Onderzoek nieuws
Meer dan 80 studenten starten met onderzoek naar voedselvraagstukken
Hoe kunnen we voedselverspilling bij evenementen tegengaan? Welke methodieken en tools zijn er om de CO₂-uitstoot van voedsel te meten? En wat is de impact voor de HvA en UvA van de Single Used Plastics wetgeving? Met deze en andere vraagstukken gaan studenten van...
Lancering van de Your Food Voice enquete voor Roeterseiland Campus
Maandag 5 december 2022 is de lancering van de Your Food Voice enquete voor Roeterseiland Campus. Ook dit jaar kun jij door middel van deze enquête je mening geven over alle eten en drinken voorzieningen op Roeterseiland Campus. Hiermee ontdekken we hoe tevreden jij...
Samenwerken met onderwijs en onderzoek binnen het werkveld Eten & Drinken
Met de strategische koers als liedraad wordt voor de dienstverlening rondom Eten & Drinken steeds meer invulling gegeven aan de speerpunten duurzaamheid, digitalisering en samenwerken . Dit keer belichten we 'samenwerken'. In de afgelopen jaren zijn er veel stage...
Project Healthy One
Wij zijn Healthy One; vijf studenten die gezamenlijk een mediaconcept hebben opgezet waarmee wij het koken voor alleenwonende, op een duurzame wijze, willen vergemakkelijken. Voor dit mediaconcept willen wij onder andere een videoreeks publiceren, waarin recepten...
Hoe kan het koopgedrag van studenten beïnvloed worden?
Naar aanleiding van Programma Verduurzaming van Facility Services wil Enjoy Today weten hoe de houding en koopgedrag van de studenten beïnvloed kan worden door middel van communicatie in de vorm van een marketingcommunicatie campagne en bijbehorende middelen. Door middel van Design Thinking werd er onderzoek gedaan naar dit vraagstuk.
HvA Project Circulair
Project Circulair is een initiatief van de HvA en ontwikkelen de grondstoffenvisie voor de toekomst. De HvA wil vooruit lopen als voorbeeld voor anderen met duurzaamheid en specifiek op het gebied van afval. De Hva onderzoekt hoe zij het beste bij alle processen zo...
HvA Faculteit Techniek
HvA faculteit Techniek (FT) is gefocussed op het oplossen en ontwerpen van materialen, producten en processen. In deze zin is de faculteit ook betrokken bij verschillende projecten allemaal met het doel van verbetering, efficientie en duurzaamheid. Zij gebruiken hun...
HvA Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie
De Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie is gericht op het gebied van media, communicatie, digitaal design, ICT en mode. De opleiding bereidt studenten op hun carrière voor met kennis, ervaring en beroepspraktijk in een breed en gevarieerde industrie. Door...
HvA Innner
INNNER staat voor 'Innovation Designer Netwerk' en werkt met het doel om verbinding te maken tussen ondernemers en de creatieve ideen & kennis van studenten. Het samenwerkingsprocess werkt natuurlijk tweezijdig waar de studenten een kans om ervaring en...
HvA FoodLab
The Food Lab is een initiatief opgezet door vier studenten en was geïnspireerd tijdens hun Voeding en Diëtetiek opleiding op de HvA. Cindy, Kjelld, Lars en Tessa zijn in 2017 begonnen met The Food Lab met het doel om gezonde en duurzame voedselproducten te ontwikkelen...
HvA FBSV – Voeding & Dietetiek
De Voeding & Diëtetiek opleiding als onderdeel van de Faculteit Beweging, Sport en Voeding gaat over alle onderwerpen wat met voeding te maken heeft en focust vooral op de thema’s gezonde levensstijl en verantwoorde voeding. Onderzoeken die Voeding & Diëtetiek...
Uni(re)Cycle: Decreasing Waste Through Fun Behavioural Change
70 percent of the waste in UvA and HvA campuses is brought in from outside sources. A team of trainees at Digital Society School tackled this problem by asking how can we inspire the students and staff to make more sustainable choices in regards to their waste production, without having their needs unfulfilled or unadjusted?
Co-creatie met stakeholders
Om beter invulling te kunnen geven aan vraag en behoefte op de diverse campussen van UvA en HvA is het van belang dat het community management (ET), beter inzicht verkrijgt in de stakeholders, binnen de doelgroepen en de deelnemende ondernemers, alsmede externe invloeden.
Onderzoek naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van HvA studenten en medewerkers te krijgen.
15 Studenten van de opleidingen Logistics Engineering en Logistics Management van de HvA hebben een onderzoek gedaan naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van de HvA studenten en medewerkers te krijgen. Hiervoor hebben ze de logistieke mogelijkheden van drie verschillende concepten onderzocht. Deze zijn:
Zonder gedrag, geen verandering
Gaye en Remy doen samen onderzoek naar het positief stimuleren van het gedrag van studenten naar een gezonde duurzame voedselkeuze.
Onderzoek belevering van food aan het universiteitskwartier
Studenten van HvA Logistics Engineering doen onderzoek naar de belevering van de vernieuwde campus van de UvA. De focus ligt hierbij op het creëren van een duurzame structuur die aansluit op de plannen van de gemeente Amsterdam.
Marketingplan catering UvA & HvA
Jaap, Wesley, Joeri en Tommer willen met dit onderzoek inzicht krijgen in de behoeften van de doelgroep van de catering binnen de UvA en HvA die betrekking hebben op de dienstverlenende voorzieningen en het aanbod omtrent catering, om vervolgens een marketingplan op te leveren voor de UvA en HvA waarin deze behoeften centraal staan.
Onderzoek kantinebezoek tijdens en na COVID-19
Studenten van HvA Master Digital Design hebben onderzoek gedaan naar het kantinebezoek tijdens en na COVID-19. Hoe kunnen studenten zo veilig mogelijk gebruik maken van de kantines en hoe kunnen de kantines zorgen voor een positief effect.
Eet- en drinkbehoefte generatie Z
Dit onderzoek is uitgevoerd door Souhaila Chorcho, Myrthe Fromm en Emily Cheung welke gaat over de aansluiting van de kantine in het HvA Wibauthuis op eet- en drinkbehoefte van generatie Z. Ze vroeg zich af welke factoren er een rol spelen bij het eet- en drinkgedrag van generatie Z in de kantine van het Wibauthuis.
Onderzoek prijsbeleving
Lars Bolwerk heeft onderzoek gedaan naar de prijsbeleving in de restaurants van de UvA en HvA. Hij vroeg zich af hoe we de prijs van producten beter ervaren zonder dat de prijs daadwerkelijk verlaagd wordt?
Onderzoek weghalen plastic flessen
Dit onderzoek is uitgevoerd door Emma en gaat over de attitude van studenten wanneer de plastic flessen niet meer verkocht worden. Hoe kan het niet verkopen van plastic flessen in de kantines door iedereen als iets positiefs ondervonden worden?
Onderzoek gezondere kantine
Met dit onderzoek wil Vera Prince achterhalen hoe ze het restaurant van het Dokter Meurerhuis gezonder kan maken. Vera gaat hiervoor een enquête afnemen om achter de behoefte en belangen van de studenten en medewerkers te komen.
Onderzoek naamsbekendheid
In dit onderzoek kijk Toon Jongerius naar de naamsbekendheid van Enjoy Today. Hoe kan het bereik van de boodschappen van Enjoy Today vergroot worden. Op welke manieren kunnen wij bijvoorbeeld meer mensen bereiken met onze artikelen? En hoe zorgen we ervoor dat meer mensen weten wie wij zijn?
Onderzoek gezonde voeding
In dit onderzoek kijkt Jelisha Meijer naar gezonde voeding en hoe Enjoy Today de gezondere voedingskeuzes van de doelgroep kan beïnvloeden en vergroten. Op welke manier kan er een positieve stimulatie plaatsvinden bij het promoten van gezondere keuzes?
Stimuleren van duurzame consumptie
Amber, Karlijn, en Djuna zijn bezig met een onderzoek naar hoe studenten gestimuleerd kunnen worden om een duurzame aankoop in de kantines van de Amstelcampus te doen. Het aanbod in de kantines wordt op dit moment afgestemd op de vraag van de consument.
FOOD SERVICE
COLLABORATION
