MeatlessMonday: Budget pasta

MeatlessMonday

Doe je gezellig met ons mee?! Elke maandag zal er om 13:00 een nieuw heerlijk recept online komen. Op deze manier hopen we mensen te motiveren om minder vlees te eten. Deel jouw lekkere vlees vrije gerechten onder de hashtags #enjoytoday en #meatlessmonday. Zo blijven we elkaar inspireren!   

Vandaag hebben we een lekkere pasta met tomatensaus. Dit gerecht is niet alleen erg lekker, maar ook niet al te duur. Dus goed voor de portemonnee! De tomatensaus is voor 4 personen. Je zou het dus makkelijk kunnen invriezen zodat je er later nog eens van kan genieten. Om dit gerecht te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:  

  

Pasta  

1 rode peper  

1 ui  

2 tenen knoflook  

1 blik tomatenblokjes  

150 ml kookroom of crème fraîche 

Olijfolie   

Basilicum   

Italiaanse kruiden  

Parmezaanse kaas  

 

Om te beginnen zet je een pan op het vuur, hierin verhit je olijfolie. Ondertussen snipper je de ui en snijd je de knoflookteentjes fijn. Als de olie heet is gooi je de ui erbij. Fruit de ui aan en voeg iets later de fijngesneden knoflook toe, het vuur kan nu wat lager.   

Voeg hier ook de eetlepel tomatenpuree aan toe en roer totdat het glad is. Vervolgens voeg je het blik tomatenblokjes toe. Breng het aan de kook op laag vuur en laat het ca 5 min sudderen.   

Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking staat. Roer nu de kookroom of crème fraîche door de saus en laat het nog even sudderen. Wanneer de pasta gekookt is giet je het af en meng je het door de saus. Bestrooi de pasta met wat Parmezaanse kaas en eetsmakelijk!  

pasta mm