Future Food nieuws

Wat doe jij om aan jouw gezondheid te werken?

Wat doe jij om aan jouw gezondheid te werken?

Vandaag, 7 april, is het Wereldgezondheidsdag. Gezondheid is iets belangrijks om dagelijks bij stil te staan en altijd aan te blijven werken. De World Health Organisation (WHO) houdt daarom ieder jaar op 7 april de Wereldgezondheidsdag om hierbij stil te staan. Ieder...

Lees meer
Koffie in een nieuw jasje

Koffie in een nieuw jasje

Binnenkort is jouw koffie in de restaurants van de campus gemaakt van een andere koffieboon dan voorheen. De cateraar van de UvA en de HvA, CIRFOOD, heeft een nieuwe en duurzame samenwerking met OR Coffee. OR Coffee is een Belgische branderij en werd in 2001 opgericht...

Lees meer
5 gezonde plantaardige producten

5 gezonde plantaardige producten

De stap naar (meer) plantaardig eten kan lastig zijn in het begin omdat je een wissel moet maken naar bepaalde producten. In dit artikel hebben wij een aantal gezonde en plantaardige producten op een rijtje gezet die jij kunt verwerken in jouw plantaardige...

Lees meer
8x vegetarische swaps

8x vegetarische swaps

Make a swap Het vegetarisch aanbod wordt steeds groter en meer mensen stappen over naar een een vegetarisch of flexitarisch voedingspatroon. Dit kan lastig lijken maar is in de praktijk helemaal niet zo moeilijk. Voeding is vaak gewoonte en je kan hierdoor gehecht...

Lees meer
Hoe kan ik meer plantaardig eten?

Hoe kan ik meer plantaardig eten?

Veel mensen eten nog (dagelijks) vlees. Het zit bijna standaard in ons voedingspatroon en is een gewoonte die wellicht van jongs af aan is aangeleerd. Grote kans dat je altijd vlees hebt gegeten vanuit het ouderlijk huis en hier nooit van af bent gestapt. Naarmate je...

Lees meer
De week met veel minder vlees

De week met veel minder vlees

Van maandag 7 maart tot en met zondag 13 maart is in Nederland de jaarlijkse ‘Week zonder vlees’ (weekzondervlees.nl). Facility Services (de facilitaire dienst van UvA en HvA) steunt dit initiatief, omdat wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is....

Lees meer
Kom plantaardig proeven!

Kom plantaardig proeven!

Green Super Hero Week  Aankomende week (ma 7 t/m vr 11 maart) is het de Green Super Hero Week bij Cirfood. Facility Services zal in samenwerking met de cateraar Cirfood meer bewustwording gaan creëren rondom plantaardig eten. Plantaardig eten heeft verschillende...

Lees meer
Pompoensoep met linzen en kokosmelk

Pompoensoep met linzen en kokosmelk

Een tijdje geleden heb ik, Kyra, in een Instagram story gevraagd waar jullie je kookinspiratie vandaan halen. Hieruit kwam naar voren dat jullie je inspiratie voornamijk van het internet halen, waaronder Pinterest. Op Pinterest zijn talloze recepten te vinden die je...

Lees meer
Studentenrecept Vegan BLT

Studentenrecept Vegan BLT

Vandaag is het Wereld Sandwich Day en om dit te vieren deel ik dit heerlijke recept voor een vegan BLT met jullie. Voor het maken van vegan bacon kun je rijsvellen, tofu, tempeh of groenten als aubergine gebruiken. Voor dit recept maak ik gebruik van tempeh omdat deze...

Lees meer
Wereld Veganisme Dag

Wereld Veganisme Dag

1 november is het Wereld Veganisme dag en wordt er wereldwijd aandacht besteed aan de voordelen van veganisme voor mens, dier en natuur. Drie jaar geleden heb ik, Kyra, besloten om geen dierlijke producten meer te consumeren en heb ik door de jaren heen ontzettend...

Lees meer
Oat of this world – Maas pilot voor plantaardige melk

Oat of this world – Maas pilot voor plantaardige melk

Heb jij de nieuwe koffiemachines van Oat of this World al gezien? Als je op de locaties Science Park, Bushuis & Dr. Meurerhuis een bakje koffie hebt gehaald bij een van de koffieautomaten ben je ze waarschijnlijk al tegen gekomen. Deze machines zijn te herkennen...

Lees meer
Het lijstje van voordelen van vegetarisch eten

Het lijstje van voordelen van vegetarisch eten

Nova (22 jaar) eet helemaal vegetarisch sinds ze een keer mee deed aan de Week zonder Vlees. Ze at hiervoor al geen varkensvlees vanwege de slechte reactie met haar huid. Dit is ze toen gaan uitbreiden naar volledig vegetarisch vanwege huidverbetering en...

Lees meer
MeatlessMonday

MeatlessMonday

Een nieuwe campagne is de MeatlessMonday, bedacht door Tika. Ze wil mensen stimuleren om minder vlees te eten. Om daar een begin mee te maken starten wij met MeatlessMonday. Doe jij ook mee?

Lees meer
5x duurzaam kerst vieren

5x duurzaam kerst vieren

De lampjes branden, Mariah Carey schalt uit de speakers en de jaarlijkse discussie over wie welke gang maakt is losgebarsten. Dat betekent maar één ding: Het is bijna kerst. You hate or love it, maar je kunt er niet onderuit. Kerst is echter niet de meest duurzame...

Lees meer
De duurzame partysnack: knoflookspruiten uit de oven

De duurzame partysnack: knoflookspruiten uit de oven

Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat...

Lees meer
Duurzaam en gezond snacken: pompoenpannenkoekjes

Duurzaam en gezond snacken: pompoenpannenkoekjes

Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat...

Lees meer
10 tips voor een duurzamere levensstijl

10 tips voor een duurzamere levensstijl

Hoi! Mijn naam is Berend en ik ben de nieuwe sustainability blogger van Enjoy Today. Ik studeer voeding en diëtetiek aan de HvA en ben momenteel bezig met mijn stage. Door mijn opleiding weet ik veel over voeding en de productie ervan. Ik ga jou twee keer per maand...

Lees meer
Food trends onder millenials

Food trends onder millenials

Hoe kijken voedselbedrijven naar de nieuwe consument? Daar gaf trendwatcher Ariane van Mancius op vier oktober antwoord op tijdens het Food Forward event bij FLOOR in het Kohnstammhuis.   Millenials waren van heinde en verre naar debatcentrum FLOOR in het...

Lees meer

FOOD SERVICE

COLLABORATION