Newsfeed
De duurzame partysnack: knoflookspruiten uit de oven
Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat...
Duurzaam en gezond snacken: pompoenpannenkoekjes
Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat...
Woest
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij Woest? Bij WOEST draait alles om de persoonlijke voorkeur. Qua vlees bieden we de originele bratwurst, currywurst of de vega variant. Als de keuze is...
Duurzaam en gezond snacken met groente van het seizoen van Nederlandse bodem
Geschreven door: Berend, de sustainability blogger van Enjoy Today Koken met groente van het seizoen uit Nederland heeft vele voordelen. Zo is het verser, lekkerder en goedkoper dan groente die de geïmporteerd moet worden. Daarnaast is het ook veel duurzamer omdat dat...
Toko Mammie
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij Toko Mammie? Toko Mammie verkoopt Indonesische Lekkernijen en gerechten. FOOD SERVICE COLLABORATION
Oma’s Soep
Leeuwenburg van 21 oktober 2019 tot en met 29 maart 2020. Heb jij al wat geproefd bij Oma's Soep? Met Oma's Soep komen jonge vrijwilligers en ouderen bij elkaar door heel Amsterdam om gezamenlijk heerlijke verse soepen te maken. Na een gezellige ochtend koken wordt...
5 tips tegen voedselverspilling
Hoi! Mijn naam is Berend en ik ben de sustainability blogger van Enjoy Today. Ik studeer voeding en diëtetiek aan de HvA en ben momenteel bezig met mijn stage. Door mijn opleiding weet ik veel over voeding en de productie ervan. Ik ga jou twee keer per maand van...
4 redenen waarom jij een reusable drinkfles nodig hebt
Eenmalige plastic wegwerpflessen kunnen en hoeven tegenwoordig écht niet meer. Toch worden er jaarlijks duizenden plastic waterflesjes verkocht op de UvA en HvA. Dan heb ik het nog niet eens over de wegwerpflessen met frisdrank en water met koolzuur. Hoog tijd voor...
10 tips voor een duurzamere levensstijl
Hoi! Mijn naam is Berend en ik ben de nieuwe sustainability blogger van Enjoy Today. Ik studeer voeding en diëtetiek aan de HvA en ben momenteel bezig met mijn stage. Door mijn opleiding weet ik veel over voeding en de productie ervan. Ik ga jou twee keer per maand...
Tapi ’n Bowls
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij Tapi an Bowls? Dit jonge, ondernemende stel deelt hun passie in eten, reizen en het combineren van verschillende smaken en culturen. Zij geloven dat...
Nom Nom
Heb jij al wat geproefd bij Nom Nom? Nom Nom neemt je mee naar hun roots, de straten van Vietnam waar met minimale producten de maximale smaak en beleving wordt gecreëerd. Asian streetfood wordt vaak bestempeld als een van de fijnste cuisines ter wereld. Het is...
Salad Heroes in Town
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij Salad heroes in town? FOOD SERVICE COLLABORATION
Sap-Je
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij Sap je?FOOD SERVICE COLLABORATION
Amsterbammetje
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij Amsterbammetje Truck? De Amsterdams bravoure in de inspiratie voor de foodconcepten van Amsterbammetjes. Amsterdamse humor, duurzaamheid en lokale...
Brothers in the hood
Bij Nicolaes Tulphuis van 7 oktober 2019 t/m 29 maart 2020. Heb jij al wat geproefd bij Brothers in the hood? Men neme: twee chef-koks, heel veel smakelijke en verse ingrediënten. Combineer dit en je hebt de succesformule van Brothers in the Hood, ‘quality streetfood...
Wijziging betaling koffieautomaten met medewerkerspas
Vanaf 1 januari 2019 belast Facility Services de consumpties van de vending automaten door via de medewerkerskaart, dit in lijn met de AVG wet. Om de rapportages minder fout-gevoelig te maken, met name het verstrekken van ‘kannen’ wordt eenduidig geregistreerd, gaat...
StrongFood
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij StrongFood? Deze ondernemer is STRONG in veganistisch, suikervrij, glutenvrij, vegetarisch en biologisch FOOD. “Goede voeding is een van de factoren...
Lokale ondernemer
Benieuwd naar de lokale ondernemers op jouw campus? Houd onze website in de gaten en ontdek welke lokale ondernemer jij kan vinden in het nieuwe studiejaar! Wij zijn continue bezig met het up to date houden van de informatie op onze website. Ook zorgen wij...
Tosti World
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij Tosti World @ Benno PremselahuisFOOD SERVICE COLLABORATION
Tasty Indian Bites
Heb jij al wat geproefd bij Tasty Indian Bites? Ontdek alle met liefde gemaakte Indiase maaltijden. De eigenaren van Tasty Indian Bites willen met hun gerechten hun oma's trots maken met vers gemaakte roti's, naan en curry's. Bij Tasty Indian Bites worden er alleen...
Couscous
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij de Couscous bar? 'Made by mamas' is de slogan van de couscouslady's Nadia en Samira, zij maken heerlijk homemade marokkaanse gerechten. De vaste...
Warung Wanto
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij Warung Wanto? Warung Wanto ‘Wereldvercateraar‘ kookt (con)Fusion Indo Food. Eten is voeding, niet alleen vulling. Heilzaam en lekker is het devies ....
Tasha’s Kitchen
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij Tasha's Kitchen? Tasha's Kitchen staat bekend om heerlijke homemade gezonde maaltijden. Haar roots liggen in Afrika en ze is een echte wereldreiziger...
Soeperlekker
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij Soeperlekker? Soeperlekker serveert internationale, super smaakvolle, gezonde en vegetarische/vegan soepen. Een echte aanrader is de spicy peanut...
Arriba Arepas
UPDATE: deze ondernemers is vanaf collegejaar 2021-2022 niet meer te vinden op de campus. Heb jij al wat geproefd bij Arriba Arepas? Arriba Arepas wordt gerund door Timea en Chris. Deze ondernemers staan bekend om de Arepa (een glutenvrij maisbroodje) gevuld met...
Een liter voor een liter
Het afgelopen jaar hebben de campussen van de UvA en HvA gezamenlijk 640.591 liter schoon drinkwater gerealiseerd. Elke liter water uit de koffiemachines is gedoneerd aan Made Blue, een organisatie die schoon drinkwater creëert in ontwikkelingslanden. Door middel van...
Nieuw assortiment koffiecorners UvA en HvA
Sinds kort hebben alle koffiecorners van de Uva en HvA een nieuw aanbod. Zoetigheden, broodjes-en salades (met een vegetarische optie), gezonde groente- en fruitsappen en smoothies. De baristas zullen vanaf nu bij alle koffiecorners jouw kopje koffie opleuken...
Voeding en duurzaamheid
Met de dag van de duurzaamheid nog fris in het geheugen zijn we op zoek gegaan naar praktische initiatieven waarin we duurzaamheid en voeding samen zien komen. De voedselketen is namelijk één van de vervuilendste in de wereld, bijna één derde van alle CO2 uitstoot...
Food trends onder millenials
Hoe kijken voedselbedrijven naar de nieuwe consument? Daar gaf trendwatcher Ariane van Mancius op vier oktober antwoord op tijdens het Food Forward event bij FLOOR in het Kohnstammhuis. Millenials waren van heinde en verre naar debatcentrum FLOOR in het...
What’s in your cup
Als open en online platform voor en door studenten en medewerkers willen we steeds het gesprek, online en offline, aangaan en stimuleren. We zijn bovendien benieuwd naar jullie ervaringen, inspiratie en informatie rondom eten, drinken en veel meer. Er is natuurlijk...
Zeewierchips en veganistische shoarma winnen Smaakevent 2018 en protemine-ijs wint publieksprijs
KOHNSTAMMHUIS – Zeewierchips en veganistische shoarma winnen de juryprijs op het Smaakevent 2018. Tijdens het event presenteerden eerstejaars studenten Voeding & Diëtetiek hun nieuwe concepten voor cateraar Cormet en professionals uit het werkveld. Zeewierchips De...
Vijf ontwikkelingen om naar uit te kijken op koffiegebied
De wereld van voeding verandert continu, met koffie is dat niet anders. Drink jij deze zomer nog steeds frappuccino's of nip je toch liever aan een blockchain-nitrokoffie met amandelmelk? Wij zetten vijf koffietrends voor je op een rijtje. 1. Transparantie en...
Onderzoek naar communicatie van gezondheid
Voeding en diëtetiek student Berend Kluijfhout heeft de afgelopen twee maanden onderzoek gedaan naar hoe gezond gasten het restaurant van het Wibauthuis vinden en hoe zij op zoek gaan naar gezondere keuzes binnen het bestaande assortiment. Het onderzoek werd...
Aangepaste openingstijden voorjaarsvakantie
Volgende week heb je weer ruim de tijd om te bekomen van carnaval, de koude winterdagen te ontvluchten of juist op wintersport te gaan. Zoals het er nu uitziet kunnen we zelfs onze schaatsen van zolder halen en eindelijk nog eens heerlijk schaatsen, ook hier in...
Voedselverspilling op de kaart
Het is véél meer dan een mooie slagzin op de website, het is het hart van alles wat INSTOCK doet. Voedselverspilling is een realiteit waar we niet omheen kunnen. Eten wordt in de gehele voedselketen vanaf producent tot en met consument in grote mate weggegooid....
Denk mee over verdere invulling eten en drinken op jouw campus
Verse pasta’s, Aziatische maaltijden, duurzaam en gezond. Vanaf 1 januari 2017 is er een divers aanbod eten en drinken op de campussen van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam. Bijna 5000 studenten en medewerkers vulden een enquête in naar smaak- en...
Join the co-creation circle
Direct aan Tafel met het Enjoy Today team! Als foodcommunity willen we iedereen in onze community - studenten, medewerkers, cateraar en academisch personeel – bij elkaar brengen zodat we samen kunnen werken om onze campussen aangenamer, gezonder en duurzamer te maken....
Aangepaste openingstijden restaurants herfstreces
Ondanks dat we net de warmste 16 oktober ooit gemeten mochten meemaken, ziet het weer er voor volgende week echt herfst-waardig uit. Perfect weer om keihard bij te spijkeren voor je studie, extra werk te verzetten of om gewoon even een week lang te Netflixen. ...
Everything is Toastable
De laatste ronde! Vanaf 9 oktober zijn het niet langer lekkere uitziende foto’s op Facebook maar kun je ze ook echt zelf gaan proeven: de drie meest populaire tosti’s van de ‘Everything is Toastable’ competitie. Deze drie heerlijke originele recepten van twee...
Verbouwing en verbetering van restaurants en zitgebieden
Wat gebeurde er deze zomer? Terwijl velen onder ons genoten van een welverdiende zomervakantie, werd er door Cormet en Facility Services hard gewerkt aan het verbeteren en verder verbouwen van de verschillende restaurants binnen de UvA. Naast het restylen en...
Verbouwen en restylen restaurants en zitgebieden HvA
Terwijl de meesten genieten van een welverdiend zomerreces, wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van diverse uitgifte en zitgebieden van de restaurants. In december heeft Cormet al verschillende restaurants, coffee corners en zitgebieden gerestyled. Begin...
Verbouwen en restylen restaurants en zitgebieden UvA
Terwijl de meesten genieten van een welverdiend zomerreces, wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van diverse uitgifte en zitgebieden van de restaurants. In december heeft Cormet al verschillende restaurants, coffee corners en zitgebieden gerestyled. Begin...
Van bewustwording naar gedragsverandering
'Waarom betalen wij voor een duur en milieuvervuilend plastic flesje iedere dag, iedere week, terwijl wij het beste kraanwater ter wereld hebben?' Leon ten Have en Joris Kemna, twee studenten aan de Hogeschool van Amsterdam vinden het ‘een krankzinnige situatie’. Ze...
HvA YouTuber Julian bezoekt restaurant Wibauthuis
The Food Lab brings ideas into reality
The Food Lab has been built by four graduate students from the Nutrition & New Product Management study. Lars, Kjelld, Tessa and Cindy decided to join forces working on optimizing the range of caterer Cormet. The Food lab is an innovative collaboration created by...
Eten voor een vriendelijke prijs
Via Enjoy Today komen regelmatig wensen en ideeën binnen over het assortiment. Deze bespreken wij met Cormet, waarna verbeteringen, waar mogelijk, snel worden doorgevoerd. Zo ontvingen we ook vragen naar budgetmaaltijden. Cormet heeft hierop ingespeeld door...
Help West-Papua met jouw lunch!
De bevolking van West-Papua heeft onvoldoende toegang tot schoon (drink)water en dat is een situatie die het International Development Project van studievereniging Sefa wilt verbeteren. LunchvoucherJij kunt daarmee helpen door een lunchvoucher te kopen bij de Sefa...
Zoetekauw producten
De eerste ZOETEKAUW producten liggen sinds dinsdag 11 april in de winkel. Kom snel langs om de Zoetekauw Appel-Kaneel Ringen of de banaan haverreep te proberen! We horen graag wat jij ervan vindt. Ben je deze week niet meer op het Dr. Meurerhuis. Wees niet getreurd!...
UvA students love Lithuanian cheesecakes!
Dutchies love their peanut butter, licorice and ‘hagelslag’. So when we go on holiday we will make sure we bring our own Dutch goodies with us. Sounds familiar? The same happened to Vincentas and Vilius, two UvA students’ economics and business, from Lithuania. They...
Soep – verser, gezonder en goedkoper!
Op basis van de reacties die via Enjoy Today zijn binnen gekomen is er overleg geweest met Cormet over de invulling van soep in de restaurants. Met ingang van deze week zijn onderstaande soepen verkrijgbaar in de restaurants, waarmee de verwachting is dat er beter...
Couscoussalade van studenten Voeding en Diëtetiek verkrijgbaar in restaurant DMH
De komende dagen kunnen studenten en medewerkers in het Dr. Meurerhuis genieten van een heerlijke maaltijdsalade. Enjoy Today was er vandaag bij toen drie enthousiaste studenten voeding en diëtiek de salades klaarmaakten. Laura van Dijk, Rick Kroegman en Leon Linger...
Lezing: coffee in the city (VOL)
Deze lezing is helaas volgeboekt. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar aac@uva.nl, en geef daar bij aan of u AAC lid bent. Iedereen is welkom, leden krijgen voorrang. Het aantal koffietenten in Amsterdam groeit explosief. Betekent dit dat...
STEMPELEN voor koffie!
Heb je afgelopen jaar een spaarkaart gekocht, waarmee je het 10e kopje koffie of cappuccino* gratis krijgt? Deze kun je bij de HvA Moyee Coffee corners laten afstempelen en inleveren. Enjoy! * afhankelijk van de kaart
Sapje is een beetje uit de hand gelopen
Bijna iedere Nederlander komt niet aan de aanbevolen hoeveelheid groente. Met een sapje per dag kom je dat al snel wel. Joël Goudsmit had een uitgaansplatform samen met DJ Tiësto. Hij testte clubs, dronk Red Bull en nam dagelijks verschillende medicijnen om te kunnen...
Linzenburgers en caloriearme brownies verkocht door studenten en CIRFOOD
Gisteren werden samen met CIRFOOD in het restaurant van Dr. Meurerhuis door de 1e jaars studenten van Voeding en Diëtetiek ontwikkelde Linzenburgers en caloriearme brownies verkocht. Een eerste gezamenlijke actie van HvA studenten en CIRFOOD. We zijn benieuwd naar het...
De Krater dit weekend open tot 20:00
In verband met de tentamenperiode zal De KRATER dit weekend (21 en 22 januari) tot 20:00 open zijn. Tijdens de lunch worden verschillende producten verkocht, waaronder: soep, panini’s, broodjes en wraps. We wensen jullie heel veel succes met de tentamens!
Hoe smaakt het nieuwe eten in de kantines van de UvA/HvA?
Folia vroeg een aantal studenten naar hun mening.
Van start!
"Dit is fantastisch! Eindelijk een vernieuwend en gezond concept…" "Succes met de verbouwing, leuk dat jullie studenten hierbij betrekken." Twee van de spontaan ingevulde reacties uit de enquête met betrekking tot het nieuwe concept eten en drinken voor UvA & HvA....
VVD wil verbod op vleesnaam voor vegaproduct
DEN HAAG - Vegetarische producten die als vleesvariant worden aangeprezen zouden geen vleesnamen zoals worst of schnitzel mogen gebruiken. Dat vindt de VVD, blijkt uit Kamervragen die de partij dinsdag stelt aan de ministeries van Volksgezondheid en Economische Zaken....
Nieuw contract eten en drinken gegund aan CIRFOOD
Aan de slag met een geheel nieuw concept CIRFOOD heeft de aanbesteding Eten en drinken van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam gewonnen. Vanaf 1 januari 2017 zal CIRFOOD samen met Amsterdamse ondernemers de invulling van eten en drinken voor de Universiteit en...
Nieuwe inrichting restaurant Atrium
Jarenlang was het Atrium de vaste stek in de binnenstad voor lunch en avondeten van studenten en medewerkers van de UvA. Door het vertrek van het onderwijs uit gebouw BG5, waarin het Atrium is gevestigd, is het restaurant een stuk stiller geworden. Met dit gegeven en...
Eerste automaten geplaatst op Science Park
De eerste automaten zijn deze week geplaatst op UvA Science Park. Wat vind jij van het design?