Duurzaamheid nieuws

Studentenrecept – Pasta pesto

Studentenrecept – Pasta pesto

Hoofdgerecht2 personen Ingrediënten:  150 gram pasta  200 gram (vegetarische) kipfiletblokjes  1 sjalotje  2 teentjes knoflook (pas hoeveelheid aan naar smaak)   3 eetlepels groene pesto  75 ml kookroom light   1 courgette   200 gram champignons   100 gram...

Lees meer
Studentenrecept – Zomerse pastasalade

Studentenrecept – Zomerse pastasalade

Zomerse pastasalade  Lunchgerecht/bijgerecht 2 personen   Ingrediënten*:  100 gram pasta   Halve bol mozzarella   150 gram cherrytomaatjes   Een kwart komkommer   60 gram warmgerookte kipfiletreepjes   Halve appel  2 a 3 theelepels pesto   1 gekookt ei   15 gram...

Lees meer
Zoetstoffen in lightproducten

Zoetstoffen in lightproducten

Wanneer je opzoek bent naar bijvoorbeeld frisdrank zoals Fanta of Cola, of naar iets anders zoals halvarine, heb je niet alleen verschillende merken maar ook verschillende soorten binnen een merk. Hiermee bedoel ik dan dat je het gewone product hebt, maar ook een...

Lees meer
Watertappunten neerzetten op campussen

Watertappunten neerzetten op campussen

Watertappunten neerzetten op campussenHome     Projects     Watertappunten neerzetten op campussenEnjoy Today is in samenwerking met de facility services bezig om watertappunten neer te zetten op de campussen. Hiermee willen ze studenten stimuleren om water uit de tap...

Lees meer
Onderzoek naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van HvA studenten en medewerkers te krijgen.

Onderzoek naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van HvA studenten en medewerkers te krijgen.

15 Studenten van de opleidingen Logistics Engineering en Logistics Management van de HvA hebben een onderzoek gedaan naar de logistieke mogelijkheden om meer lokale producten op het menu van de HvA studenten en medewerkers te krijgen. Hiervoor hebben ze de logistieke mogelijkheden van drie verschillende concepten onderzocht. Deze zijn:

Lees meer
CAMPUS FEED AFLEVERING 2

CAMPUS FEED AFLEVERING 2

De tweede aflevering van Campus Feed staat alweer online. Vond jij de eerste aflevering ook zo leuk? Vorige week sprak Denise met Guido Meijer project- en straatmanager van de Facility service UvA en HvA. Deze week spreekt ze met Judith van Noort, communicatie manager van Enjoy Today.

Lees meer
Doe al mee aan deze voedingswissels? 

Doe al mee aan deze voedingswissels? 

Voedingswissels zijn dingen die je vanzelfsprekend eet, maar nu omwisselt voor iets wat gezonder voor je is. Ik heb 3 voedingswissels uitgekozen die ik zelf wel interessant vind en die ik best wel op elkaar vindt lijken. Ik ben benieuwd wat jij van deze...

Lees meer
3 top tips voor je immuunsysteem 

3 top tips voor je immuunsysteem 

Mijn Naam is Denise en in het dagelijks leven vind ik het heel belangrijk om voldoende te blijven bewegen en de goede voeding binnen te krijgen. Hierdoor voel ik me veel beter fysiek én mentaal, daarom wil ik graag met jullie mijn 3 persoonlijke tips/adviezen met...

Lees meer
Een week zonder vlees?

Een week zonder vlees?

In dit artikel neem ik jullie mee in mijn belevingswereld rondom veganisme: een veelbesproken onderwerp wanneer er over voeding gesproken wordt. De afgelopen jaren is veganisme een welbekend begrip geworden binnen de westerse samenleving. Met de sterke drang naar het...

Lees meer
MeatlessMonday

MeatlessMonday

Een nieuwe campagne is de MeatlessMonday, bedacht door Tika. Ze wil mensen stimuleren om minder vlees te eten. Om daar een begin mee te maken starten wij met MeatlessMonday. Doe jij ook mee?

Lees meer
Boost je immuunsysteem!

Boost je immuunsysteem!

Ondanks de huidige situatie rondom COVID-19 maken wij het gezellig met de haard lekker aan en drinken we warme chocomel met slagroom. Ik kan zelf altijd heel erg genieten van de gezelligheid thuis. Tijdens corona zijn de meeste mensen noodgedwongen om thuis te werken....

Lees meer
Een duurzame kerst

Een duurzame kerst

♪ Santa Claus is coming to town ♪. En niet zonder cadeaus natuurlijk!   Maar ook dat kan duurzamer! Momenteel wordt er in Nederland gemiddeld per persoon zo’n 80 kilo per jaar aan papier gebruikt. Dit is inclusief al het inpakpapier dat er doorheen wordt geraasd...

Lees meer
Gezond gemak

Gezond gemak

Het is 18:00, je komt thuis na een lange en vooral drukke werk-of studiedag. Na zo een dag is het makkelijk om voor een kant en klare maaltijd te kiezen, maar deze gemak maaltijden zijn eigenlijk allesbehalve gezond. Een van deze gemak maaltijden is het gerecht pasta....

Lees meer
Maak kans op een duurzame goodiebag

Maak kans op een duurzame goodiebag

Leuk dat je een kijkje komt nemen bij Enjoy Today. Wij zijn de food- en drink community voor studenten en medewerkers van de UvA en  HvA. Op ons onafhankelijk platform deelt iedereen ervaringen, inspiratie en informatie rondom eten en drinken. Ons doel is om de...

Lees meer
Duurzaam in de keuken

Duurzaam in de keuken

Tegenwoordig zijn er handige duurzame keukenhulpjes die ideaal zijn voor in de keuken waarmee je het milieu helpt besparen. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!  Siliconen bakmatLeg jij ook altijd een nieuw vel bakpapier in de oven en gooi je die...

Lees meer
Duurzaam studeren: hoe doe je dat?

Duurzaam studeren: hoe doe je dat?

Bij duurzaamheid denk je al snel aan afval scheiden, minder plastic flesjes kopen en minder vlees eten. Maar wist je ook dat je duurzaam en milieuvriendelijk kunt studeren? Mijn naam is Renoeka en ik wil jullie graag inspireren om duurzame keuzes te maken. Ik zal je...

Lees meer
Een liter voor een liter

Een liter voor een liter

Het afgelopen jaar hebben de campussen van de UvA en HvA gezamenlijk 640.591 liter schoon drinkwater gerealiseerd. Elke liter water uit de koffiemachines is gedoneerd aan Made Blue, een organisatie die schoon drinkwater creëert in ontwikkelingslanden. Door middel van...

Lees meer
Nieuw assortiment koffiecorners UvA en HvA

Nieuw assortiment koffiecorners UvA en HvA

Sinds kort hebben alle koffiecorners van de Uva en HvA een nieuw aanbod. Zoetigheden, broodjes-en salades (met een vegetarische optie), gezonde groente- en fruitsappen en smoothies. De baristas zullen vanaf nu bij alle koffiecorners jouw kopje koffie opleuken...

Lees meer
Voeding en duurzaamheid

Voeding en duurzaamheid

Met de dag van de duurzaamheid nog fris in het geheugen zijn we op zoek gegaan naar praktische initiatieven waarin we duurzaamheid en voeding samen zien komen. De voedselketen is namelijk één van de vervuilendste in de wereld, bijna één derde van alle CO2 uitstoot...

Lees meer
Soep – verser, gezonder en goedkoper!

Soep – verser, gezonder en goedkoper!

Op basis van de reacties die via Enjoy Today zijn binnen gekomen is er overleg geweest met Cormet over de invulling van soep in de restaurants. Met ingang van deze week zijn onderstaande soepen verkrijgbaar in de restaurants, waarmee de verwachting is dat er beter...

Lees meer
Sapje is een beetje uit de hand gelopen

Sapje is een beetje uit de hand gelopen

Bijna iedere Nederlander komt niet aan de aanbevolen hoeveelheid groente. Met een sapje per dag kom je dat al snel wel. Joël Goudsmit had een uitgaansplatform samen met DJ Tiësto. Hij testte clubs, dronk Red Bull en nam dagelijks verschillende medicijnen om te kunnen...

Lees meer

FOOD SERVICE

COLLABORATION