, paprika en courgette.  

Hoe is de smaak, geur, structuur, hoe vullend is het?
De smaak van de humus vind ik niet zo sterk, maar past zeker goed in combinatie met de gegrilde groenten. Het broodje zelf was nog lekker vers en zacht. Het formaat is prima, voor mij zou het niet kleiner of groter hoeven zijn 

Eindoordeel:
Dit broodje krijgt van mij een 8. Het broodje zou nog beter kunnen worden als het beleg meer eiwitten bevat. Denk bijvoorbeeld aan een spread gemaakt van noten en bonen.

Prijs: 3.99
Verkrijgbaar op maandag 1 november op alle UvA en HvA locaties  

Vegan appelflap 

Wat zit erin?
De appelflap is gemaakt van bladerdeeg met suiker op de bovenkant en een vulling van appel, kaneel en rozijnen.   

Hoe is de smaak, geur, structuur, hoe vullend is het?
De appelflap ruikt en smaakt bij de eerst hap best wel zoet. Het bladerdeeg bestaat uit meerdere lagen en lekker knapperig. Ook de vulling zacht en zoet van smaak. Ik raad deze appelflap aan iedereen aan die zin heeft in een lekkere zoete snack voor bij de koffie of thee.

Eindoordeel:
Ik geef de appelflap een 8. Omdat de koeken en andere zoete bakkerswaren veelal melk en ei bevatten, vind ik het goed om te zien dat er ook een vegan optie verkrijgbaar is.

Prijs: 1,60
Verkrijgbaar op maandag 1 november op alle UvA en HvA locaties  

Kom proeven!
Vandaag, 1 november 2021, zijn deze drie vegan producten beschikbaar op alle Cirfood-locaties van de UvA en HvA. Laat ons vooral weten wat jij van de producten vindt en of je ze graag standaard in het assortiment terugziet?

 

Social Media

Benieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social wall!

Neem ook eens een kijkje op het Linkedin account van Enjoy Today!