Voedselverspilling op de kaart
Het is véél meer dan een mooie slagzin op de website, het is het hart van alles wat INSTOCK doet. Voedselverspilling is een realiteit waar we niet omheen kunnen. Eten wordt in de gehele voedselketen vanaf producent tot en met consument in grote mate weggegooid. Bewustwording is stap een, met een creatieve oplossing komen en deze gaan uitvoeren is stap twee. Dat laatste is wat INSTOCK gedaan heeft.
In hun drie restaurants gebruiken creatieve chefs ingrediënten die weggegooid zouden worden door producenten maar nog perfect goed zijn. Denk hierbij aan groente en fruit met een schoonheidsfoutje, brood van een dag oud of vlees en vis simpelweg omdat er een overschot is. Ze serveren hiermee heerlijke gerechten.
Naast menukaarten waarbij voedselverspiling aan de basis lag, lijkt het alsof dit nog maar het begin is van wat mogelijk is. Zo lanceerden zij een aantal producten als bier gemaakt van aardappelen en brood dat gered wordt van de afvalbak en granola uit het moutrestant van het brouwprocs.
Het hart hebben om verandering te brengen in voedselverspilling blijkt ook uit de energie die INSTOCK steekt om anderen bewust te maken hierover. Dit doen ze met lespakketten voor het basisonderwijs, het geven van masterclasses en een kookboek met recepten en tips om je eigen impact te verkleinen.
Als eet en drink community vinden we het fascinerend om te zien wat INSTOCK allemaal doet en kunnen we niet anders dan geïnspireerd zijn om na te denken over hoe wij binnen de HvA en UvA meer aandacht kunnen geven aan voedselverspilling. Heb jij creatieve ideeën waarmee we kunnen meehelpen verandering te brengen? Laat het ons weten via info@enjoytoday.amsterdam.
Wil jij bovendien kans maken op een diner voor twee bij INSTOCK, Amsterdam, volg ons dan vandaag nog op instagram.
Meer weten over INSTOCK, ga naar de website.