Plant-based
Wat kies jij: vlees of plantaardig?
Plantaardig eten, je hoort en leest er tegenwoordig steeds meer over. Dat is niet geheel onterecht want plantaardig eten heeft verschillende voordelen voor zowel jouw gezondheid als voor het milieu en dierenwelzijn.
Wij laten je graag kennismaken met plantaardige voeding, zoals de lekkere en makkelijke alternatieven van plantaardig eten. Verder houden wij je op de hoogte van wat er allemaal speelt rondom plantaardig eten en interessante informatie. Ook zijn wij benieuwd naar jouw mening en hoe jij plantaardige voeding toepast in jouw studentenleven.
Wat vind jij van het vega(n) aanbod bij jou op de campus? Of eet jij zelf liever vlees? Deel jouw mening met ons via onze socials of mail naar info@enjoytoday.amsterdam.
“Ik laat mijn stukje vlees wat vaker staan omdat dit goed is voor mijn gezondheid. Plantaardige voeding verlaagd het risico op ziekten en bevat meer gezonde vetten en vezels. Variatie is altijd de beste optie wat betreft voeding om jouw lichaam optimaal te laten functioneren, dus ik geniet af en toe ook zeker van een stukje vlees of vis!”
“Vanuit het duurzaamheidsprogramma eten en drinken werken we toe naar ≥ 50% vleesvrije consumptie in de restaurants op de campussen in 2026. Keuzevrijheid blijft belangrijk, we sluiten niemand uit, maar stimuleren in het aanbod en door bewust te maken door communicatie en campagnes.”
%
van de Nederlanders eet flexitarisch.
Het Peulvruchten Kookboekje
In samenwerking met Cirfood en FoodLab hebben wij een kookboekje ontwikkeld met zeven recepten voor ontbijt, lunch en diner met als hoofd ingrediënt: peulvruchten.
Alle recepten in dit boekje zijn 100% vegan, want plantaardig eten heeft veel voordelen voor dier en mens. Dus laat je door deze gratis recepten inspireren om eens wat nieuws te proberen.

Recepten
Springrolls met pindasausdip
Vandaag is het Nationale Pindakaasdag! Om deze reden deel ik, Kyra, een recept voor springrolls met een pindasausdip. De springrolls zijn gemakkelijk en snel te maken en je kan eindeloos variëren in smaken en kleuren. Vegan. Glutenvrij5 springrolls = 2 porties...
Vegan tiramisu
Kerst en de jaarwisseling komen er weer aan en dat betekent lekker eten. Daarom deel ik, Kyra, met jullie dit recept voor vegan tiramisu. Dit nagerecht kan een dag van te voren klaar gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden. 12 kleine porties Ingrediënten...
Pompoensoep met linzen en kokosmelk
Een tijdje geleden heb ik, Kyra, in een Instagram story gevraagd waar jullie je kookinspiratie vandaan halen. Hieruit kwam naar voren dat jullie je inspiratie voornamijk van het internet halen, waaronder Pinterest. Op Pinterest zijn talloze recepten te vinden die je...
Nieuws
Vlees- en zuivelvrije producten op de campus
Let jij bij het kopen van je lunch in de kantine wel eens op je vlees en zuivelinname? Het kan soms best lastig zijn om een keer een alternatief te kiezen, want er is zoveel aanbod. Wij helpen je daarmee, lees snel verder voor vlees- en zuivelvrije producten op...
Gratis vegetarische hapjes proeven op de HvA
Het is de Green Super Hero Week bij Cirfood, de cateraar van de restaurants op jouw campus. Daarom kun je deze week iedere dag gratis een vegetarisch hapje proeven in de restaurants. Laat je verrassen! Maandag: vegetarische hotdog Dinsdag: vegetarische eiersalade...
Vega(n) eten voor een prikkie!
Sinds eind november biedt de HvA vegetarisch en vegan eten aan voor een goedkopere prijs, zo betaal je nu drie euro vijftig voor een vega(n) daghap op de Amstelcampus. Hiermee hoopt de HvA twee vliegen in één klap te slaan: hopelijk kiezen de studenten en medewerkers...