Newsfeed

CAMPUS FEED AFLEVERING 2

CAMPUS FEED AFLEVERING 2

De tweede aflevering van Campus Feed staat alweer online. Vond jij de eerste aflevering ook zo leuk? Vorige week sprak Denise met Guido Meijer project- en straatmanager van de Facility service UvA en HvA. Deze week spreekt ze met Judith van Noort, communicatie manager van Enjoy Today.

Lees meer
Een duurzame kerst

Een duurzame kerst

♪ Santa Claus is coming to town ♪. En niet zonder cadeaus natuurlijk!   Maar ook dat kan duurzamer! Momenteel wordt er in Nederland gemiddeld per persoon zo’n 80 kilo per jaar aan papier gebruikt. Dit is inclusief al het inpakpapier dat er doorheen wordt geraasd...

Lees meer
Macronutriënten: wat zijn dat?

Macronutriënten: wat zijn dat?

Voeding is de brandstof voor je lichaam. Deze brandstof bestaat uit micro- en macronutriënten. Vandaag gaan we het hebben over macronutriënten. Macronutriënten leveren energie aan je lichaam voor de groei, je metabolisme en andere lichaamsfuncties. Je lichaam heeft er...

Lees meer
Maak kans op een duurzame goodiebag

Maak kans op een duurzame goodiebag

Leuk dat je een kijkje komt nemen bij Enjoy Today. Wij zijn de food- en drink community voor studenten en medewerkers van de UvA en  HvA. Op ons onafhankelijk platform deelt iedereen ervaringen, inspiratie en informatie rondom eten en drinken. Ons doel is om de...

Lees meer
Duurzaam in de keuken

Duurzaam in de keuken

Tegenwoordig zijn er handige duurzame keukenhulpjes die ideaal zijn voor in de keuken waarmee je het milieu helpt besparen. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!  Siliconen bakmatLeg jij ook altijd een nieuw vel bakpapier in de oven en gooi je die...

Lees meer
Duurzaam studeren: hoe doe je dat?

Duurzaam studeren: hoe doe je dat?

Bij duurzaamheid denk je al snel aan afval scheiden, minder plastic flesjes kopen en minder vlees eten. Maar wist je ook dat je duurzaam en milieuvriendelijk kunt studeren? Mijn naam is Renoeka en ik wil jullie graag inspireren om duurzame keuzes te maken. Ik zal je...

Lees meer
Help onze studenten mee aan hun onderzoek

Help onze studenten mee aan hun onderzoek

Hi! Ben jij student of docent aan de HvA locatie Dr. Meurerhuis? Dan hebben wij je nodig! In opdracht van Facility Services doen wij, Milou en Rachel, voor onze scriptie onderzoek naar het aankoopgedrag van duurzame producten in de kantine in het Dr. Meurerhuis. Je...

Lees meer
‘Van afval naar grondstof’ – deel 3

‘Van afval naar grondstof’ – deel 3

Enjoy Today is nauw betrokken bij de ontwikkelingen en veranderingen rondom eten en drinken op jouw campus. Ook als het om afval gaat! Ons team neemt je in dit artikel mee in de ontwikkelingen van de afvalcirculatie, naar aanleiding van de presentatie van Facility...

Lees meer
D’Aydin

D’Aydin

De-Aydin is gespecialiseerd in authentieke Turkse gerechten en heeft voor ieder wat wils. Van vegetarische gerechten tot de meest gangbare Turkse vlees gerechtenFOOD SERVICE COLLABORATION

Lees meer
‘Van afval naar grondstof’ deel 2

‘Van afval naar grondstof’ deel 2

Enjoy Today is nauw betrokken bij de ontwikkelingen en veranderingen rondom eten en drinken op jouw campus. Ook als het om afval gaat! Ons team neemt je in dit artikel mee in de ontwikkelingen van de afvalcirculatie, naar aanleiding van de presentatie van Facility...

Lees meer
Karma Shoarma

Karma Shoarma

Sciencepark van 1 januari tot en met 1 maart.Roeterseiland (REC H) van 2 maart tot en met 29 maart. Heb jij al wat geproefd bij Karma Shoarma?  FOOD SERVICE COLLABORATION

Lees meer
5x duurzaam kerst vieren

5x duurzaam kerst vieren

De lampjes branden, Mariah Carey schalt uit de speakers en de jaarlijkse discussie over wie welke gang maakt is losgebarsten. Dat betekent maar één ding: Het is bijna kerst. You hate or love it, maar je kunt er niet onderuit. Kerst is echter niet de meest duurzame...

Lees meer
De duurzame partysnack: knoflookspruiten uit de oven

De duurzame partysnack: knoflookspruiten uit de oven

Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat...

Lees meer
Woest

Woest

Heb jij al wat geproefd bij Woest? Bij WOEST draait alles om de persoonlijke voorkeur. Qua vlees bieden we de originele bratwurst, currywurst of de vega variant. Als de keuze is gemaakt maak je het broodje af aan de topping bar. Daar vind je verschillende soorten...

Lees meer
Oma’s Soep

Oma’s Soep

Leeuwenburg van 21 oktober 2019 tot en met 29 maart 2020.  Heb jij al wat geproefd bij Oma's Soep? Met Oma's Soep komen jonge vrijwilligers en ouderen bij elkaar door heel Amsterdam om gezamenlijk heerlijke verse soepen te maken. Na een gezellige ochtend koken wordt...

Lees meer
5 tips tegen voedselverspilling

5 tips tegen voedselverspilling

Hoi! Mijn naam is Berend en ik ben de sustainability blogger van Enjoy Today. Ik studeer voeding en diëtetiek aan de HvA en ben momenteel bezig met mijn stage. Door mijn opleiding weet ik veel over voeding en de productie ervan. Ik ga jou twee keer per maand van...

Lees meer
10 tips voor een duurzamere levensstijl

10 tips voor een duurzamere levensstijl

Hoi! Mijn naam is Berend en ik ben de nieuwe sustainability blogger van Enjoy Today. Ik studeer voeding en diëtetiek aan de HvA en ben momenteel bezig met mijn stage. Door mijn opleiding weet ik veel over voeding en de productie ervan. Ik ga jou twee keer per maand...

Lees meer
Tapi ’n Bowls

Tapi ’n Bowls

Wibauthuis (WBH) van 3 februari tot en met 1 maart. Leeuwenburg van 2 maart tot en met 29 maart. Heb jij al wat geproefd bij Tapi an Bowls? Dit jonge, ondernemende stel deelt hun passie in eten, reizen en het combineren van verschillende smaken en culturen. Zij...

Lees meer
Nom Nom

Nom Nom

Roeterseiland (REC H) van 26 augustus 2019 tot en met 1 maart 2020.Wibauthuis van 3 maart tot en met 29 maart. Heb jij al wat geproefd bij Nom Nom? Nom Nom neemt je mee naar hun roots, de straten van Vietnam waar met minimale producten de maximale smaak en beleving...

Lees meer
Sap-Je

Sap-Je

Bij Wibauthuis van 26 augustus 2019 tot en met 1 maart 2020.Sciencepark van 2 maart tot en met 3 mei. Heb jij al wat geproefd bij Sap je?FOOD SERVICE COLLABORATION

Lees meer
Amsterbammetje

Amsterbammetje

Bij Sciencepark 4 november t/m 1 december. Heb jij al wat geproefd bij Amsterbammetje Truck? De Amsterdams bravoure in de inspiratie voor de foodconcepten van Amsterbammetjes. Amsterdamse humor, duurzaamheid en lokale producten zijn terug te vinden in de heerlijke...

Lees meer
Brothers in the hood

Brothers in the hood

Bij Nicolaes Tulphuis van 7 oktober 2019 t/m 29 maart 2020. Heb jij al wat geproefd bij Brothers in the hood? Men neme: twee chef-koks, heel veel smakelijke en verse ingrediënten. Combineer dit en je hebt de succesformule van Brothers in the Hood, ‘quality streetfood...

Lees meer
Amsterbammetjes

Amsterbammetjes

Heb jij al wat geproefd bij Amsterbammetjes? Dit hele collegejaar staat Amsterbammetjes op de locatie Oudemanhuispoort. Deze historische Amsterdamse locatie past perfect bij het concept van Amsterbammetjes wat zich richt op duurzame, lokale producten met een...

Lees meer
Wijziging betaling koffieautomaten met medewerkerspas

Wijziging betaling koffieautomaten met medewerkerspas

Vanaf 1 januari 2019 belast Facility Services de consumpties van de vending automaten door via de medewerkerskaart, dit in lijn met de AVG wet. Om de rapportages minder fout-gevoelig te maken, met name het verstrekken van ‘kannen’ wordt eenduidig geregistreerd, gaat...

Lees meer
StrongFood

StrongFood

In het Wibauthuis van 26 augustus 2019 tot en met 1 maart 2020.Sciencepark van 2 maart tot en met 3 mei. Heb jij al wat geproefd bij StrongFood? Deze ondernemer is STRONG in veganistisch, suikervrij, glutenvrij, vegetarisch en biologisch FOOD. “Goede voeding is een...

Lees meer
Tasty Indian Bites

Tasty Indian Bites

ALO 3 februari tot en met 1 maart.Sciencepark 3 maart tot en met 29 maart. Heb jij al wat geproefd bij Tasty Indian Bites? Ontdek alle met liefde gemaakte Indiase maaltijden. De eigenaren van Tasty Indian Bites willen met hun gerechten hun oma's trots maken met vers...

Lees meer
Bowls & Buns

Bowls & Buns

Roeterseiland (REC H) van 26 augustus 2019 tot en met 29 maart 2020. Sciencepark van 2 januari tot en met 1 maart. Heb jij al wat geproefd bij Bowls & Buns? Bij Bowls & Buns geloofd dat balans de sleutel is voor een fit en gelukkig leve. Gezonde eetgewoonten...

Lees meer
Couscous

Couscous

In het Wibauthuis van 26 augustus 2019 tot en met 1 maart 2020.Sciencepark van 2 maart tot en met 3 mei. Heb jij al wat geproefd bij de Couscous bar? 'Made by mamas' is de slogan van de couscouslady's Nadia en Samira, zij maken heerlijk homemade marokkaanse gerechten....

Lees meer
Warung Wanto

Warung Wanto

Sciencepark van 3 februari tot en met 1 maart.  Heb jij al wat geproefd bij Warung Wanto? Warung Wanto ‘Wereldvercateraar‘ kookt (con)Fusion Indo Food. Eten is voeding, niet alleen vulling. Heilzaam en lekker is het devies . Beleef de authentieke smaak van Indonesië...

Lees meer
Tasha’s Kitchen

Tasha’s Kitchen

Wibauthuis van 2 maart tot en met 3 mei. Heb jij al wat geproefd bij Tasha's Kitchen? Tasha's Kitchen staat bekend om heerlijke homemade gezonde maaltijden. Haar roots liggen in Afrika en ze is een echte wereldreiziger op het gebied van eten. Dat zie en proef je terug...

Lees meer
Soeperlekker

Soeperlekker

Bij HES van 4 november t/m 1 december. Heb jij al wat geproefd bij Soeperlekker? Soeperlekker serveert internationale, super smaakvolle, gezonde en vegetarische/vegan soepen. Een echte aanrader is de spicy peanut soep! Alle soepen worden elke dag vers...

Lees meer
Smeer ‘em

Smeer ‘em

In het Wibauthuis van 26 augustus 2019 tot en met 29 maart 2020. Heb jij al wat geproefd bij Smeer 'em? Smeer ‘em wordt gerund door Linda en Rick, een enthousiast en gedreven koppel. Roelerend op de UvA en HvA campussen staat deze ondernemer bekend om de vier...

Lees meer
Arriba Arepas

Arriba Arepas

Heb jij al wat geproefd bij Arriba Arepas? Arriba Arepas wordt gerund door Timea en Chris. Deze ondernemers staan bekend om de Arepa (een glutenvrij maisbroodje) gevuld met lekkers, zoals een langzaam gegaarde orange chicken of de vegan optie met gebakken banaan,...

Lees meer
Een liter voor een liter

Een liter voor een liter

Het afgelopen jaar hebben de campussen van de UvA en HvA gezamenlijk 640.591 liter schoon drinkwater gerealiseerd. Elke liter water uit de koffiemachines is gedoneerd aan Made Blue, een organisatie die schoon drinkwater creëert in ontwikkelingslanden. Door middel van...

Lees meer
Voeding en duurzaamheid

Voeding en duurzaamheid

Met de dag van de duurzaamheid nog fris in het geheugen zijn we op zoek gegaan naar praktische initiatieven waarin we duurzaamheid en voeding samen zien komen. De voedselketen is namelijk één van de vervuilendste in de wereld, bijna één derde van alle CO2 uitstoot...

Lees meer
Food trends onder millenials

Food trends onder millenials

Hoe kijken voedselbedrijven naar de nieuwe consument? Daar gaf trendwatcher Ariane van Mancius op vier oktober antwoord op tijdens het Food Forward event bij FLOOR in het Kohnstammhuis.   Millenials waren van heinde en verre naar debatcentrum FLOOR in het...

Lees meer
What’s in your cup

What’s in your cup

Als open en online platform voor en door studenten en medewerkers willen we steeds het gesprek, online en offline, aangaan en stimuleren. We zijn bovendien benieuwd naar jullie ervaringen, inspiratie en informatie rondom eten, drinken en veel meer. Er is natuurlijk...

Lees meer
Aangepaste openingstijden voorjaarsvakantie

Aangepaste openingstijden voorjaarsvakantie

Volgende week heb je weer ruim de tijd om te bekomen van carnaval, de koude winterdagen te ontvluchten of juist op wintersport te gaan. Zoals het er nu uitziet kunnen we zelfs onze schaatsen van zolder halen en eindelijk nog eens heerlijk schaatsen, ook hier in...

Lees meer
Voedselverspilling op de kaart

Voedselverspilling op de kaart

Het is véél meer dan een mooie slagzin op de website, het is het hart van alles wat INSTOCK doet. Voedselverspilling is een realiteit waar we niet omheen kunnen. Eten wordt in de gehele voedselketen vanaf producent tot en met consument in grote mate weggegooid....

Lees meer
Join the co-creation circle

Join the co-creation circle

Direct aan Tafel met het Enjoy Today team! Als foodcommunity willen we iedereen in onze community - studenten, medewerkers, cateraar en academisch personeel – bij elkaar brengen zodat we samen kunnen werken om onze campussen aangenamer, gezonder en duurzamer te maken....

Lees meer
Aangepaste openingstijden restaurants herfstreces

Aangepaste openingstijden restaurants herfstreces

Ondanks dat we net de warmste 16 oktober ooit gemeten mochten meemaken, ziet het weer er voor volgende week echt herfst-waardig uit. Perfect weer om keihard bij te spijkeren voor je studie, extra werk te verzetten of om gewoon even een week lang te Netflixen.  ...

Lees meer
Everything is Toastable

Everything is Toastable

De laatste ronde! Vanaf 9 oktober zijn het niet langer lekkere uitziende foto’s op Facebook maar kun je ze ook echt zelf gaan proeven: de drie meest populaire tosti’s van de ‘Everything is Toastable’ competitie. Deze drie heerlijke originele recepten van twee...

Lees meer
Verbouwen en restylen restaurants en zitgebieden HvA

Verbouwen en restylen restaurants en zitgebieden HvA

Terwijl de meesten genieten van een welverdiend zomerreces, wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van diverse uitgifte en zitgebieden van de restaurants. In december heeft Cormet al verschillende restaurants, coffee corners en zitgebieden gerestyled. Begin...

Lees meer
Verbouwen en restylen restaurants en zitgebieden UvA

Verbouwen en restylen restaurants en zitgebieden UvA

Terwijl de meesten genieten van een welverdiend zomerreces, wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van diverse uitgifte en zitgebieden van de restaurants. In december heeft Cormet al verschillende restaurants, coffee corners en zitgebieden gerestyled. Begin...

Lees meer
Van bewustwording naar gedragsverandering

Van bewustwording naar gedragsverandering

'Waarom betalen wij voor een duur en milieuvervuilend plastic flesje iedere dag, iedere week, terwijl wij het beste kraanwater ter wereld hebben?' Leon ten Have en Joris Kemna, twee studenten aan de Hogeschool van Amsterdam vinden het ‘een krankzinnige situatie’. Ze...

Lees meer
The Food Lab brings ideas into reality

The Food Lab brings ideas into reality

The Food Lab has been built by four graduate students from the Nutrition & New Product Management study. Lars, Kjelld, Tessa and Cindy decided to join forces working on optimizing the range of caterer Cormet. The Food lab is an innovative collaboration created by...

Lees meer

Notice: Undefined index: extension in /data/sites/web/enjoytodayamsterdam/www/wp-content/themes/Divi/epanel/custom_functions.php on line 1419
Eten voor een vriendelijke prijs

Eten voor een vriendelijke prijs

Via Enjoy Today komen regelmatig wensen en ideeën binnen over het assortiment. Deze bespreken wij met Cormet, waarna verbeteringen, waar mogelijk, snel worden doorgevoerd. Zo ontvingen we ook vragen naar budgetmaaltijden. Cormet heeft hierop ingespeeld door...

Lees meer
Help West-Papua met jouw lunch!

Help West-Papua met jouw lunch!

De bevolking van West-Papua heeft onvoldoende toegang tot schoon (drink)water en dat is een situatie die het International Development Project van studievereniging Sefa wilt verbeteren. LunchvoucherJij kunt daarmee helpen door een lunchvoucher te kopen bij de Sefa...

Lees meer
Zoetekauw producten

Zoetekauw producten

De eerste ZOETEKAUW producten liggen sinds dinsdag 11 april in de winkel. Kom snel langs om de Zoetekauw Appel-Kaneel Ringen of de banaan haverreep te proberen! We horen graag wat jij ervan vindt. Ben je deze week niet meer op het Dr. Meurerhuis. Wees niet getreurd!...

Lees meer
UvA students love Lithuanian cheesecakes!

UvA students love Lithuanian cheesecakes!

Dutchies love their peanut butter, licorice and ‘hagelslag’. So when we go on holiday we will make sure we bring our own Dutch goodies with us. Sounds familiar?  The same happened to Vincentas and Vilius, two UvA students’ economics and business, from Lithuania. They...

Lees meer
Soep – verser, gezonder en goedkoper!

Soep – verser, gezonder en goedkoper!

Op basis van de reacties die via Enjoy Today zijn binnen gekomen is er overleg geweest met Cormet over de invulling van soep in de restaurants. Met ingang van deze week zijn onderstaande soepen verkrijgbaar in de restaurants, waarmee de verwachting is dat er beter...

Lees meer

Notice: Undefined index: extension in /data/sites/web/enjoytodayamsterdam/www/wp-content/themes/Divi/epanel/custom_functions.php on line 1419
Lezing: coffee in the city (VOL)

Lezing: coffee in the city (VOL)

  Deze lezing is helaas volgeboekt. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar aac@uva.nl, en geef daar bij aan of u AAC lid bent. Iedereen is welkom, leden krijgen voorrang. Het aantal koffietenten in Amsterdam groeit explosief. Betekent dit dat...

Lees meer
STEMPELEN voor koffie!

STEMPELEN voor koffie!

Heb je afgelopen jaar een spaarkaart gekocht, waarmee je het 10e kopje koffie of cappuccino* gratis krijgt? Deze kun je bij de HvA Moyee Coffee corners laten afstempelen en inleveren. Enjoy! * afhankelijk van de kaart

Lees meer
De Krater dit weekend open tot 20:00

De Krater dit weekend open tot 20:00

In verband met de tentamenperiode zal De KRATER dit weekend (21 en 22 januari) tot 20:00 open zijn. Tijdens de lunch worden verschillende producten verkocht, waaronder: soep, panini’s, broodjes en wraps. We wensen jullie heel veel succes met de tentamens!

Lees meer
Van start!

Van start!

"Dit is fantastisch! Eindelijk een vernieuwend en gezond concept…" "Succes met de verbouwing, leuk dat jullie studenten hierbij betrekken." Twee van de spontaan ingevulde reacties uit de enquête met betrekking tot het nieuwe concept eten en drinken voor UvA & HvA....

Lees meer
VVD wil verbod op vleesnaam voor vegaproduct

VVD wil verbod op vleesnaam voor vegaproduct

DEN HAAG - Vegetarische producten die als vleesvariant worden aangeprezen zouden geen vleesnamen zoals worst of schnitzel mogen gebruiken. Dat vindt de VVD, blijkt uit Kamervragen die de partij dinsdag stelt aan de ministeries van Volksgezondheid en Economische Zaken....

Lees meer
Nieuwe inrichting restaurant Atrium

Nieuwe inrichting restaurant Atrium

Jarenlang was het Atrium de vaste stek in de binnenstad voor lunch en avondeten van studenten en medewerkers van de UvA. Door het vertrek van het onderwijs uit gebouw BG5, waarin het Atrium is gevestigd, is het restaurant een stuk stiller geworden. Met dit gegeven en...

Lees meer