Relaxed je tentamens in met een vitaliteitsbooster

Wat is het eerste waar je aan denkt bij tentamens? Stress? Druk? Presteren? Relaxed? Eitje? Dit zijn allemaal gedachtes die door je hoofd kunnen gaan tijdens de tentamens. Er gaan waarschijnlijk veel gedachtes door je hoofd de weken van tevoren, je bent druk, moet veel leren en wilt daarnaast nog gezond blijven en een sociaal leven hebben. Dat is best wel een uitdaging als student zijnde. Vanuit drukte wordt er snel gegrepen naar ongezond eten, dit is namelijk vaak snel en makkelijk te verkrijgen. Voor slapen en sporten is weinig tijd waardoor energie ver te zoeken kan zijn.  

Herkenbaar? Misschien iets overdreven maar er is vast wel iets waar jij jezelf in kunt herkennen. Tentamens zijn stressvol en kunnen jouw gestructureerde leven helemaal in de war schoppen. Als student heb ik dit zelf vaak gemerkt en zie ik dit ook vaak bij studenten om mij heen. Dagenlang ‘strijden’ in de bieb waarbij je de hele dag aan het snacken bent, dit zijn vaak koekjes, chocolade of croissantjes. Dit is heel lekker, maar totaal niet voedzaam en geeft niet de energie die je juist nodig hebt. Daarnaast ben je aan je laptop en boeken gekluisterd en is er maar weinig sprake van beweging, waardoor je je eigenlijk nog luier voelt. 

Zelf ben ik (Beau) bijna afgestudeerd Voeding en Diëtetiek en is een gezonde leefstijl erg belangrijk voor mij. Dit houdt voor mij in dat ik zo veel mogelijk voedzame producten eet zoals groenten, fruit, volkoren producten, zuivel, noten, vis en daarnaast ook zeker geniet van chocolade en koekjes in mindere mate. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik iedere dag minstens 30 minuten, maar eigenlijk is dit altijd meer, beweeg. Ik ga een aantal keer naar de sportschool en slaap 7-9 uur per nacht. Deze onderdelen zijn essentieel voor mij en probeer ik zo goed mogelijk vol te houden tijdens stressvolle momenten zoals tentamens. Structuur houden is voor mij echt belangrijk!  

Binnen mijn stage bij Enjoy Today wilde ik mij focussen op de gezondheid bij andere studenten zodat zij ook die gezonde structuur kunnen behalen binnen hun leven. En wanneer is die structuur nou vaak kwijt? Juist, tentamenweken. Daarom heb ik een aantal reels gecreëerd, waarvan twee in samenwerking met de UvA, die zullen helpen bij het onderhouden van een gezonde leefstijl met structuur zodat jij als student met de nodige energie jouw tentamens in kunt gaan.  

De onderdelen die ik bespreek kunnen ondersteuning bieden en zijn zeker ook aan te raden om buiten de tentamens na te leven. Desondanks blijven de tentamenweken stressvol, dit neemt zeker niet alle stress weg, helaas. Maar wanneer jij jouw lichaam en geest zo gezond mogelijk houdt kun je verwachten dat je met een veel beter gevoel het tentamen in gaat. Om er een leuke naam aan te hangen noemen we dit project de vitaliteitsbooster, afgekort VITABO. Want eerlijk, wie kan er geen vitaliteitsbooster gebruiken zo vlak voor de tentamens? 

Rondom VITABO kun je als student nog meer gaan verwachten vanuit Enjoy Today, maar ook op de kanalen van de UvA. En ik hoop in de toekomst ook bij de HvA. Bij vragen kun je altijd bij ons terecht via ons mailadres info@enjoytoday.amsterdam . Maar ook voor een leuk idee of inbreng ben je altijd welkom om met ons te brainstormen, wij werken graag samen aan een gezonde, vitale en duurzame campus! 

Social Media

Benieuwd wat wij plaatsen op Facebook, Instagram en TikTok? Neem dan eens een kijkje op onze social wall!

Neem ook eens een kijkje op het Linkedin account van Enjoy Today!