3 top tips voor je immuunsysteem 

Mijn Naam is Denise en in het dagelijks leven vind ik het heel belangrijk om voldoende te blijven bewegen en de goede voeding binnen te krijgen. Hierdoor voel ik me veel beter fysiek én mentaal, daarom wil ik graag met jullie mijn 3 persoonlijke tips/adviezen met jullie delen! 

  

Groente en fruit 

Wij als Nederlanders eten over het algemeen genoeg groente en fruit. Als je te weinig groente en fruit eet, kan je gezondheidsklachten krijgen. Ook moet je niet te veel fruit eten, vanwege het aantal suikers. In fruit en groente zit een grote hoeveelheid vitamines, mineralen en voedingsvezels. Deze voedingsvezels zijn nodig voor een gezonde spijsvertering. 

Fruit en groente vullen een heel belangrijk onderdeel voor het functioneren van je lichaam. 

Wist je dat je lichaam vitamines, mineralen en vezels nodig heeft voor verschillende lichamelijke processen? 

Zorg dat je per dag minimaal 1 portie groente neemt en 2 of 3 stuks fruit, zo verlaag je het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes. 

En fruit en groenten is natuurlijk hartstikke lekker en gelukkig zijn er veel soorten waar je uit kunt kiezen! Ik zorg er altijd voor dat ik per dag of 1 banaan en mandarijn heb of iets anders wat ik lekker en vullend vind, zo kom ik elke dag aan mijn portie fruit. Ik eet ook elke dag groenten en als we een keer pasta eten, zorg ik altijd dat er een portie groenten bij zit. Wanneer ik niet genoeg groenten of fruit eet, word ik hieraan herinnerd door mijn lichaam. Ik krijg dan namelijk een afte op mijn tong. Aften ontstaan op je tong als je niet genoeg fruit of groenten eet, bij mij gebeurt dit altijd heel snel. Dit hoeft niet altijd de oorzaak te zijn, het kan ook door iets anders komen. Als dit bij mijn gebeurt, zorg ik er gelijk voor dat ik de volgende dag meer groenten of fruit eet, zodat ik dit weer heb “ingehaald”. 

  

Beweging 

Beweging is heel erg belangrijk voor je. 

Je wordt niet alleen fitter, maar mentaal ga je er ook op vooruit. Ik merk dat als ik vaak sport, me minder druk maak om dingen. Thuis sporten is ook mogelijk. Heb je een matje en wat gewichten, dan kan je daar al heel wat mee. Op internet staan genoeg video’s voor een home work out en hier kun je zelf de duur van bepalen. Als je thuiswerkt of studeert is het belangrijk om ook even naar buiten te gaan.    

En we moeten natuurlijk bekennen dat dit best lastig is als je geconcentreerd aan je werk zit, maar je zal merken dat de focus beter is hierna. 

  

Slapen 

Een goede nachtrust heb je nodig om goed te kunnen functioneren en is daarnaast ontzettend belangrijk voor je immuunsysteem. Voor elk persoon verschilt het aantal slaap wat je eigenlijk moet krijgen, meestal ligt het rond de 7,5 uur. Mocht je nou een nacht hebben waarbij je weinig slaapt, haal dit dan niet overdag in want dat heeft geen zin. Zorg dat je een paar uur eerder gaat slapen de volgende dag, zo kom jij weer aan je uurtjes! 

 

Dit waren mijn tips om jouw immuunsysteem op peil te houden! 

Wat is jouw beste tip om gezonder te leven?